Yemek Tarifi

Tarifini isteyecekler. Nefis pudingli kek tarifi

Altın günlerinin ve çay saatlerinin yeri doldurulamaz eşlikçisidir kek. Çeşit çeşit tarifiyle yiyeni büyüleyen kek, kokusuyla da huzur ve saadet verir insana. Bu sefer çok farklı bir kek tarifimiz var. Yapması kolay, yemesi ise çok sevkli. Yiyenin tarifini isteyeceği, çocukların bayılacağı pudingli kek tarifi.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

  • İlk olarak uygun bir karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alın ve beyazlaşıp köpük köpük alana dek mikserle çırpın.
  • Çırptığınız yumurta ve şekerin içerisine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ ilave edin ve yine karıştırmaya devam edin.
  • 2,5 su bardağı un, 1 paket çikolatalı puding, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyin ve ardından  karışıma ekleyip son kez çırpın.
  • Yağladığınız uygun bir kek kalıbının içine hamuru dökün.
  • Hamuru kalıbın her yerine eşit ve düzgünce yayın.
  • Keki önceden ısıttığınız 170 derece fırında 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
  • 40 dakika sonra güzelce kabaran pudingli keki fırından alın.
  • Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve geldikten sonra ters çevirip kek kalıbından çıkarın.
  • Yumuşacık ve leziz pudingli kek servise hazır. Üzerine pudra şekeri serpin ve afiyetle yiyin.

Pudingli kek tarifi için: 

Kekin kabarması için püf noktalar

  • Kekin malzemeleri tam olmalı, ölçüsü de tarifte yazdığı kadar tutulmalıdır.
  • Kullanılan malzemeler kaliteli olmalıdır. Bu, hem kekin lezzetini hem de kabarmasını etkileyecektir.
  • Malzemeler oda sıcaklığından olmalıdır çünkü soğuk olan malzemeler kekin kabarmasına engel olur.
  • Kek çırpıldıktan sonra bekletilmeden fırına atılması gerek. Aksi halde hamur söner.
  • Kekin malzemelerini sırayla eklemek oldukça önemlidir. Tarifteki sıraya göre eklenirse kek güzelce kabarır.
  • Kek yaparken fırının ayarı mutlaka 170-180 derece olmalıdır. Aksi halde kek güzel pişmez veya kabarmaz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak