Nar gibi kızaracak. Yalancı su böreği tarifi
Su böreği hepimizin adını duyunca heyecanlandığı, içi yumuşacık ve dışı nar gibi kızarmış lezzetli bir börektir. Yemesi çok kolay olan su böreğini pişirmek hayli zahmetlidir. Bu nedenle her zaman yapılmaz ve kendine hasret bırakır. Su böreğini sık sık yemek isterseniz size nefis bir tarifimiz var: Yalancı su böreği. Herkes hazırsa tarife geçelim.
Malzemeler
- Yarım paket kelebek makarna
Haşlamak için
- Sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı lor veya beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Sosu için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
Tavayı yağlamak için
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yalancı su böreği tarifi için:
https://www.youtube.com/watch?v=RjDaBrIWXdk
Hazırlanışı
- Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- Kaynayan suya yarım paket kelebek makarna dökün ve karıştırın.
- Makarna haşlandığı esnada sosu hazırlayın.
- Bir kaseye 2 adet yumurta kırın.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı süt ekleyin.
- Malzemelerin hepsini iyice çırpın.
- İç harç için de kaşar peynir ve beyaz peyniri bir kaseye koyun.
- Maydanoz da ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Onları hazırlarken pişen makarnanın suyunu süzün.
- Derin bir kaba makarnaları dökün ve üzerine sosunu ekleyin.
- Karışımı iyice karıştırın.
- Tavanın her yerini tereyağı ile yağlayın ve makarnanın bir kısmını tavaya alın.
- Makarnanın üzerine peynirlik harcı ekleyin. Kenarlarına gelmemeli.
- Makarnanın diğer yarısını da üzerine ekleyin.
- Kaşıkla üzerine bastırın ve boşluk kalmamasını sağlayın.
- Kısık ateşte üzerine kapak kapatarak ve arada kontrol ederek pişirin.
- Böreğin bir yüzü kızardığında diğer yüzünü çevirip orayı da pişirin.
- İki tarafı da nar gibi kızaran nefis börek servise hazır. Afiyet olsun!