Ezberlerinizi bozacak! Çikolatalı katmer tarifi
Tatlı yemek pek çoğumuzun yemekten keyif aldığı bir şeydir. Yemeğin ardından veya yemek bile yemeden “tatlı krizim tuttu” şeklinde gelişen bir bağımlılıktır. Hiçbirimizin karşı koyamadığı nefis bir tatlı var: Katmer. Diğer ağır tatlılar gibi yiyeni sonrasında üzmeyen, çıtır ve lezzetli bu tatlı bizim gönlümüzü çoktan fethetti. Ancak şimdi öğreneceğiniz tarif daha farklı. Severek yediğimiz çikolata da dayanamadı, işin içine girdi. Karşınızda çikolatalı katmer tarifi!
Malzemeler
- 4 adet baklava yufkası
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 5 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- İsteğe bağlı toz şeker
- Toz Antep fıstığı
Video: Nefis Yemek Tarifleri
https://www.youtube.com/watch?v=vMOf0IuAI1U
Hazırlanışı
- Önce yufkayı ıslatmak için 4 yemek kaşığı tereyağını ocakta eritin.
- 4 yufkaya 4 yemek kaşığı tereyağı yeterli olacaktır.
- Daha fazla yufka kullanılırsa tereyağı miktarı artırılabilir.
- Yağ eridikten sonra tezgaha serilen yufkanın her yerini tereyağıyla ıslatın.
- Yağladığınız baklava yufkasının üzerine toz Antep fıstığı serpin.
- Yufkanın uzun kenarına sürülebilir çikolatayı ekleyin
- Yufkanın çikolatalı kenarlarından içe doğru sararak rulo yapın.
- Tercihe bağlı çikolata miktarı artıp azalabilir.
- Her yufkaya 2-3 kaşık yeterli olacaktır.
- Ardından bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şekli verin.
- İsteğe göre içine toz şeker serpebilirsiniz.
- Hazırlanan çikolatalı katmerleri fırın tepsisine koyun.
- Sihirli dokunuş olarak katmerlerin üzerine tereyağı sürün.
- Hazırlanan katmeri önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirin.
- Dışı nar gibi olan katmerleri fırından alın ve üzerine Antep fıstığı serpin.
- İşte leziz mi leziz, tadı damağınızda kalacak çikolatalı katmeriniz hazır. Herkese afiyet olsun!