Sofranıza tat katacak. Sultan sarması tarifi
Özel günlerde ya da sıradan zamanlarda farklı tatlı arayışlarına gireriz. Lezzetli olsun ama bir o kadar da güzel görünsün istediğimiz tatlılar her zaman istediğimiz sonucu vermez. Ölçülere dikkat edildiğinde enfes sonuçlar ortaya çıkaran tatlılar sütlüyse midemizi de rahatsız etmez. Ölçüsü tam, lezzeti şahane bir tatlı tarifi arıyorsanız sultan sarması tarifini mutlaka deneyin.
Malzemeler
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Kakaolu Muhallebi İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- Toz Antep fıstığı
- Kırmızı meyveler
Video: Nefis Yemek Tarifleri
https://www.youtube.com/watch?v=XKKtMX2znJM
Hazırlanışı
- Öncelikle tatlının muhallebisini hazırlayın.
- Bir tencereye süt, şeker, kakao ve unu alarak muhallebi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Muhallebi koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyin ve altını kapatın.
- Tereyağı eriyene kadar çırpın.
- Fırın tepsisini Hindistan cevizi ile kaplayın.
- Muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine gezdirip yayın.
- Muhallebiyi dinlenmesi için oda ısısında bekletin.
- Arası için karıştırma kabına kremşanti ve sütü alıp çırpın.
- Sütün soğuk olması iyi bir kıvam için önemli.
- Kremşanti koyulaşınca muhallebinin üstüne eşit bir şekilde yayın.
- Sonra tepsiyi buzdolabında bekletip dinlendirin.
- Yarım saat sonra tepsiyi alıp sarma işlemine geçin.
- 12 parça şeklinde dilimlenen muhallebiyi dikkatli bir biçimde sarın.
- Ruloları servis tabağına alıp üzerini süsleyin. Afiyet olsun!