Püf Noktası

Yumurta kabuklarını asla çöpe atmayın. İşte yumurta kabuklarının az bilinen kullanım alanları

Yemeklerde severek kullandığımız yumurtanın harika yemekler ortaya çıkarmaktan başka görevleri de var. Sakın kabuklarını çöpe atmayın. Sayısız faydası olan yumurta kabukları yemekten temizliğe, cilt bakımından bahçe bakımına kadar hayatı kolaylaştıran pek çok işe destek veren bir kahraman. İçinde bulunan kalsiyum ve protein sayesinde çok sayıda işe yarayan yumurta kabuklarının faydalarını sıralayalım.

Yüzünüze maske yapın

Yumurtanın kabuğunu temizleyin. Temizlediğiniz kabuğu havan yardımıyla ezin ve yumurta akıyla karıştırıp elde ettiğiniz karışımı yüzünüze uygulayın. Maske kuruduktan sonra yüzünüzü temiz suyla yıkayın. İçeriğindeki protein yüzünüzün sıkılaşmasına yardımcı olacak ve daha genç bir görüntü elde edeceksiniz.

Bahçenizi iyileştirin

Kullandığınız yumurtanın kabuklarını atmayın. Yumurta kabuklarını parçalayın ve toprağa serpin. Bu sayede bitkileriniz daha iyi büyüyecek ve toprak sağlıklı olacaktır. Ayrıca bu kabuklar, bahçenizdeki böcekleri de yok edecektir. Yumurta kabuğunun içine tohum da ekebilirsiniz.

Temizlikte kullanın

Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce uygun bir bez ya da filenin içerisine yumurta kabuğu koyun. Bulaşıklarınız tertemiz olacaktır. Elde yıkadığınız bulaşıkları da yumurta kabuğu yardımıyla daha iyi temizleyebilirsiniz. Ayrıca evyeye koyacağınız yumurta kabuğu, evyenin tıkanmasını da önler. Derin şişelerin temizliği için de bir miktar yumurta kabuğu ve suyu çalkalayın. Şişe tertemiz olacaktır.

Yumurta kabukları
Yumurta kabukları

Yaralarınızı iyileştirin

Yumurta kabuğunun içindeki zar yapıyı yara olan bölgeye sürün. İyileştiğini göreceksiniz. Ayrıca cildinizin tahriş olan bölgelerine elma sirkesi ve yumurta kabuğunu bir kasede birkaç gün bekletip daha sonra sürerseniz tahrişin azaldığına şahit olacaksınız.

Kuş yemine ekleyin

Kuşunuzun yemine ekleyeceğiniz yumurta kabuğu, içeriğindeki kalsiyum sayesinde minik dostunuzun daha sağlıklı olmasına yardım edecektir. Ancak dikkat! Kabuğu incecik ezmeli ve mutlaka temizlemelisiniz.

Kıyafetlerinizi bembeyaz giyin

Beyaz kıyafetlerin kaderi solmak ve grileşmek değil. Beyaz giysilerinizi yıkamadan önce temiz yumurta kabuklarını bir file yardımıyla çamaşır makinesine atın ve bembeyaz giysilerin keyfini sürün.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Vazelinle çizik giderme işlemi nasıl yapılır?

Mobilyalarda meydana gelen çizik problemi pek çok kişinin en muzdarip olduğu konular arasında yer alırken, mobilyalarda bulunan çizikleri yok etmek
Püf Noktası

Tükenmez kalemi silmenin yöntemi var mıdır?

Tükenmez kalem, pek çok resmi evrakta kullanılan, çıkarılmayacağı düşüncesi ile yazarken iki kez düşünülen bir kalem türüdür. Tükenmez kalem ile