Yemek Tarifi

Ustaları kıskandıracak orijinal Antep usülü Ali Nazik kebabı tarifi

Gaziantep’e özgü bir yemek olup, Gaziantepliler tarafından çok sevilen ve tüketilen bir kebaptır. Yapımı basittir. Çok zaman harcamaya gerek kalmaz. Canınız ne zaman istiyorsa pratikçe yapılabilir. Bu güzel yemeğin ilginç de hikâyesi vardır. Ayrıca yemeğin içerisinde sarımsak bulunuyor. Sarımsak yemeğin güzelliğine güzellik katıyor. Yerken sarımsak ağzınıza dahi gelmez çünkü lezzetiyle meşgulsünüzdür. Sıcak sunulan bir ana yemektir fakat bazen soğuk da tercih edilebilen bir yemektir. Yanına genellikle pilav çeşitlerinden birisi yapılır. Örneğin; bulgur pilavı, domatesli bulgur pilavı gibi.

Malzemeler

  • 400-500 gram süzme yoğurt
  • 3-4 adet kemer patlıcan
  • Tuz ( kendi tadınıza göre)
  • 2-3- diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • Kuşbaşı yerine kıyma da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ( Ya da tereyağı )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça veya domates sosu (2 yemek kaşığı)

Ali Nazik Yapılışı

İlk olarak patlıcanlara çatalla delikler açılır ve fırına atılıp közlenir. Közlenen patlıcanlar ince doğranır. Soğumaya bırakılır, ezilen sarımsakla ve süzme yoğurtla karıştırılır. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Etleri iyice yıkayıp suyu süzülmeye bırakılır. Suyu süzülünce pişirme kabına alınır ve kısık ateşte, üzeri kapakla kapatılmış bir şekilde pişirilmeye bırakılır. Sonrasında üzerine yağ eklenir. Tuz dışında diğer baharatlar ve salça eklenir. Biraz su ekleyin, çok koymamaya özen gösterin ki koyu bir sos elde edilsin.

Etler geç pişerse dibine yanmasın diye azıcık su ekleyin. Pişme işlemi bittikten sonra tuzu da ekleyin ve altını kapatın. Ocaktan alın. Hazırladığınız servis tabağına önce patlıcanları sonrasında pişen etleri güzel şekilde dökün. Kendi zevkinize göre süslemeler yapabilirsiniz. Maydanoz, közlenmiş biber, patlıcan veya domates ile gayet güzel ve yerinde süsleyebilirsiniz.

SEYREDİN: Alinazik Tarifi Etli (Antep Usulü) / Ali Nazik Nasıl Yapılır / Alinazik Kebap / Antep Yemekleri

Ali Nazik Yapmanın Püf Noktalar

Fırına koyacağımız patlıcanlara mutlaka delik veya çizik atmalısınız çünkü patlıcanlar şişip patlayabilir. Ocakta da tava içerisinde közlenebilir. Yoğurdu tuz ve sarımsak ile karıştırmak lezzetin daha güzel olmasını sağlar. Kıyma kullanırken de tuzu en son koymalıyız çünkü tuz sertleşme yapabilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak