Yemek Tarifi

Tadını alınca bir tabakla asla yetinmeyeceğiniz çorti taplaması tarifi

Çorti taplaması Bitlis yöresine ait bir yemektir. Tamamen geleneksel bir tattır bu yüzden oldukça zor bir yapıma sahiptir. Ancak ortaya çok lezzetli bir yemek çıkmaktadır. Özellikle içindeki malzemeler hem doyurucu hem de sağlıklıdır. İrmik ve bulgur şiştikçe lezzetli ve doyurucu bir hal alır. Her öğün yiyebileceğiniz, iç ısıtan bir tattır.

Çorti Taplaması Tarifi

Çorti taplaması oldukça kolay bir tarife sahiptir. Genelde ismi ve geleneksel olması gereği zor bir yemekmiş gibi bilinir. Ancak malzemeleri çoğu evde bulunur. Sadece hamur yapma aşamasında biraz deneyimli olmak gerekebilir.

Hazırlanışı

Çorti taplamasının hazırlanışı oldukça basittir. İlk olarak tüm malzemeleri hazırlayın. İçine ve üzerine konulacak malzemeler farklıdır. Üstelik çok kısa sürede hazırlanır, yaklaşık 20 dakikalık bir hazırlama süresine sahiptir. Ortaya da 4 kişilik bir yemek çıkacaktır.

Malzemeler

Çorti taplaması malzemeleri kolaylıkla bulunabilir. Hatta çoğu malzeme evde de bulunabilir.

İçine koyulması gereken malzemeler;

  • 500 gr. lahana turşusu
  • 1.5 litre su
  • 4 diş sarımsak
  • 3 sivri biber
  • 500 gr. ince bulgur
  • 1.5-2 su bardağı su
  • 3 yumurta
  • Tuz şeklinde sıralanabilir.

Üzeri için ise 150 gram tereyağı ve 1 yemek kaşığı pul biber gereklidir.

Yapılışı

İlk olarak bulguru bir kaba alın. Tuz döküp güzelce karıştırın, üzerine sıcak su dökün ve üzerini kapatarak yumuşamasını bekleyin. Bu esnada bulgur şişecektir. Şiştikten sonra un ekleyin ve yoğurun. Daha sonra yumurtaları ilave edin. İyice yoğurduktan sonra hamurunuz hazır hale gelir. Ardından hamurdan parçalar kopararak yassı şekli verin. Daha sonra tencereye lahana turşusunu koyun, üzerine de su, sarımsak ve biberleri ekleyip 15 dakika pişirin. Ardından hamurları da üzerine ekleyip biraz daha pişirin.

İzleyin: BİTLİS YÖRESİNE AİT ÇORTİ TAPLAMASI TARİFİM

Püf Noktaları

Hamurların daha güzel bir şekilde kabarması için yumurtaları tek tek atın. Yani birini atın, yoğurun ardından diğerini atın.

Sunum Önerileri

Çorti taplaması oldukça gösterişli bir yemektir. Bu yüzden sunum esnasında üzerine pul biberli tereyağı sosu gezdirmeniz yeterlidir. Daha hoş gözükmesi için üstüne maydanoz da koyabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Kahvaltıya farklılık katacak. Pankek nasıl yapılır?

Kahvaltıda en sevilen lezzetlerden bir tanesi olan pankek, esasında Türk mutfağında olmayan ancak Eski Yunan mutfağında keşfedilse de günümüzde tüm
Yemek Tarifi

Peynirli börek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız lezzet

Türk kültüründe börek, oldukça geniş bir alana sahip. Bu yüzden de ülkemizin hemen hemen her yöresinde farklı tarzlarda börek çeşitleri