Yemek Tarifi

Yaz aylarının gözde tatlılarından fincan tatlısını mutlaka deneyin! Hem hafif hem de lezzetli

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pek çok kişi kendini sütlü tatlılara verirken, yazık sıcağında dokusuyla damaklarda iz bırakan tatlıların yeri de bir başka olmaya başladı. Sütlü tatlıların vazgeçilmezi olan fincan tatlısı pek çok kişinin sevdiği ve beğendiği lezzetler arasında oluyor. Kıvamı ve dokusuyla damaklarda izini bırakan fincan tatlısını hazırlayabilmek için şimdiden kolları sıvayabilirsiniz. Yaz akşamlarınız bu lezzetle taçlanacak!

Malzemeler;

  • 5 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tepeleme un
  • 2. 5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi tozu
  • Çikolata

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine 1 litre süt, 2 kahve fincanı un, 2,5 kahve fincanı şekeri alalım. Bir çırpma teli yardımıyla malzemeleri güzelce birbirine karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve koyu bir kıvama gelene dek pişirelim. Bu esnada muhallebiyi sürekli olarak karıştırmaya özen gösterelim. Aksi taktirde muhallebinin altında tutulma ve topaklanmalar meydana gelebilir. Bu durumun önüne geçmek için çırpma teli yardımıyla sürekli olarak çırpmaya devam edelim. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra koyulaşan ve pişen muhallebinin altını kapatalım.

Pişen muhallebi koyulaştıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesinde yapalım ve içerisine 1 paket vanilyayı ekleyelim. Tereyağı muhallebinin içerisinde eriyene dek çırpma teli yardımıyla karıştırmaya devam edelim. Bu noktada muhallebinizin çırpmanız önemlidir. Çırpma işleminin yeterli seviyede olması muhallebinin dokusunun güzelleşmesine yardımcı olacaktır. Bu noktada muhallebinizin doku formunun çok daha yüksek olmasını sağlamak amacıyla çırpma işlemini daha kuvvetli yapmaya özen gösterin.

Video: Fincan Tatlısı – Sütlü Pratik Tatlı Tarifi

Muhallebileri fincanlara boşaltmadan evvel fincanların içerisini su ile ıslatalım. Muhallebileri ıslattığınız fincanların içerisine doldurun. Oda sıcaklığına kavuştuktan sonra muhallebimizi buzdolabında yaklaşık olarak 2-3 saat boyunca dinlenmeye bırakalım. Buzdolabı da tatlının dinlenmesinin ardından tatlıyı çıkarın ve tatlının üzerine hafifçe bir dokunuş yaparak fincandan ayrılmasını sağlayın.

Akabinde tatlıyı Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak