Beslenme

Maydanoz kürü faydaları… 5 günde 5 kilo verdiriyor

Yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullandığımız maydanozun birçok açıdan faydası olduğunu bilmek gerekir. Özellikle sağlıklı beslenmeye dikkat eden bireyler için önemli yeşil bitkiler arasında yer alan maydanoz, demir eksikliğine de iyi geliyor.

Yüksek oranda bulundurduğu C vitamini ile birlikte birçok mineral içeren bu bitki ödem atılmasına da yardımcı olabiliyor. Aynı zamanda adet ağrılarını hafifletme etkisinin de olduğu biliniyor. Sağlık alanı içerisinde sıklıkla tercih edilen maydanoz için çeşitli kür uygulamaları da gerçekleştiriliyor.

Maydanozun Faydaları Nelerdir?

Maydanoz içeriğinde yer alan folat sayesinde kalp ve damarların sağlığına iyi geliyor. Aynı zamanda kan basıncını düşürmeye yardımcı olurken bir yandan da yüksek tansiyona bağlı hastalık risklerinin de azalmasını sağlıyor. Maydanozun bir başka faydası ise fazla ve tuzun vücut içerisinden atılmasını sağlaması ve böbrek fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlamasıdır.

İdrar söktürücü özelliği ile de bilinen bu besin safra ve böbrek taşlarının vücuttan atılmasını kolaylaştırırken düzenli maydanoz tüketimi öncesinde mutlaka doktora danışılması gerekiyor. İçeriğinde bulunan A vitamini ile göz sağlığını da koruduğu söyleniyor. C vitamini deposu olarak bilinmekte olan maydanoz cildinizin esnekliği için gerekli olan vitaminleri de barındırıyor. Erken yaşlanma ve kırışıklıklara karşı azalma sağlıyor.

Maydanoz Kürü Nedir?

Hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilen maydanoz kürü ile daha sağlıklı bir yaşama kavuşabilirsiniz. Yağ yakımını hızlandırabilir hızlı kilo kaybı için iyi bir adım atmış olursunuz. Maydanoz, sıklıkla kullandığımız ürünlerden biri olduğu gibi bu kürde en sık uygulanan detoks tarifleri arasındadır.

Özellikle ödemlerden kurtulmak isteyenlerin ve metabolizmalarını hızlandırmak isteyenler için güçlü bir destektir. Maydanoz kürünün belirli süre zarfında uygulanması ile ve bir süre ara verilmesi önerilir.

Çünkü bu kür hızlı bir şekilde etki eder ve fark edilebilir sonuçlara götürür. Maydanozun amacına uygun şekilde hazırlanması ve tüketilmesine dayanan bu kür sayesinde genel metabolizma sağlığınızı dengeleyebilmeniz mümkündür.

Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır?

Maydanoz küründen maksimum şekilde faydalanabilmek için tüm malzemeleri eksiksiz bir şekilde koymak lazımdır. Aynı zamanda bu malzemelerin doğal olmasına da özen gösterilmesi lazımdır. Hazırlanacak olan maydanoz kürünü sabahları uyandıktan sonra daha kahvaltı yapmamışken tüketmeniz gerekiyor. Ayrıca içecek tüketildikten sonrada kahvaltı için yaklaşık otuz dakika beklenmesi de öneriliyor. Bu kürü yapmak isteyenlerin sürekli uygulaması da önemli konulardan biridir. Belirli aralıklar vermek en doğrusu olacaktır. Tarif bazlı değişim gösterebilmekte olup maydanoz kürünün üst üste 15 gün boyunca uygulanması ve sonrasında uzmanların önerilerine dikkat ederek 10 gün boyunca da ara verilmesi önerilebilir.

Maydanoz Kürü Faydaları Nelerdir?

Maydanoz kürünün faydalarını incelediğimizde ise bu kürü doğal malzemeler ile hazırladığınız zaman önerilmiş olan zaman dilimlerinde tüketerek birçok faydadan yararlanmış oluyorsunuz.

Maydanoz kürünün faydaları ise,

  • Ödemin vücuttan atılması
  • Regl dönemlerinde sancıyı hafifletme
  • Stresle savaşmaya yardımcı olma
  • Cildin gençleşmesi
  • Adet söktürücü özelliği
  • Yüksek tansiyonu dengeleme
  • Vücut direncini arttırma
  • Bağışıklık sistemini güçlendirme

Şeklinde sıralanabilir. Bu kür gerek gençler için gerekse yetişkinler için belirli ölçüde tüketildiğinde farklı hastalıkların önüne geçilmesini de engelleyebiliyor. İçeriğinde bulunan zengin besin kaynakları sayesinde daha sağlıklı bir metabolizmaya sahip olabilirsiniz.

Maydanoz Kürü Tarifi

Hem metabolizmayı hızlandırması hem de vücudun birçok fonksiyonuna aktif etki sağlamasının yanında vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanların alınmasını da kolaylaştıran maydanoz kürü, son dönemlerin sıklıkla tercih edilen tariflerindendir.

Bu kür tarifi için 15-20 adet maydanoz sapı, iki yemek kaşığı limon suyu ve yardım bardak suya ihtiyaç vardır. Ardından tüm malzemelerin birleştirilmesi gerekir. Bu malzemeler robottan geçirilerek kür haline getirilir ve sabah aç karnına bir bardak maydanoz kürü ile güne enerjik ve zinde bir şekilde başlanabilir.

İzleyin: 5 Günde 5 Kilo Zayıflatan Diyet | Maydanoz Limon Kürü nasıl yapılır | detoks | kilo verme

Maydanoz Kürü İçin Kimler Dikkatli Olmalıdır?

Kronik hastalığı bulunan kişiler, düzenli ilaç kullanması gerekenler, alerjik bünyeye sahip olan kişiler maydanoz kürünün tüketilmesinde dikkatli olmalıdır. Aynı zamanda hamileler ve emziren annelerde bu kürü tüketmeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır. Doktorun onaylamadığı hiçbir besini tüketmemelidir.

Maydanoz Limon Kürü İle Kaç Kilo Verilir?

Maydanoz kürü sayesinde birçok insan fazla kilolarından kurtulabiliyor. Maydanoz ve limonun birleşmesi ile sağlanan bu kür diyet listelerinin eksik edilmeyen mucize besinlerini içeriyor. Limonun yağ yakıcı özelliğinin yanı sıra maydanoz da ödem atıcı olarak biliniyor.

Aynı zamanda sağlıklı bir beslenme programı sayesinde bu kürün tüketimi sağlanır ise bünyeden bünyeye farklılıklar olabilse de 1 hafta içerisinde 3 kilo verilebiliyor. Bir başka önemli nokta ise bol su tüketimimin ve sporun kür tüketimi sırasında devam ettirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme Sağlık

Migreni olan bunları yemesin. Migreni azdıran besinler hangileri?

Uzmanlar, migreni olan bunları yemesin. Migreni azdıran besinler adlı bir çalışma yapmışlardır. Bu çalışma sonrasında migreni tetikleyen besinlerin neler oldukları
Beslenme Yaşam

Frenk üzümünün mucizevi faydaları. Frenk üzümü ne işe yarar?

Sağlıklı beslenmek ve uzun yaşamak insanoğlunun binlerce yıldır aradığı iki sordur. Aslında bu iki sorunun cevabı bulunmaktadır. Üstelik çok zor