Bitki Çayı

Moringa çayı: ‘Hem tok tutuyor hem de cildi gençleştiriyor’ Faydaları arasında gerçekten yok yok

‘Moringa çayının faydaları nelerdir?’ diye yazacaktık ama faydalarını görünce bu çay gerçekten mucizevi bir bitkidir dedik. Faydaları arasında gerçekten yok yok. Zayıflatıyor, şekeri düşürüyor, cildi gençleştiriyor, kabızlığı önlüyor, kalp hastalıklarına geçit vermiyor, cilt maskesi olarak kullanılabiliyor. Yalnız dikkat! Hamileler için Moringa çayı uygun değil.

Moringa çayı son zamanlarda Türkiye’de de biliniyor olmaya başladı. Yağ yakma ve tok tutma özelliği sayesinde özellikle zayıflamak isteyenler bu çaya yönelmeye başladı. İnternet üzerinden de Moringa çayı nedir? Moringa çayının faydaları nelerdir? Moringa çayı nasıl demlenir gibi sorulara cevap aranmaya başlandı.

Moringa bitkisinin ana vatanı Pakistan, Nepal, Filipinler ve Hindistan’dır. Bu ülkelerde çay olarak tüketilmesi oldukça revaçta. Son dönemlerde aktarlarda satılmaya başlanan Moringa bitkisinin çayı Türkiye’de tüketilmeye başlandı. A, C ve E vitaminleri açısından zengin olan Moringa bitkisi özellikle ana vatanı olan ülkelerde diyabet, kalp hastalığı, anemi, artrit gibi pek çok hastalığın önlenmesi ve tedavisinde geçmişten günümüze kadar kullanılmıştır.

Mucize besin

Moringa bitkisinin kök, kabuk, yaprak, tohum, çiçek, koza ve meyve gibi tüm kısımları yenilebilir birer şifa kaynağıdır. Fakat daha çok toz haline getirilen yapraklarının doğal bir gıda takviyesi şeklinde kullanımı daha yaygındır. Moringa bitkisinin yaprakları dünyanın birçok ülkesinde gerçek bir mucize besin olarak kabul edilir.

Moringa çayının faydaları

Moringa ağırlıklı olarak çay olarak tüketiliyor. Düzenli olarak tüketenler zayıflatıcı özelliğinin faydasını çok kısa sürede görebiliyorlar. Çünkü bu bitki çayı inanılmaz bir yağ yakıcı. Türkiye’de daha çok moringa yaprağından elde edilen Moringa çayı tüketilmektedir ve genellikle zayıflatıcı özellikleri bilinmektedir. Zayıflatma özelliğinin yanı sıra, moringa yaprağının zengin mineral ve besin içeriği ile bilimsel olarak desteklenen pek çok sağlık faydası da vardır. Özellikle moringa çayını düzenli olarak tüketenler bu faydaları kısa sürede fark etmektedir.

Göz sağlığına bire bir

Moringa yaprağı, zengin bir vitamin, mineral ve amino asit kaynağıdır. Önemli miktarda A, C ve E vitamini içerir. Kalsiyum, potasyum ve protein bakımından da zengindir.

Yapraklarında çok fazla antioksidan bulunur ve bunun da vücut için çok fazla faydası vardır. Antioksidanlar, hücre hasarı ve iltihabi durumlarla savaşan moleküllerdir. İçerdiği yüksek A vitamini sayesinde göz sağlığı için önemlidir.

Kabızlık probleminiz varsa Moringa çayı bunun için de bire bir. Müthiş bir sindirim sistemi düzenleyicisi konumunda.

Bu bitki aynı zamanda tokluk hissi veriyor ve yağ depolanmasını engelliyor. Sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler için bu çayın tüketilmesi önerilmekte.

Gözenek sıkılaştırma
Gözenek sıkılaştırma / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Yaşlanma karşıtı

Moringa yaprağı ve çayı yaşlanma karşıtı, yaşlanmayı geciktirici tam bir anti aging. Düzenli olarak bu çayı tüketenlerde cildin yaşlanmasının engellendiği görülebilir. Bu çayı içenler genç ve sağlıklı, pürüzsüz bir cilde sahip olabilirler. Çayın olumlu etkileri saç ve tırnakta da gözle görülür şekilde fark edilir. Moringa tozu cilt maskesi şeklinde de kullanılabilir.

Kolestrolü düşürdüğü yönündeki saptamalar da mevcut. Kalp hastalıklarına ve damar sertliğine karşı bu çayın içilmesi uzmanlar tavsiye ediliyor. Diyabet hastaları için de şekeri düşürdüğü tespit edilmiş durumda.

Alzheimer hastalığının tedavisi için de kullanıldığı ve beyin sağlığına iyi geldiği yönünde bilgiler de mevcut.

Moringa çayını nasıl yapacaksınız?

Peki bu kadar şifalı bir bitki aktardan alıp çay yapmak istiyorsunuz. Nasıl yapacaksınız ve nasıl kullanacaksınız.

Moringa çayının zararı var mı? Bu çayı herkes tüketebilir mi?

Moringa çayı, Türkiye’de daha çok poşet çay şeklinde satılmaktadır. Bu sebeple kullanımı ve hazırlanması son derece kolay ve pratiktir. Poşet çaylar, üzerine kaynar su dökülerek 4-5 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra kolaylıkla hazırlanıp tüketilebilir.

Moringa çayının yan etkileri

Bu arada bunu söylemeden geçmemek lazım ama son derece faydalı olan bu çayın bazı yan etkileri de var. Ve ona göre tüketilmesi konusunda dikkatli olmakta fayda var. Midede ekşime, ishal, mide bulantısı, Rahimde kasılma…. Ve bu arada mutlaka ama mutlaka hamilelerin içmesi önerilmiyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme Bitki Çayı

Meyan kökünün faydaları nelerdir? Meyan kökü çayı tarifi

Tarihi 2000 yıl öncesine dayanan ve birden çok faydasıyla günümüzde de çok kullanılan meyan kökü, baklagiller familyasına mensup bir çalı
Beslenme Bitki Çayı

Melisa çayı nasıl yapılır? İbni Sina’nın gözdesi melisa çayının faydaları

Anavatanı Akdeniz ve Batı Asya olan melisa otu, nanegiller familyasına mensup bir Akdeniz bitkisidir. Geçmişten günümüze pek çok alanda kullanılmış