Sadece 90 liralık malzemeyle 4 kişilik etli patates yemeği
Akşam yemeği için ne yapsam diye düşünüyorsanız size güzel bir etli patates yemeği önerebiliriz. Üstelik çok da masraf yapmadan, sadece 90-100 lira harcayarak bunu yapabilirsiniz. İşte size et, patates, soğan ve salça ile yapılacak olan etli patatesin basit bir tarifi…
Bütçenize uygun bir yemek yapmak istiyorsanız ve de lezzetli olmasını istiyorsanız sizlere etli patates yemeğini önerebiliriz. Üstelik bunun için öyle büyük bir harcama da yapmayacaksınız.
4 kişilik bir aile için alacağınız dana kuşbaşının kilosunu 280-300 lira arasında olduğunu düşünürsek eğer 250 gram almanız yeterli. O da 75 lira yapar. Yanına bir kiloya yakın bir patates almanız gerekiyor ki o da yaklaşık olarak 20 lira yapıyor. Soğanı da eklerseniz çok yüksek olmayan en düşük 90 ama en fazla da 100 liralık bir malzemeyle etli patates yemeğini hazırlayabilirsiniz.
Kısaca bir tarif verelim önce…
Etleri yıkadıktan sonra bir tencere içinde yağsız bir şekilde pişirin. Etin suyu çekene kadar pişirin, suyu çekilince önceden hazırladığınız iki bardak sıcak suyu ekleyerek pişirmeye devam edin. Etler suyunu çekince içine yarım çay bardağı yağ ekleyip karıştırın Sonra soğan ve salçasını ve küp şeklinde kesilmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Tuzunu da ekledikten sonra malzemelerin üstünü geçecek bir şekilde sıcak su ekleyip yarım saat ya da kırk beş dakika kadar normal ateşte pişirin… Etler ve patatesler yumuşamış ise yemeğiniz hazır demektir.
Etli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuşbaşı kuzu eti,
- 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 adet büyük soğan, 2 yemek kaşığı salça,
- 5 – 6 adet patates,
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
- Tuz
Nasıl yapılır?
Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun. Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır. Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.