Ekonomi

4 bin euro maaşla işçi alımı yapılacak. İşte aranan meslekler

Orta Avrupa ülkesi olan Almanya, ihtiyaç duyduğu alanlarda işçi açığını kapatmak için yurt dışında işçi alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamalarda;

  • 230 bin yuva eğitmeni,
  • 300 bin yaşlı, hasta bakıcı, hemşire,
  • Garson,
  • Su tesisatçısı,
  • Tır şoförü,

Hizmetlerinde çalıştırılmak üzere yaklaşık 1,5 milyon işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Belirlenen hizmetleri yerine getirecek kişilere, 4 bin Euro bürüt maaş öngörülmektedir. Almanya bazı dönemlerde işçi açığını karşılamak için, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden işçi alımı yaparak işçi açığını karşılamaktadır.

Almanya Yabancı Ülkelerden Neden İşçi Alımı Yapıyor?

Almanya sanayi devrimini tam anlamı ile başarmış, üretime dayalı ekonomi politikasını uygulamaya koymuştur. 2. Dünya savaşında büyük yıkıma uğrayan Almanya, kısa sürede kalkınmasını başarmış ve eski müttefik Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden işçi alımı yapmıştır.

Gelişen sanayisinde birçok Türk işçisi görev almıştır. Almanya’ya işçi göçü 1960’lı yıllarda başladı. Halen dostane ilişkilerin devam ettiği Almanya, Türkiye’den gelen işçi taleplerine sıcak bakmaktadır.

Almanya’nın yabancı ülkelerden işçi alımı yapmasının başında, genç nüfusun gittikçe azalması, doğum oranlarının hızla düşüş göstermesi, belirtilen alanlarda ihtiyaç duyulan ara elaman ihtiyacına talebin, Alman vatandaşları yeterince gösterilmemesi gelmektedir.

İşçiler
İşçiler / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Almanya’da İşçi Olmak Avantajlı Mı?

Alman ekonomisi en güçlü ülkelerdendir. Almanya’da birçok alanda işçi ihtiyacı vardır, işsizlik oranı yok denilecek kadar azdır. Almanya’da işçi konumunda bulunan kişilerin, çalışma şartları ve hizmetleri karşılığı alınan ücretler diğer ülkelere göre daha uygundur.

Almanya’da işçi konumunda bulunan kişilerden şartları oluşturanlar, aynı zamanda Alman hükümeti tarafından tanınan oturma izni ve çifte vatandaşlık haklarını elde edebilmekte. Bu sayede diğer Avrupa ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahip olurlar. Almanya satın alma gücü yüksek ülkelerdendir. Bu sayede Almanya’da çalışma hakkını elde edenler, bu satın alma gücünü elde ederek, arzuladıkları refah seviyesine kısa sürede ulaşabilirler.

Almanya’da En Fazla İhtiyaç Duyulan İş Kolları Nelerdir?

Almanya birçok alanda işçiye ihtiyaç duymaktadır. Son zamanlarda açıklanan haberlere göre, hasta bakıcı, hemşire, yaşlı bakıcı, tır şoförü, yuva eğiticisi, sıhhi tesisatçı ihtiyaçlarını karşılamak için işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Almanya’da bunlardan başkaca inşaat sektöründe, ağır sanayi sektöründe, turizm sektöründe ve daha birçok alanda işçiye ihtiyaç duymaktadır.

Almanya’da İşçi Olmak İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Almanya’da işçi olmak isteyen adaylar, aranan iş kollarında sertifikalara sahip olmalıdır. Türki vatandaşları, Almanya’nın Türkiye temsilciliklerine şahsen başvurarak, çalışma vizesi alabilirler. Aynı zamanda Türk İş ve İşçi Bulma Kurumu aracılığı ile gerekli işlemleri yerine getirerek, vize başvurusunda bulunabilirler. Şartları yerine getiren adaylara, Almanya çalışma vizesi verilerek işlemler yerine getirilir.

Almanya Türkiye’den Kaç İşçi Alacak?

Almanya işçi alımlarına ilişkin yapmış olduğu duyuruda, hangi ülkelerden kaç işçi alınacağına ilişkin açıklamada bulunmadı. Belirtilen kriterleri yerine getiren, açıklanan iş kollarında bürüt 4 bin Euro ile işçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Almanya Türkiye’den gelen işçi taleplerini olumlu karşılamaktadır. Eski müttefik ve geliştirilen dostane ilişkiler çerçevesinde, Almanya’nın, Türkiye’den gelen işçi taleplerine daha kolay vize vermektedir. Bu nedenle birçok Türk vatandaşının, belirtilen iş kollarında Almanya’da işçi olmasına kesin gözüyle bakılmaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Ekonomi

Kuzuluk Kaplıca Evleri günlük kiralık fiyatları ve kaplıca evlerinin özellikleri nelerdir?

Sakarya’da turizmin göz bebeği olarak kabul edilebilecek olan İhlas Kuzuluk Kaplıca Evleri, dairelerindeki büyük konfor ve huzur ile hem tatil
Ekonomi

İstanbul’da yeni TOKİ projesi var mı? TOKİ başvuruları nasıl yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki TOKİ, son projesini büyük bir yankı ile duyurdu. İstanbul başta olmak üzere 81