Sağlık

Ağrılarınızı bitirecek 10 doğal ağrı kesici

Başınız mı ağrıyor? Migreniniz mi tuttu? Eklem ağrılarınız mı var? Hemen ağrı kesicilere saldırmayın! Kırmızı acı biber, anason, bakla, bibereye, badem içi gibi doğal ürünlerin ağrıları dindirdiğini biliyor muydunuz? Örneğin yaz, kış elimizin altında olan elmanın bile baş ağrılarına iyi geldiği biliniyor. İşte ağrınız olduğunda size yardımcı olacak bitkisel çözümler, doğal ağrı kesiciler.

Türkiye’de ağrı kesici kullanma oranı oldukça yaygın. Neredeyse herkesin kullandığı ağrı kesiciler evlerimizde de çeşit çeşit olmak üzere bolca bulunuyor. Mahalle bakkalında bile ağrı kesici bulmak artık mümkün. Oysa uzmanlar ağrı kesicilerin de kullanılması konusunda çok ciddi uyarılarda bulunuyor ve herkesin bu konuda dikkatli olmasını istiyor. Özellikle ağrı kesicilerin çeşitliliği konusunda piyasada bolca ilaç bulunduğu için doktorlar, uzman tavsiyesinin alınması gerektiğini söylüyor.

Ağrıyı geçirmenin tek yolu ağrı kesici almak değil tabi ki. Ağrınızı giderici doğal çözümler de var. Bazı bitkilerin, bazı ürünlerin ağrı kesici etkisinin olduğu biliniyor. İşte bunlardan faydalanarak ağrınızı dindirebilirsiniz.

İzleyin: Doğal ağrı kesici bitlkiler! | Dr. Ender Saraç ile Sağlıklı Günler

https://www.youtube.com/watch?v=VW5FraBUmDY

İşte ağrı kesici özelliğiyle bilinen doğal ürünler

Biberiye Çayı veya Yağı: Migren tedavisinde sıklıkla kullanılan biberiyenin tüm ağrılara iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle baş, kas ve eklem ağrılarını azaltan ve gideren biberiye aynı zamanda sinüzit düşmanıdır. Çay olarak veya yağını kullanabileceğiniz biberiyeyi aktarlardan temin edebilirsiniz. Çay olarak tükettiğinizde boğaz ağrınıza iyi gelecektir. Yağ halini ağrı olan bölgeye masaj yaparak sürdüğünüzde ağrınız azalacak veya kaybolacaktır.

Kırmızı Acı Biber: Enerji veren ve metabolizmayı uyararak yağ yakımı hızlandıran kırmızı acı biberin içerisinde kapsaisin maddesi bulunur. Kapsaisin maddesi güçlü bir ağrı kesici olduğu için ağrınız olduğunda bir ya da iki adet acı biber tüketmelisiniz.

Anason: Yorgunluk ve stresi azaltmasıyla bilinen anasonun aynı zamanda ağrıları dindiren özelliği de vardır. Özellikle baş ve diş ağrısına çok iyi gelen anasonu ağrınız olduğunda 2 bardak tüketmeniz çok faydalı olacaktır.

Badem İçi: İdrar yolları iltihabına, böbrek rahatsızlıklarına, baş ağrılarına ve diğer tüm ağrılara çok iyi gelen badem muhteşem bir doğal kaynaktır.

Bakla: Böbrek sağlığı içi çok önemli bir besin olan baklayı mevsiminde taze olarak tükettiğinizde böbrek ağrılarınızın azaldığını fark edeceksiniz. Bakla aynı zamanda romatizma gibi ciddi ağrılara da iyi gelir.

Defne Yaprağı: Romatizma, baş ağrısı ve kulak ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Aynı zamanda kaynatılan suyu vücudunun ağrıyan bölgelerine sürülebilir.

Güzelavrat Otu: Zehirli bir ottur ve işlemlerden geçmeden tüketilmesi tehlikelidir. Birçok ağrı kesicinin içerisinde güzelavrat otu bulunmaktadır.

Haşhaş: Lokal krem şeklinde kullanıldığında eklem ağrılarını geçirir, ödemli bölgelerin şişliğini azaltır. İçerisinde fosfor ve kalsiyum bulunur.

Hayıt Otu: Göğüs ve regl ağrılarına iyi gelir.

Hindistan Cevizi ve Yağı: Hindistan cevizi yağını eklemlere sürdüğünüzde ağrılarınızı azaltır. Şakaklara masaj halinde sürdüğünüzde ise migren ağrınıza iyi gelir.

Kantaron Yağı: Eklem ağrılarını yatıştırır ve vücudunu dinlendirir. Günde bir tatlı kaşığı tüketildiğinde mide ağrılarına iyi gelir.

Ayrıca; hodan otunda da güçlü bir ağrı kesici özelliği bulunur. Bu bitki aynı zamanda balgam söktürücü ve öksürük giderici etkisi var. Bunun yanında karabaş Otu, karabiber, karanfil, kiraz, kuşburnu, muz, nane ve yağı, papatya, zencefilin de ağrı kesici özellikleri bulunuyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

İncir sirkesinin faydaları nelerdir, nerede kullanılır?

Faydaları saymakla bitmeyen ve temizlikten yemeklere her yerde kullanımı bulunan sirke, pek çok farklı formda karşımıza çıkıyor. Elma sirkesi üzüm
Sağlık

Dilde oluşan sarılık neyi işaret eder?

Dişlerimizi fırçalarken ya da ağzımızı açıp aynaya baktığımızda, dilimizin üzerinde sarı bir tabakanın bulunduğunu görüyoruz. Bu tabakanın neden oluştuğu ise