Yaşam

Türk kahvesini bir de böyle deneyin. Türk kahvesine limon sıkarsanız…

Türk kültürünün vazgeçilmez bir öğesi olan Türk kahvesini tek başına içmek oldukça sağlıklı bir alışkanlık olarak kabul ediliyor. Düzenli olarak kahve içenlerin kolesterol, kalp krizi riski ve hatta fazlalık kilo sorunlarından kurtulabildiğini biliyoruz. Tüm bu faydaları yalnızca günde 1 fincan içilmesi ile sunan Türk kahvesine bir de limon sıktığınızda ise işin boyutu değişiyor. Mutlaka denenmesi gereken bir karışım olarak tanımlanan kahve limon ikilisinin faydaları sizi çok şaşırtacak.

Türk kahvesine limon sıkmak

Günde bir fincan olarak içilmesi tavsiye edilen Türk kahvesinde alışkanlıklarınızı  değişmesi bazen çok daha faydalı bir yola girmenizi sağlayabilir. Bu alışkanlık değiştirme çeşitlerinden biri de Türk kahvesine limon sıkmak. Limonun espresso gibi kahve çeşitleri ile de karıştırılarak servis edildiği bilinen bir durum. En sağlıklı kahve çeşitlerinden biri olan Türk kahvesine limon damlatıldığında ve bu karışım günde 1 kez tüketildiğinde ise birçok sağlık problemine iyi geldiği ortaya çıktı. Kahve bilindiği gibi diyabet, depresyon ve astım gibi hastalıkların önüne geçilmesinde güçlü bir yardımcı. Depresyon önleyici kahve içerisine limon eklendiğinde ise oksidatif stresi önleyen limon ve depresyonu önleyen kahve bir araya gelerek vücudun strese bağlı birçok hastalığa yakalanma riskini en aza indiriyor. Aynı zamanda emlimi hızlandıran limonun kahveye eklenmesi ile birlikte kahvenin faydalarından daha hızlı ve daha fazla yararlanmak da mümkün hale geliyor.

Türk kahvesine limon sıkmanın faydaları

Günde 1 fincan olarak tüketilen Türk kahvesine eklenen limon ile birlikte bu mucizevi karışımın insan sağlığı açısından faydaları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Limon ve kahve karışımı enerji verici özelliğe sahip bir içecektir. Gün arasında enerjinizin azalmaya başladığını hissettiğiniz anda bu karışımdan 1 Türk kahvesi fincanı kadar içerek kendinizi zinde hissedebilirsiniz.
  • Limon ve kahve karışımı metabolizma hızlandırıcı etkisi ile de bilinen bir içecektir. Daha hızlı kilo vermenizi sağlayan limon ve kahve karışımı aynı zamanda sindirim sisteminin çalışma hızını da düzenler.
  • Limon ve kahve karışımı aynı zamanda kronik baş ağrısı sorununa da bir tedavi olarak uygulanabilir. Rahatlatıcı özellik gösteren limon ve kahve karışımından günde 1 fincan tüketilmesi sayesinde geçmeyen baş ağrılarından kurtulmak mümkün hale geliyor.
  • Aynı zamanda sindirim sisteminin çalışma hızını düzenlemesi sayesinde limon ve kahve karışımı sayesinde ishal gibi bağırsak sorunlarından da kurtulabilirsiniz. Bu faydasından yararlanmak için limon ve kahve karışımına bal ekleyerek tüketebilirsiniz.
  • Antioksidan özelliği taşıyan iki gıda olan Türk kahvesi ve limonun karıştırılarak tüketilmesi yapılan araştırmalara göre cilt üzerinde de olumlu etkiler gösteriyor. Kahve ve limon karışımının düzenli tüketilmesi kan akışı hızlandırıyor ve cildin yenilenme sürecine katkı sağlıyor.
  • Aynı zamanda C vitamini içeriği yüksek olan limon sayesinde cildin kolajen miktarında artış yaşanıyor. Aynı zamanda güneşten kaynaklanan lekelerin de bu şekilde önüne geçmek mümkün hale geliyor.
Türk kahvesi ve limon
Türk kahvesi ve limon / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Türk kahvesi ve limon karışımı nasıl hazırlanır?

Türk kahvesi içerisine limon sıkarak hazırlanan bu karışımın hem hazırlanmasında hem de kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Türk kahvesi ve limon karışımı hazırlarken 1 fincan Türk kahvesi hazırlayacak kadar Türk kahvesini normal bir kahve hazırlar gibi hazırlayın ve fincana aktarın. Ardından bu karışıma 5-6 damla kadar limon sıkın ve iyice karıştırın. Limonun çok fazla sıkılmaması oldukça önemli. Aynı zamanda limon ve kahve karışımını tüketirken de dikkat etmek gerekiyor. Günde 1 fincandan fazla tüketilmesi ise kesinlikle yapılmaması gereken bir şey olarak tanımlanıyor.

Türk kahvesine limon sıkmanın bir zararı var mı?

Türk kahvesine limon sıkmak ve bu karışımı günde 1 fincan olarak tüketmek oldukça sağlıklı bir alışkanlık olarak görülüyor. Ancak her durumda olduğu gibi dikkat edilmesi gerekenler ve istisnalar mevcut. Bu karışımın kesinlikle günde 1 fincandan fazla tüketilmemesi gerekiyor. Aksi takdirde kalp krizi riskini önleyen bu karışım kalp krizi riskine yol açabiliyor. Aynı zamanda kahvenin çok fazla tüketilmesi de tavsiye edilmiyor. Hamilelik döneminde limon ve Türk kahvesi karışımı özellikle kaçınılması gereken bir durum. Aşırı tüketimi sonucunda düşük riskine yol açan bu karışım alerjik reaksiyon gösterme eğilimi olan kişilere de tavsiye edilmiyor. Bu istisnalar ve dikkat edilmesi gereken durumlar dışında ise herhangi bir zararı bulunmuyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde
Yaşam

Dostoyevski sözleri. En güzel Dostoyevski sözleri nelerdir?

Rus edebiyatının en büyük eserlerinden bazılarını ortaya çıkarmış olan, dünya klasiklerinde yeri azımsanamayacak kadar büyük bir yazardır Dostoyevski. Dostoyevski tarafından