Dünyanın en lezzetli Arnavut ciğerini yemeğe hazır olun! Lokum kıvamında
Evde ciğer hazırlamak istiyor ancak doğru tarifi bulamadığınızı düşünüyorsanız, bu tarif ile dışarıda yediklerinizle birebir lezzeti yakalayacağınıza emin olabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bir şekilde hazırlayacağınız Arnavut ciğeri vazgeçilmeziniz olacak. Lokum kıvamında Arnavut ciğer hazırlamak için direkt olarak işleme başlayabilirsiniz. İşte Arnavut ciğer için gerekli olan malzemeler…
Malzemeler;
- 1 kg dana ciğeri
- 4 adet patates
- 1 adet kırmızı soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı;
Arnavut ciğeri için ilk olarak 4 adet patatesin kabuklarını soyarak başlıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra patateslerinizi küp küp doğrayın. Patatesleri küp küp doğradıktan sonra patatesleri kenara alalım ve patateslerden sonra soğanı doğrama işlemine geçebiliriz. Soğanın kabuğunu da güzelce soyalım ve ardından. soğanı piyazlık şeklinde güzelce doğrayalım. Soğanlarımızı piyazlık doğradıktan sonra şöyle bir karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra soğanlarımız hazır hale geliyor. Soğanları hazırladıktan sonra, sıvı yağı tencerenin içerisine alalım ve sıvı yağın kızmasını bekleyelim. Sıvı yağ kızdıktan sonra küp küp doğradığımız patatesleri yağın içerisinde kızartmaya başlayalım. Kızartma işleminde patatesleri ara sıra karıştırmaya özen gösterelim.
Patatesleri kızartma işleminden sonra ciğerlerimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Ciğerin üzerinde bulunan zarı temizledikten sonra ciğerleri de küp küp olacak şekilde doğrayalım ve süzgeçin içerisine alalım. Süzgeçten geçirdiğimiz ciğerlerin üzerinde bulan fazla kanı bu sayede temizleyelim. Temizleme işlemini tamamladıktan sonra ciğerlerimizi geniş bir kabın içerisine alalım ve kabın içerisine bir miktar un serptikten sonra ciğerlerin tamamına un gelecek şekilde ciğerlerinizi güzelce karıştırın. Ciğerlerin üzerinde bulunan fazla unu aldıktan sonra kızgın yağın içerisinde ciğerlerinizi yaklaşık olarak 3 dakika boyunca güzelce pişirin. Pişme esnasında kontrollü olmanızda son derece fayda bulunmaktadır.
Video: EN KOLAY ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ – Lokum Gibi Arnavut Ciğeri
Ciğerler kızardıktan sonra geniş bir cam kabın içerisine alalım. Akabinde ciğerlerin üzerine kızarttığımız patatesleri, doğradığımız soğanı ve ince ince kıydığımız yardım demek maydanozu güzelce ilave edelim. Malzemelerin ardından içerisine 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı sumak ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Karıştırma işleminden sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.