Lezzetiyle yıllara meydan okuyor! Tam kıvamında Kıbrıs tatlısı
Akşama misafiriniz varsa ya da farklı lezzetler denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz ve lezzetiyle başınızın dönmesine neden olacak bu tatlıyı mutlaka deneyin. Bir borcam dolusu hazır edebileceğiniz Kıbrıs tatlısı kalabalık misafir grubunuzu ağırlamaya da yardımcı olacak bir tatlı çeşididir. İşte lezzet harikası Kıbrıs tatlısı…
Malzemeler;
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı ceviz kırığı
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 1 paket vanilya
Yapılışı;
İlk olarak şerbetini hazırlayarak işleme başlayabiliriz. Uygun bir tencere içerisine 3 su bardağı suyu alın ve üzerine 2,5 su bardağı şekeri ilave edin. Su ve şekeri ocağa alarak yaklaşık olarak 15 dakika kaynamaya bırakalım. Kaynama işleminden sonra ocağın altını kapatalım ve şerbeti soğumaya bırakalım. İlk sıcaklığı çıkan şerbetin içerisine 1 paket vanilya ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
Şerbeti hazırladıktan sonra kekimizi kremasını hazırlamaya koyulabiliriz. Krema için uygun bir tencerenin içerisine 1 litre sütü alalım ve litre sütün üzerine yarım su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı nişasta ekleyelim. Bu malzemeleri ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve ocağa alalım. Ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Pişirme işlemini tamamladıktan sonra, göz göz olan muhallebinin altını kapatalım ve ocaktan alalım. Krema ılıdıktan sonra kremanın üzerine 1 paket krem şantiye 1 paket vanilya ilave edelim ve mikser yardımıyla güzelce karıştıralım.
Kremanın üzeri kabuklanmaması için streç filmle güzelce kapatalım. Krema ve şerbeti hazırladıktan sonra kekimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir çırpma kabının içerisine 5 tane yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri alalım ve beyazlayana dek çırpalım. Köpük köpük olana dek çırptığımız yumurta ve şekerin üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozunu ilave edelim ve tekrar çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı hindistan ceviz, 1,5 su bardağı galeta unu ve 1,5 su bardağı ceviz kırığı ilave edelim, bir spatula yardımıyla karıştırmaya devam edelim. Fırın borcamının içerisini yağlayalım ve üzerine hazırladığımız keki güzelce boşaltalım.
Video: Büyük Borcamda KIBRIS TATLISI 🔥 Lezzetiyle Yıllara Meydan Okuyan Bomba Tatlı
https://www.youtube.com/watch?v=Ix7aHZu04kE
Keki boşalttıktan sonra güzelce yayalım. Hazırladığımız keki önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökelim. Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı da güzelce dökelim. Eşit bir şekilde düzeltme işlemini tamamladıktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpelim ve buzdolabında yaklaşık 3 – 4 saat kadar dinlendirelim. Akabinde dilimleyip servis edelim.