Yaşam

Sonunda açıklandı. Kediler neden sahiplerinin bacaklarına sürtünür?

Evcil hayvan beslemeyi herkes sever. Evlerimizdeki dostlarımız olan evcil hayvanları aileden görmeye başlarız ve onlar için her şeyi yapmaya hazır oluruz. Kediler ise evde beslenmek için en çok tercih edilen hayvanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte kedilerin beslenmesi kolay gibi görünse de kedilerin psikolojisini dikkate almalısınız. Kediler genellikle sahiplerinin bacaklarına sürtünür. Sokak kedileri ise kendilerine yakın hissettikleri insanların bacaklarına sürtünür. Ancak bunu neden yapıyorlar? Neden kediler sahiplerinin bacaklarına sürtünür? Bu tür sorular sizin de beyninizde yer alıyorsa, hadi gelin neden kedilerin bu şekilde davrandığını inceleyelim.

Kediler neden bacaklara sürtünür?

Bir sokak kedisini sevdiğinizde ya da sahibi olduğunuz kedinin sizin bacaklarınıza sürtündüğünü görmüşsünüzdür. Kedilerin hareketlerinin anlaşılması oldukça güç. Bu yüzden de kedilerin yaptıkları hareketlerin temeline bakmak lazım Çünkü kedilerin çoğu hareketi içgüdüseldir. Çoğu kedi hemen hemen herkesin bacağına sürtünmektedir. Bu yüzden de sahipleri, kedilerin bu hareketlerinin ne anlama geldiğini merak ediyor. İlk başta belirtmemiz gerekir ki kedilerin bu hareketleri pozitif anlam taşır. Bazı kediler ise ilk önce kafalarını sürtmektedir. Bu hareket biraz daha refleksiftir. Çünkü kediler kafalarını sürtme hareketini daha yavruyken annelerinden öğrenmektedir.

Kediler kimlere sürtünür?

Kedilerin kafalarını insanların bacaklarına sürttüğünü biliyoruz. Bununla birlikte kediler, sadece sahib olduğu ya da tanıdığı kişilere bu hareketi yapmazlar. Aynı zamanda yeni tanışmak istediği kişilere de bu kafa sürtme hareketini yapan kediler, Bu hareketi daha çok kişiyi selamlamak ya da o kişiye sırnaşmak için yaparlar. Emin olun ki bir kedi sizin bacağınıza kafasını sürtüyorsa, o kedi sizden ilgi bekliyor ya da sizi sevmiştir.

Kedi bacaklara sürtünüyor
Kedi bacaklara sürtünüyor / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Kediler neden objelere sürtünür?

Kediler sadece insanlara sürtünmez. Sokakta yürürken illa ki görmüşsünüzdür. Kediler belirli objelere ya da genellikle takıldığı bölgenin duvarlarına da sürtünmektedir. Bunun en büyük sebebi ise kediler sürtünerek oraya kokularını bırakmasıdır. Kedilerin de en az köpekler kadar güçlü koku duyuları vardır. Bir yere koku bırakmış kedi, orayı sahiplenir. Hatta sahiplerine koku bırakmak için de sürtünen kediler var.

Kediler sahiplenici hayvanlardır

Kediler, sahiplerine bilindiğinden çok daha bağlıdır. Bu yüzden de kediler, dışarıdaki kedilerin kokusunu bastırmak amacı ile sahiplerinin bacaklarına sürtünür. Bunun en büyük sebebi ise kedilerin ve diğer birçok hayvan gibi feromon kokusunu ayırt edebilmesi. Hayvanların birbirleri ile ilgili bilgi alışverişlerini genellikle feromon kokuları aracılığı ile yaparlar. Cinsiyet, ruh hali, kızgınlık döneminde olup olmadığı ve daha birçok farklı bilgi hayvandan hayvana feromonlar aracılığı ile aktarılabiliyor.

Eğer bir kedi sahibiyseniz, dışarıdan eve geldiğinizde kedinizin direkt olarak bacaklarınıza sürtündüğünü farketmiş olmalısınız. Bunun en büyük sebebi ise kedinizin sizde başka hayvanların feromon kokusunu almış olması. Başka kokuyu alan kediniz de kendi kokusunu bırakmak için size durmadan sürtünmeye başlar. Kediler sahiplerini bu hareket ile sahiplenir. özellikle kedisi ile bağları güçlü kişiler, bu harekete sürekli olarak maruz kalmaktadır. Kedilerin bu hareketi kötü bir davranış değil, aksine pozitif bir davranıştır. Eğer bir kedi size bu hareketi yapıyorsa, sizi selamlıyordur. Fakat sahibi olduğunuz kedi bu hareketi sergiliyorsa, emin olun o kedi sizi çok seviyor ve sizi sahipleniyordur.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

İp atlamanın boy uzamasındaki etkileri nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek için kişilerin dengeli ve düzenli beslenmesi son derece önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmek kişinin hayatı
Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde