Yemek Tarifi

Mayasız katmer tadında gözleme yapmak isteyenler buraya. Komşularınızı kıskandırma garantili!

Sabah kahvaltısına misafiri olanlar ya da sevdiklerine kahvaltıda farklı lezzetler denemeyi sevenler için harika bir tarifle geldik. Kısa süre içerisinde hazırlayıp sıcaklığıyla yiyebileceğiniz, tel tel ayrılan katmer tadında gözleme yapmak içi malzemeleri hazır edin. İddia ediyoruz bu tarif vazgeçilmeziniz olacak ve mütemadiyen pişirmek isteyeceksiniz!

Malzemeler;

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Ara katları için;

  • Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 5 su bardağı unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu alalım ve iki kuru malzemeyi güzelce karıştıralım. Karıştırma işleminin ardından 2 su bardağı su ilavesi yapalım ve hamur formuna gelinceye dek yoğurma işlemine başlayalım. Hamur formuna gelen hamurumuzu, un serili olan tezgahın üzerine alalım ve yoğurmaya orada devam edelim.

Yoğurmayı tamamladıktan sonra hamuru tekrar yoğurma kabına alalım ardından üzerini streç film ile kapatalım. Streç film ile kapattığımız hamurumuzu 15 dakika dinlendirmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken o esnada bizde gözlememizin içini hazırlamaya koyulabiliriz. Gözlemenin içi için beyaz peynirini çatal yardımıyla güzelce ezelim ve ince kıyılmış maydanozlar ile birleştirerek güzelce karıştıralım.

15 dakika dinlenen hamurumuzu tezgaha tekrar alalım ve hamurumuzu ilk olarak ortadan ikiye ardından 8 parçaya bölelim. 8 parçaya böldüğümüz hamurlarımızı beze haline getirelim. Ardından tezgahın üzerine bir miktar un alalım ve bezeden bir tane alarak oklava yardımıyla güzelce açalım. Hamuru açtıktan sonra üzerine sıvıyağ sürelim. Sıvıyağın ardından hamurun orta kısmına hazırladığımız iç harcı koyalım.

Akabinde ilk olarak kenardan içe doğru sonrasında da alttan üste doğru gelecek şekilde gözlememizi kapatalım. Her katladığımız bölmeye yağ sürmeyi ihmal etmeyelim.

Video: Mayasız Tel Tel Gözleme Tarifi | Katmer Tadında 👌🏻😋

Gözlemeyi hazırladıktan sonra oklava ile üzerinden birkaç tur daha geçelim. Tüm hamurlara bu işlemi uyguladıktan sonra geniş bir tavanın içerisine bir miktar yağ ilavesi yaptıktan sonra arkalı önlü olacak şekilde pişirelim.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.