Yemek Tarifi

Uzadıkça uzayan meşhur Adana böreği. Hayran kalacaksınız!

Son dönemlerin en popüler yemekleri arasında yer alan meşhur Adana böreğini evde kısa süre içerisinde hazırlayabilir aynı zamanda lezzetli bir tarife ulaşabilirsiniz. Evde hazırladığınız Adana böreğine siz ve sevdikleriniz hayran kalacak. Komşularınız sizden tarif isteyecek. İşte meşhur Adana böreği…

Malzemeler;

  • 16 adet baklavalık yufka
  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 200 gr tereyağı
  • 500 gr kaşar peyniri
  • 200 gr çeçil peyniri

Yapılışı;

İlk olarak böreğimizi yapacağımız 8 baklavalık yufkayı tezgahın üzerine alalım. Tepsiyi yufkanın üzerine koyarak ölçü alalım ve kenarlarında kalan fazlalık yufkaları keselim. Bu böreği hazırlarken ateş ısısına dayanıklı bir tepsi tercih etmeniz önemlidir. 8 kat yufkayı hazırladıktan sonra geriye kalan diğer 8 katı da aynı işlemle uygulayalım. Böreği hazırlamaya geçmeden evvel 200 gr tereyağını eritelim. Eritme işleminden sonra tepsinin tamamını yağlayalım. Hazırladığımız 8 kat yufkayı fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. Her kat arasına tereyağı sürmeyi ihmal etmeyelim. 8 kat yufkayı dizdikten sonra yufkaları kare formunda keselim.

Bu işlemden sonra tepsiyi kenara alalım ve kenarda ayrı bir kasenin içerisinde 2 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü alın ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Bir adet böreklik yufkayı alalım ve parçalara bölelim. Parçaları hazırladığımız sosa batırarak tepsisinin içerisine dizelim. Parçaları bitirene dek bu işlemi uygulayalım. Ardından 500 gr kaşar peyniri rendeleyelim. Tepsinin üzerini kaplayacak şekilde tepsi içerisine dizelim. Üzerine 200 gr çeçil peynir dizelim. Ardından tekrardan 1 adet yufkayı parçalara bölerek hazırladığımız sosa batıralım ve peynirlerin üzerine serpelim. Ardından geriye kalan 8 adet baklavalık yufkayı tepsinin üzerine dizelim.

Video: Uzadıkça Uzayan Peyniriyle Meşhur Adana Böreği 😋

Yufkaların aralarına yine tereyağı sürmeyi ihmal etmeyelim. Son katın üzerine de tereyağı sürdükten sonra böreği pişirmeye verelim. Ocağı kısık ateşte açalım. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Tepsiyi ara sıra kaydırma hareketiyle tamamının eşit bir şekilde piştiğinden emin olalım. Tepsinin alt kısmındaki böreğin piştiğinden emin olduktan sonra böreği ter yüz çevirelim ve diğer yüzünün pişmesini sağlayalım. Kontrollü bir şekilde iki tarafında piştiğinden emin olduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak