Yemek Tarifi

Evinizi pastaneye çevirecek sodalı dilim börek tarifi

Misafir bekleyenler, kendini şımartmak isteyenler ve yemeklerden aldığı keyfe doyamayanlar. Birçok neden ile yemek hazırlayan ve bu yemekleri afiyet ile tüketenler artık yeni tarifler, yeni malzemeler ve yeni leziz sırlar ile yemeklerini çeşitlendirmek istiyor. İşte bu çeşitliliğe dahil olacak bir başka sırrı ürün ise soda. Kabartma tozu yerine de kolaylıkla kullanılan soda ile hazırlandığında evinizi adeta bir pastaneye çevirmenize yardım edecek tarif ise sodalı dilim börek tarifi.

Sodalı dilim börek tarifi

Misafirleriniz ya da kendiniz için leziz bir dilim börek hazırlamak için kullanabileceğiniz soda ile tariflerinize bambaşka bir lezzet katabilirsiniz. İşte hazırlanış kolaylığı ve leziz tadı ile puf puf kabaran sodalı dilim börek tarifi:

Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  •  1 su bardağı soda
  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • 3 su bardağı kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu

VİDEO: İŞTE YILIN BÖREĞİ ✅ Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı

Böreğinizi hazırlamaya geçmeden önce sosunu yeterli büyüklükte bir kap içerisinde hazırlayın. Karıştırma kabı içerisine yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı ekleyerek tamamen karışana kadar tel çırpıcı yardımı ile karıştırın. Ardından üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, ince kıyılmış maydanoz ve kabarta tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tezgah üzerine yufkalardan birini serin ve üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. 2. kat yufkanızı üzerine serin ve aynı şekilde sosta gezdirin. Bu şekilde toplamda  adet yufkayı üst üste yerleştirin ve her katın üzerine iç harcınızdan gezdirin. Tüm katlar hazır olduktan sonra çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin. Hazırladığınız ruloyu 3 eşit parçaya bölün. Tezgah üzerine streç film serin ve börek parçalarından birini bu streç filmin orta noktasına gelecek şekilde yerleştirin. Streç film ile börek tamamen sarılacak şekilde sarma işlemi gerçekleştirin. Tüm parçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra böreklerinizi buzdolabına koyarak 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.

Dinlenen böreklerinizi dolaptan alın ve tepsinizin üzerine pişirme kağıdı serin. Ardından börekleri dilimleyerek tepsi zerine yerleştirin. Eğer böreğin tamamını tüketmeyecekseniz dilimlere ayırın ve birbirine değmeyecek şekilde kilitli poşetlere yerleştirerek dondurucuya kaldırın. Tepsiye yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine sürmek için bir kap içerisinde 1 adet yumurta ile 1 yemek kaşığı yoğurdu iyice çırpın. Daha sonra bu karışımı böreklerin üzerine sürerek önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirin. Altı ve üstü güzelce kızardığında böreklerinizi çıkarabilirsiniz.

Beyaz peynir yerine lor peyniri kullanabilirsiniz

Beyaz peynir daha yağlı olacağından ve kaşar peyniri ile birlikte daha da yağlı hale geleceğinden kullanmak istemezseniz bunun yerine lor peyniri gibi yöresel peynirler tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem daha dengeli hem daha farklı bir tat elde edebilirsiniz. Anck lor peyniri beyaz peynir gibi kaşar peynirine karışmayacak ve parça halinde kalacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Çıtır mı çıtır el açması kol böreği nasıl yapılır? Bu tarifle çok kolay

Böreklerin her zaman çıtır bir şekilde olmasını isteriz. Çayın yanında lezzetli bir börek her zaman en ideal seçimlerden biri olacaktır.
Yemek Tarifi

Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? 40 yıllık helvacı yapmış gibi seveceksiniz

Son yılların en sevilen tatlılarından olan dondurmalı irmik helvası kitleleri ikiye ayırmaya devam ediyor. Birçok kişi irmik helvasının doğal tadının