Yemek Tarifi

İftarda sütlü tatlısız yapamam diyenlere, düşman çatlatan sütlaç tarifi

Ramazan ayına girdiğimiz günden itibaren her gün farklı tarifler ve farklı lezzetler denemeyi seven kişiler için harika bir tarifle geldik. Bilhassa iftarda sütlü tatlı olmadan yapamam diyenler için oldukça kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve bereketiyle 2 – 3 güne kadar tatlı hazırlama derdinizi ortadan kaldırmaya yarayan tam kıvamlı sütlaç tarifi. Sütlaç severler buraya, bu tarif bir başka…

Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı süt (100 ml) (nişastayı açmak için)

Yapılışı;

İlk olarak yarım su bardağı pirinci güzelce yıkayalım. Ardından uygun bir tencerenin içerisine yarım su bardağı yıkanmış tencereyi alalım. Pirincin üzerine 2 su bardağı su ilavesi yapın. Su ilavesinin ardından tencereyi ocağa alın ve tencerenin altını yakın. Ara ara pirinçleri karıştırmaya devam edelim. Pirinçler suyunu çekip, iyice yumuşayana dek pişirme işlemine devam edelim. Güzelce yumuşayan ve haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre süt eklemesi yapalım ardından süt ilavesinden sonra 1 paket vanilyayı da ekleyelim.

Tüm malzemeleri ekledikten sonra sütlacımızı karıştıralım ve yaklaşık 15 dakika kaynayana dek kaynatalım. Sütlaç ocakta pişmeye dururken biz de bir kenarda, küçük bir kasenin içerisinde 3 yemek kaşığı nişasta ve yarım su bardağı sütü ekleyerek nişastanın çözülmesini sağlayalım. Kaynamaya devam eden pirinçlerin üzerine 1 su bardağı şeker eklemesi yapalım ve üzerine hazırladığımız nişastalı karışımı ilave edelim.

Nişastalı karışımı ilave ettikten sonra sütlacımızı ara ara karıştırmaya devam edelim. Takribi olarak 10 dakika içerisinde sütlacımız hazır hale gelecektir. Sütlaç kıvamına geldikten sonra sütlacı servis edeceğiniz kaplara bölüştürün. Bölüştürme işleminin ardından kaplarınızı fırın tepsinize dizin ve kaselerin yarısına gelene dek fırın içerisine su eklemesi yapın. Su ilavesini yaptıktan sonra tepsiyi fırının en üst bölümüne yerleştirin.

Video: Her Defasında Aynı Muhteşem Kıvam 👌🏻😍 Tam Ölçülü Fırın Sütlaç Tarifi

Üzerleri kızarana dek fırında bekletin. Kızaran sütlacı fırından alalım ardından soğumalarını bekleyelim. Oda sıcaklığına gelen sütlaçları 2 – 3 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu sütlaç tarifi bir başka.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak