Gezi

Fişekhane nerede?

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde yer alan Fişekhane, içerisinde düzenlenen kültür- sanat etkinlikleri ile insanların büyük beğenisini toplamış bir mekan olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer adı ile “Fişek Fabrikası” olan Fişekhane, 19. yüzyılın ilk yıllarında Osmanlı Devleti’nin modernleşme adı altında inşaa ettiği bir binadır. “Zeytinburnu Fabrika-i Hümayun” bünyesindeki oldukça önemli binalardan biri olarak karşımıza çıkan Fişekhane, 19. yüzyıl mimarisi ile şimdiki ziyaretçilerini mest etmeye devam ediyor. Bu yazımızda sizlere, Fişekhane’ye nasıl gidilebileceğini ve Fişekhane’de hangi etkinliklerin yapıldığından bahsedeceğiz.

Fişekhane’ye nasıl gidilir?

bildiğiniz gibi İstanbul oldukça kalabalık bir şehir. bu yüzden de İstanbul içerisinde birçok farklı otobüs, minibüs ve raylı sistem hatları yer almaktadır. İstanbul içerisinde bir yerden bir yere gitmek, bu kadar fazla ulaşım çeşidi olduğundan karışık gelebiliyor. Ancak birazdan anlatacağımız detaylar ile İstanbul’un herhangi bir yerinden Fişekhane’ye gitmenin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Ancak uzun veya kısa sürmesi, trafik yoğunluğuna ve saatlere göre değişkenlik göstermektedir. Gelin hep birlikte Fişekhane’ye nasıl gidebileceğinizi inceleyelim.

Anadolu Yakası’ndan gelenler Fişekhaneye nasıl gidebilir?

  • Kadıköy’den Kadıköy-Tavşantepe metrosuyla Ayrılıkçeşmesi durağında inip, Marmaray’a aktarma yapın. Daha sonra ise Marmaray ile Zeytinburnu durağında inerseniz, Fişekhane’ye gelmiş olacaksınız.
  • Eğer Üsküdar’dan Fişekhane’ye gidecekseniz, Marmaray ile Zeytinburnu durağına kada gitmeniz yeterli olacaktır.
  • Ümraniye tarafından geliyorsanız, öncelikle Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binin. Son durak olan Üsküdar’da inin ve ardından Marmaray’a geçin. Marmaray ile Zeytinburnu durağına kadar geldiğinizde Fişekhane’ye ulaşmış olacaksınız.
  • Kartal, Maltepe, Pendik bölgelerinden gelecekseniz eğer öncelikle Kadıköy-Tavşantepe metrosuyla Ayrılıkçeşmesi istasyonuna gelin. Daha sonra ise Marmaray’a aktarma yapın ve  Marmaray ile Zeytinburnu durağına kadar gelin. Bu şekilde Fişekhane’ye ulaşmış olacaksınız.
  • Eğer Gebze veya Tuzla taraflarından Fişekhane2ye gitmek istiyorsanız, direkt olarak Marmaray ile Zeytinburnu’na kadar gelin. Bu şekilde Fişekhane’ye gelmiş olacaksınız.

Avrupa Yakası’ndan gelenler Fişekhaneye nasıl gidebilir?

  • Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar taraflarından geliyorsanız eğer istediğiniz bir metrobüs istasyonundan Metrobüse binin ve Küçükçekmece’de inin. Daha sonra ise 3 dakikalık bir yürüyüş ile Marmaray’a aktarma yapın. Marmaray ile Zeytinburnu durağında indiğinizde Fişekhane’ye gelmiş olacaksınız.
  • Bağcılar, Güngören taraflarında geliyorsanız eğer öncelikle Bağcılar-Bakırköy minibüsüne binin ve Bakırköy’de inip Marmaray’a aktarma yapın. Daha sonra ise Marmaray ile Zeytinburnu durağında geldiğinizde Fişekhane’ye ulaşmış olacaksınız.
  • Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız ilk önce Yenikapı-Havalimanı metrosuyla Yenikapı durağına gelin. Ardından da Marmaray’a aktarma yapın. En sonunda ise Marmaray ile Zeytinburnu durağında indiğinizde Fişekhane’ye gelmiş olacaksınız.
  • Eğer Taksim tarafından gelecekseniz, ilk önce Yenikapı-Hacıosman metrosuna binin ve Yenikapı durağına kadar gelin. Ardından da Marmaray’a binin ve Zeytinburnu durağında inin. Bu şekilde de Fişekhane’ye ulaşabilirsiniz.

Fişekhane iletişim bilgileri

Fişekhane’nin de kendi iletişim bilgiler yer almaktadır. Bu iletişim bilgiler dahilinde etkinlikler ile bilgi alabilirsiniz. Fişekhane’nin iletişim bilgileri şu şekildedir:

  • Kazlıçeşme Mahallesi Kennedy Caddesi No:52 Zeytinburnu/İstanbul
  • 0 212 415 80 00

Fişekhane’de neler var?

Kültür ve sanat etkinlikleri açısından dolu dolu bir programa sahip olan Fişekhane, ziyaretçilerinin mutlu bir şekilde Fişekhane’den tekrardan evlerine dönmesine olanak tanımaktadır. Harika bir hizmet kalitesi sunan Fişekhane, aynı zamanda geniş ve rahat sahnelere sahiptir. Ayrca 6 adet modern ve konforlu sinema salonlarına sahip olan Fişekhane’de vizyonda olan tüm filmleri istediğiniz gibi izleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak sanat sergileri ve etkinleri de Fişekhane’de düzenlenmektedir.

Çocukları da es geçmeyen Fişekhane’de harika çocuk eğlence alanları yer almaktadır. Bunlar ile birlikte de spor merkezler ve SPA alanları da Fişekhane içerisinde yerini almaktadır. Gençlerin çok seveceği yeni nesil kafeler ve yemek yemeyi seven insanlar için de gurme restoranlar da Fişekhane’de bulunmaktadır. Ayrıca her hafta sonu ise organik semt pazarından meyve ve sebze alışverişinizi yapabilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak kişisel bakım mağazaları ile herkesin istediği ürünü alabileceği geniş çaplı ürün kategorileri de bulunmaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Gezi

Uçak biletleri hangi durumlarda iptal edilebilir?

Uçakla seyahat, en rahat ve pratik ulaşım yollarından bir tanesidir. Son derece hızlı bir şekilde bir yerden bir yere gitmeyi
Gezi

Tarihin 0 noktası isim değiştirdi. Karahantepe’nin keşfi ve insanlık tarihi için önemi nedir?

Mezopotamya bölgesi tarih açısından dünyanın en önemli bölgesidir. Tarihin çok eski devirlerinden beridir mücadelelere sahne olan Mezopotamya, insanlık tarihi için