Biyografi

Melek Mosso kimdir?

Caz türünde şarkılar seslendiren ve yorumu birçok kişi tarafından beğeni toplayan şarkıcı Melek Mosso, eğitim aldığı süre boyunca korist ve solistlik yapmış bir isim. Yıldız Tilbe ve Çukur dizisi için hazırlanan şarkıları seslendiren ve milyonlarca kişi tarafından beğeniyle dinlenen Melek Mosso, dikkat çeken ve söylemleri birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilen bir ünlü. Melek Mosso’nun hayatı merak edilen konular konusunda ilk sıralarda. Peki, Melek Mosso kimdir, kaç yaşında? Son dönemin en popüler şarkıcılarından biri olan Melek Mosso’nun hayatı oldukça merak ediliyor. İşte Yıldız Tilbe’nin şarkılarını coverlayan ve coverları ile tüm dikkatleri toplayan şarkıcı Melek Mosso’nun hayatına ilişkin merak edilen her şey.

Melek Mosso kimdir?

Ünlü şarkıcı Mosso, 11 Kasım 1988 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Mosso, müziğe ilk adımını yedi yaşında ilk bestesini yaparak attı. Dokuz yaşındayken Denizli Belediye Konservatuvarı’nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri alan şarkıcı, bunun ardından da Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik eğitimini sürdürdü. Lise yıllarında müziğe yan flüt çalmaya başlayarak devam eden Melek Mosso, üniversitede de Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Melek Mosso’nun gerçek soyadı ise ‘Davarcı’dır. Melek Mosso ismini daha sonraları alan şarkıcı, soyadını ise İtalyanca bir müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamını taşıyan ‘Mosso’ kelimesini kendisine uyarlayarak aldı. Geniş çaplı müzik eğitimini tamamlayan şarkıcı daha sonraki yıllarda İstanbul’a taşındı ve İstanbul’da Kadıköy – Beşiktaş vapur hattında müzik yapmaya başladı. Bu girişimi, Mosso’nun tanınmasını sağladı. Şarkıcı aynı zamanda şehre geldikten sonra çeşitli alanlarda dersler vermeye başladı. Piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri veren Mosso, diğer müzisyen arkadaşları ile “Zbam The Band” isimli bir grup kurdu. Bu grup ile swing ve caz konseptli müzik yapa şarkıcı nihayet istediği popülariteye çok yaklaştı. Daha sonraki zamanlarda ise bir şarkı yarışmasında jüri özel ödülünü kazandı ve Akustikhane stüdyolarında kayıt yapmak gibi büyük bir fırsat yakaladı. ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına da katılan Melek Mosso, 2018 yılında ise Youtube kanalında Yıldız Tilbe’nin ‘Vursalar Ölemem’ şarkısını coverladı. Git gide tanınan Mosso’nun coverladığı bu şarkı, Youtube’da 15 milyon kez dinlendi. Şarkıcı halen müzik çalışmalarına devam ediyor.

Melek Mosso’nun şarkıları

  • Kedi (2018)
  • Gölgen Yeter (2018)
  • Keklik Gibi (2019)
  • Vursalar Ölemem (2019)
  • Sarıla Sarıla (2019)
  • Gönül Gözü (2020)
  • Unutan Kazanır (2020)
  • Cumartesi Türküsü (2020)
  • Yalan ft. Aras (2020)
  • Kurtuldun Dediler (2020)
  • Kızgınım (2021)
  • Ağlarsam (2021)
  • Sonrası Kalır (2021)
  • Gel Desem de Gelme (Aras ile) (2021)
  • Zülüf – Haluk Levent ile (2021)

Melek Mosso’nun magazinsel tarafı

Melek Mosso, aynı zamanda çarpıcı açıklamalarıyla da dikkat çeken bir isim. Ne yaptığı, ne söylediği merak edilen bir şarkıcı. Şarkıcı Melek Mosso, 3 Haziran’da Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında bir konser verecekti. Isparta Belediyesi de açıklanan konserin iptal etti. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran Melek Mosso konserleri, bu gelişme sonrasında da aynı şekilde yankı uyandırdı. Melek Mosso’nun Isparta konseri iptal edildi. Alınan iptal kararından sonra gözler şarkıcı Melek Mosso’ya çevrildi.

Sanatçı Melek Mosso 2019’da vermiş olduğu bir konserde “Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun. Kimsenin nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini, nasıl giyinmeniz gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Sizin kendi kanatlarınız var. Kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacınız yok. Uçun” ifadelerini kullanmış ve gündemi hayli sarsmıştı. Bu gelişme sonrasında bazı kesimler tarafından büyük tepki toplayan Mosso’nun o günden beri söyledikleri olay olmaya devam ediyor.

Twitter hesabından sıkça dikkat çeken paylaşımlar yapan Melek Mosso, yine Twitter’dan Isparta konserinin iptal edilmesine dair şu ifadeleri kullandı: “Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci yaşlısı milyonlarca sevenim var. Bir kaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, vermeyeceğiz… Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz.”

 

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Biyografi

Pınar Deniz kimdir, Pınar Deniz kaç kilodur, Pınar Deniz kaç yaşında?

Son yılların en popüler isimlerinden biri olan Pınar Deniz, bir anda ününü tüm ülkeye tanıtmış olan başarılı oyuncudur. Bu başarılı
Biyografi

İkbal Gürpınar kimdir, İkbal Gürpınar kaç yaşında, İkbal Gürpınar nerelidir?

Ülkemizde uzu süredir ekranlarda görmeye alışkın olduğumuz isimlerden biri haline gelen ve bir döneme damgasını vuran kendisi ile bağdaştırılmış sözler