Güzellik

Evde saç maskesi nasıl yapılır? Sirke ile saçlarınız daha dolgun ve parlak olsun

Saç bakımı özellikle kadınlar arasında çok yaygın olan vücut bakım çeşitlerinden biridir. Genel olarak ise saçlarının sağlığını korumak isteyen herkesin yapması gereken saç bakımları eksik şekilde gerçekleştirildiğinde, saçlarımız yeteri kadar beslenemediği için dökülmeye başlar. Ancak doğru saç bakımı ile dökülmekte olan saçları kurtarmak da mümkündür. Bu bakım için saç maskelerini tercih edebilirsiniz. Saç yapınıza uygun doğru saç maskesi ile saçlarınızı besleyebilirsiniz.

Evde saç maskesi yapımı

Saç bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok detay vardır. Yalnızca bir saç bakım rutini olarak gördüğümüz saç maskelerinin yanlış şekilde yapılması da bu nedenle çok tehlikeli bir durumdur. Yanlış saç bakım ürünlerimin kullanılması saç yapısına ve kafa derisinin sağlıklı yapısına zarar vererek saçta dökülmeler yaşanmasına yol açar. Bu durum özellikle saçlarda kullanılan kimyasal içerikli ürünlerin yoğun olarak kullanılmasından dolayı yaşanmaktadır. Saç bakım ürünlerini doğal olan malzemeler ile hazırladığınız zaman ise bu risk ortadan kalkar ve saç bakımı çok daha sağlıklı bir hale gelir. Saç bakım rutinlerini doğal malzemeler kullanarak tamamlamak isteyenler ise evde saç maskesi yaparlar. Evde saç maskesi yapmanın bazı püf noktaları vardır. Evde saç maskesi hazırlamak isteyenler için dikkat edilmesi gerekenler ve evde hazırlanan saç maskeleri ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Yumurta ve limon maskesi

Yumurta ve limon kendi başlarına saçın sağlıklı yapısını koruma özellikleri ile bilinirler. Bu iki mucizevi gıdanın beraber kullanılması ise kolay kırılan saçların yapısını güçlendiren bir saç maskesini ortaya çıkarır. Yumurta ve limon ile evde saç maskesi hazırlamak isteyenlerin ilk olarak yapması gereken ise küçük bir kap içerisine 2 yumurta kırmak. Ardından yumurtaların üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve bu karışımı tamamen homojen hale gelene kadar karıştırın. Karışımı saç köklerinizden uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın. 30 dakika adar karışımı saçlarınızda beklettikten sonra ılık su ile durulayarak bakımı tamamlayın.

Elma sirkesi ve bal maskesi

Elma sirkesi asidik olması nedeni ile saçlarda kullanıldığında bazen tahrişlere yol açabilir. Bu nedenle elma sirkesi ile uygulanan tarifler hassas ciltler için önerilmez. Bunun dışında ise herhangi bir zararı yoktur. Elma sirkesi ile saçlarınız bakım yamak isterseniz, balın doğal antiseptik yapısından faydalanmak saç bakımını çok daha sağlıklı hale getirecektir. İlk olarak elma sirkesi, bal ve Hindistan cevizi yağından eşit miktarlarda bir kaba alın ve tamamen homojen bir karışım elde edene dek karıştırın. Karışımı uygulamadan öne saçlarınızı az miktarda su ile nemlendirin. Ardından köklerden uçlara doğru masaj yapar şekilde saçlarınıza uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. 20 dakika sonunda saçlarınızı şampuanlayarak yıkayın. Bu bakım sayesinde saçlarınız daha parlak ve daha canlı görünecektir. Aynı zamanda saç köklerini besleyen karışım saçların daha gür ve daha kalın telli olmasını da sağlar.

Omega-3 maskesi

Avokado yağı ve zeytinyağı gibi yağlar yüksek miktarda omega-3 yağ asidi içeren doğal yağlar arasındadır. Zeytinyağı ve avokado yağı ile yapılan saç bakımlarında saçlar canlılığını korur ve saç kökleri güçlenir. Bu gibi doğal yağları kullanarak saç maskesi hazırlamak için ilk olarak 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı avokado yağını karıştırın. Ardından karışıma bal ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı saçlara köklerden uçlara doğru uyguladıktan sonra bir havlu ile sarın ve 10 dakika fön makinesi tutarak kurutun. Ardından 20 dakika kadar daha bekledikten sonra saçlarınızı yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Zencefil maskesi

Zencefil de doğal saç bakımı ürünleri arasında yer almaktadır. İltihap önleyici ve canlandırıcı özellikleri ile saç derisini dökülmelere karşı koruyan zencefili kullanarak hazırlayacağınız saç maskeleri saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Bu yöntemi kullanarak saç bakımı yapmak için ilk olarak bir zencefili 2 fincan kadar su ile dolu bir kaba rendeleyin. Ardından elde ettiğiniz zencefilli suyu kaynatmaya başlayın. Suyun yarısı kadarı buharlaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ile bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı saç köklerine yedirecek şekilde masaj yaparak uygulayın. Ardından bu maske saçınızda kuruyana kadar bekleyin. Daha sonra bu karışımı ılık su ve şampuanla yıkayarak saçlarınızdan çıkarın.

Sirke ile saçlarınız daha dolgun ve parlak olsun!

Sağlık açısından pek çok faydası bulunan sirke, yemeklerde kullanılırken aynı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen birçok insanın da kürlerinden ihmal etmeyen etmenler arasında yer alıyor. Sağlıkta ve yemekleri lezzetlendirme de kullanılan sirkenin aynı zamanda ev temizliğinde de büyük etkileri bulunurken, saçların güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Saça doğru yöntemle uygulanan sirke, saçın çok daha parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olurken, saç köklerinin ph dengesine de iyi gelmektedir. Peki sirke saça uygulandığında bilinen bilinmeyen tüm faydaları nelerdir ve sirke saça nasıl uygulanır?

Sirkenin saça faydaları nelerdir?

Sağlığa pek çok faydası olduğu bilinen sirke başta sindirim sistemi üzerinde etkileri olmak üzere kronikleşen hemen hemen tüm hastalığı iyileştirici bir güçte olmaktadır. Sirke aynı zamanda kadın erkek fark etmeksizin saç problemi yaşayan herkesin saç problemlerine iyi gelmektedir. Dökülme, kepek, yıpranma gibi tüm problemlere iyi geldiği düşünülen sirkenin saça faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Su ile seyreltilerek kullanılması gereken sirke, saçların parlak ve canlı görünmesine yardımcı olmaktadır. Hava kirliliği, yanlış uygulamalar, şiddetli ısı gibi faktörler saçın nemini ve parlaklığını kaybetmesine neden olurken doğru miktarda kullanılan sirke, saçın çok daha canlı ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.
  • İçerisinde bulunan bileşenler sayesinde saçın kaybettiği nemi ve parlaklığı tekrar kazanmasına yardımcı olurken aynı zamanda zayıflayan ve kırılan saçların tekrardan kendine gelmesine yardımcı olmaktadır. İnce ve kırılmış olan saçların, güçlenmesine yardımcı olur.
  • Hemen hemen her kadın hayatının belli bir döneminde saç rengini değiştirme kararı alarak saçına envai çeşit kimyasallardan oluşan açıcı bileşenleri uygulamaktadır. Saça uygulanan kimyasal bileşenler saçın deforme olmasına neden olurken; koparak dökülme, zayıflama, mat görünüm gibi pek çok saç sorunun yaşanmasına neden olmaktadır. Saça kimyasal maddenin uğrattığı etkilerle açmak istemeyenler düzenli olarak saçına sirke sürmesi durumunda saç tonunda belli başlı miktarda renk açıldığını gözlemleyebilir.
  • Saç kökleri yapısı dolayısıyla bakterilerin en çok yaşayabileceği bir alandır. Bakterilerin temizlenmemesi durumunda saç köklerinde belli başlı hastalıkların oluştuğunu gözlemlemek mümkün. Egzema, kepek, yara gibi oluşan problemlerin bir bakımı saç derisindeki bakterilerin derinlemesine temizlenmediğinden kaynaklanmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için saçı sirke yardımıyla yıkamak, saçı derinlemesine yıkayıp temiz olmasını sağlarken aynı zamanda saçın çok daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır.
  • Düzenli ve yeterli miktarda kullanılan sirke, saçın sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır.
  • Bilhassa hassas ciltli insanların dikkat etmesi gereken konular arasında yer alan sirkenin oluşturabileceği reaksiyonlar noktasında tedbirli olunmasında fayda vardır.

Video: Elma Sirkesi ile Saç Durulama | Sağlıklı, Uzun Saçlar

Sirke saça nasıl uygulanır?

Saça pek çok faydası bulunan sirke saça direkt olarak uygulanması, saçın dengesinin bozulmasına neden olabilir. Sirkenin mucizevi gücünden faydalı bir şekilde yararlanmak için sirkeyi saça uygularken seyrelterek uygulamak önemlidir. Seyreltilmiş sirke ile, saçınızın kaybettiği nemi ve parlaklığı tekrar kazanabilirsiniz. Saça sirkeyi uygularken şu adımı izleyebilirsiniz;

  • Saça sirkeyi uygularken belki de en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi elma sirkesinin durulama suyuna eklenmesidir. Duşa aldıktan sonra saçı şampuanladıktan sonra durulama aşamasına geçerken sirkeli su vasıtasıyla saçı durulamak saçın çok daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olmaktadır. Duştan evvel bir kova içerisinde sirkeli su hazırlayabilirsiniz. Sirkeli su hazırlarken ılık suyun içerisine, bir miktar elma sirkesi koyun ve saçınızı yıkadıktan sonra durulama aşamasında saçınızı hazırladığınız bu elma sirkeli su ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu yöntemi düzenli periyotlarla yapmanız saçın kaybettiği sağlığı tekrar kazanmasına yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak