Beslenme

Hızlı Kilo Vermenin Sırrı: 4 Önemli Kural ile İncelin!

Kilo alma sorunu, modern dünyanın en yaygın sıkıntılarından biridir. Hızla akan günlük hayatın içinde, ne yediğimize dikkat etmeden hızlı yemek tüketmek, sağlıksız kilo artışına yol açmaktadır. Özellikle kış aylarında alınan kilolar, yaz aylarına girerken pek çok insanı endişelendirmektedir. Çoğu kişi bu dönemde hızlı kilo verme yollarını ararken, karşılarına genellikle sağlıksız diyetler çıkmaktadır. Oysa hem sağlıklı hem de hızlı kilo vermek mümkündür. Dr. Ayşegül Çoruhlu’nun önerdiği 4 önemli ipucu ile daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olabiliriz.

1. Göbek Çevresi İncelmesi Önceliğimiz Olmalı

Hızlı kilo vermek denildiğinde akla ilk olarak tartıdaki rakamlar gelse de, önemli olan bel çevresindeki incelmedir. “Hızlı kilo veriyorum” demek için sadece kilodaki azalmaya odaklanmak yanıltıcı olabilir. Kilo kaybı kas kaybı ya da su atımı ile de gerçekleşebilir ve bu durum sağlıklı bir kilo verme süreci değildir. En iyi ölçüm, bel ve göbek çevresindeki santimetre azalmasıdır. Göbek çevresi ölçümü ile gerçek kilo kaybını gözlemlemek, sağlıklı bir zayıflamanın en önemli göstergesidir. Tartıda görülen azalma eğer göbek bölgesindeki yağlarla paralel değilse, bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Bu nedenle, sağlıklı kilo vermenin izdüşümü olarak göbek çevresi incelmesini belirlemeliyiz.

Akşam Yemeği
Akşam Yemeği

2. Akşam Saat 5’ten Sonra Yemek Yememek

Vücudumuzda istenmeyen ve gereksiz depo olarak biriken yağların gitmesi için doğru saat aralıklarında beslenmeliyiz. Vücudun bu yağları yakabildiği özel saat dilimleri bulunmaktadır. Gün boyu aç kalmak, vücudu yağ yakmaya yönlendirmez; aksine, vücut kasları da yakarak genel bir enerji harcama sürecine girer. Ancak hedeflenen, sadece yağların yanması ve özellikle de göbek çevresindeki yağların harcanmasıdır. Bu yüzden, vücudun bu yağları hedef alabileceği zaman diliminde yemekten kaçınmalıyız. Akşam saat 5’ten sonra yemek yememek, bu anlamda çok etkili bir stratejidir. Gece boyunca vücut enerji ihtiyacı duyduğunda, ilk olarak bel çevresindeki gereksiz yağları yakmayı tercih eder. Bu nedenle akşam yemeklerini mümkün olduğunca erken saate çekmek, hatta bazen tamamen atlamak hızlı kilo vermeyi destekler. Bu sayede, gün içinde aynı kalori miktarını alsanız bile akşam yarattığınız boşluk, vücudun karın bölgesindeki yağları yakmasına yardımcı olur.

3. Yavaş Yemek ve Çok Çiğnemek

Hızlı yemek yemenin kilo alımına olan etkisi oldukça büyüktür. Vücudumuz, gelen yiyeceğin miktarını ve yoğunluğunu algılamak için bir sinyal sistemi kullanır. Yemekler hızlı yendiğinde, vücut bunu birim zamanda fazla yiyecek alınıyormuş gibi algılar ve bu nedenle, yakmak yerine depolama eğilimine girer. Aynı tabağı uzun uzun çiğneyerek ve yavaşça tükettiğimizde ise yiyecek yavaşça kana karışır. Bu da vücudun depolamaya gerek duymamasını sağlar. Kilonun temel nedenlerinden biri, yiyecekleri hızlı tüketmektir. Yavaş yemek, sadece daha az yemenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sindirim sisteminizi de destekler ve hızlı kilo vermeyi kolaylaştırır.

Dr. Ayşegül Çoruhlu’nun hızlı kilo verme ipuçları videosuna ulaşmak için:

4. Tükettiğiniz Besinlere Dikkat Edin

Sağlıklı ve hızlı kilo vermenin bir diğer önemli kuralı, ne yediğinizi bilmektir. Sonu “oz” ile biten maddeler (glikoz, laktoz, galaktoz gibi) vücuda zarar verir ve kilo alımına neden olur. Şeker içeren ürünlerin yanı sıra süt içeren gıdaların da bir miktar azaltılması gereklidir. Şeker grubuna unlu mamuller de dahildir. Bu ürünleri keserken, süt tüketimini ise sadece azaltmak yeterlidir. Ayrıca, baklagillerin de vücutta glikoza dönüştüğünü göz önünde bulundurarak bu gıdaları da sınırlamak gerekir. Bu şekilde beslenmek, hızlı kilo vermeyi mümkün kılar. Bol sebze, meyve, balık ve yumurta tüketmek, vücudu destekler ve hızlı kilo vermeyi oldukça kolaylaştırır.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve özellikle de göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak için, Dr. Ayşegül Çoruhlu’nun bu önerilerini uygulayarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Hızlı kilo vermek için adım adım ilerlemek ve vücudunuzun verdiği sinyallere kulak vermek, uzun vadede kalıcı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Akşam yemeği menüsü nasıl olmalıdır? Karbonhidratsız beslenme şart

Kilo vermenin kilit noktası olan akşam yemeğiyle ilgili, Dr. Ayşegül Çoruhlu altın değerinde bilgiler verdi. İşte akşam yemeğinin nasıl olması
Beslenme

Sarımsak ve balın inanılmaz faydaları. Sarımsağı balla yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak ve bal çok eski çağlardan beridir kullanılan iki üründür. Özellikle faydaları bakımından tıpta çok kullanılmışlardır. Sarımsak eski dönemlerde doğal