Sağlık

Kaynak alan göze ne iyi gelir?

Kaynakçılık mesleği ile uğraşan kişilerin karşılaştığı en büyük problemlerden bir tanesi, gözü kaynak almasıdır. Kaynak yapılması sırasında bazı komplikasyonlar gerçekleşerek bununla beraber gözde ağrı, acı ve yanmalar gerçekleşebilmektedir. Kaynakçılık işi ile uğraşan kişilerin yaşadığı bu problem, günlük yaşantıyı da temelden sarsmaktadır. Peki, kaynak alan göze ne iyi gelir? Kaynak alan göze nelerin iyi geleceğini sizler için derledik.

Kaynak alan göz için nasıl bir tedavi yolu izlenmelidir?

Kaynak alan gözde ciddi belirtiler söz konusu olur. Bu belirtileri geçirmenin en önemli yolu, bir uzman doktora görünmek ve uzman doktorun yöneltmiş olduğu tedavi yöntemine sadık kalarak onları uygulamaktır. Uzman doktor tavsiyesi ile alınacak bazı ağrı kesiciler, gözde mevcut olan yanmayı, ağrıyı ve kuruluğu kesmek için son derece etkili olacaktır. Buna bağlı olarak kaynak alan göz tedavi edilir ve kaynakçılık mesleği rahat bir şekilde sürdürülebilir. Aşağıda kaynak alan göze iyi gelecek olan pek çok evde tedavi yöntemi paylaştık. İşte kaynak alan göze iyi gelecek olan yöntemler.

Buz küpü

Kaynak alan gözde en sık yaşanan belirti, çok şiddetli bir göz ağrısı ve göz iltihaplanmasıdır. Bu durumun belirtilerini azaltmak için buzdolabından birkaç buz küpü çıkarmanız yeterli olacaktır. Bu konuda kullanılacak olan buz küpü, ağrı ve iltihabı hızla giderecek ve gözde herhangi bir hassasiyet bırakmayacaktır. Buz ile kaynak olan gözü iyileştirmek için buzdolabından buz küplerini çıkarın ve ince bir şeye sarıp gözünüzde bekletin. Buz küpü, gözde var olan yanma hissini ve ağrıyı tamamen alacaktır. Buz bulamazsanız soğuk su kompresi de iyi bir yöntemdir.

Patates

Patates, gözü kaynak almasına iyi gelen en etkili yöntemlerin birisidir. Gözü kaynak alması sonucunda gözünde ağrı hissedenler, gözü yananlar, kızaranlar, patates ile bu dertten kendilerini kurtarabilirler. Kaynak alan göze uygulanan patates, oldukça iyi bir çözümdür ve gözü çokça rahatlatır. Gözdeki iltihabı kurutur ve ağrı hissini yok eder. Kaynak alan gözlerde ciddi ve rahatsız edici bir kuruluk ve kaşıntı yaşandığından patates uygulaması, kuruluğu ve kaşıntıı da geçirir. Patatesi kaynak alan göze iyi gelsin diye uygulamak için birer dilim çiğ patatesi kaynak alan gözlerin kapaklarında bekletin ve ardından bir tülbenti alıp başınıza arkadan düğüm yapıp bağlayın. Patatesin göz kapaklarınızda kalması gerekir. Patates ısındığı zaman yeni patates kullanın ve etkisini görene kadar bu işlemi sürdürün.

Poşet çay

Poşet çaylarda büyük miktarda antioksidan bulunur. Kaynak alan gözde oluşan iltihaplanmayı ve ağrıyı geçirmekte poşet çay son derece etkilidir. Bunun için 1 bardak sıcak suya 2 adet poşet çay atın ve 5 dakika demlenmesini sağlayın. Daha sonra poşet çayları hafif bir şekilde bastırın ve suyunu süzüp buzluğa yollayın. 1 saat kadar sonra alıp gözlerinize sürün.

Salatalık

Salatalık, kaynak alan göze iyi gelen yöntemlerden bir başkasıdır. Salatalığın sahip olduğu yüksek orandaki su, gözü nemlendirir ve ağrıyı sonlandırır. Salatalığı dilimleyin ve güzelce en büyük dilimlerini seçip gözlerinizde yine bir tülbente sarıp düşmesini engelleyerek bekletin. Salatalığı aynı zamanda rendeleyip gözlerinize o şekilde sürebilirsiniz. Bu yöntem de kaynak alan göze iyi gelecektir.

Süt

Süt, kaynak alan göze iyi gelen basit yöntemlerden birisidir. Bunun için de sütü kaynatın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını sağlayın. Soğuyan sütün içine pamuk batırın ve süte batırmış olduğunuz pamuğu gözlerinizde bekletin. Süt sayesinde kaynak alan gözde meydana gelen kaşıntı ve kuruluk gibi problemler hızlı ve doğal bir şekilde çözülecektir.

 

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

Bebek aşı takvimi. Hangi aşı ne zaman yapılmalıdır?

Günümüzde en önemli tartışma konularından bir tanesi aşıdır. Aşı ile ilgili uzun bir zamandır süre gelen spekülasyonlar sonrasında ebeveynler büyük
Sağlık

Gözde lensle uyumanın zararları nelerdir? Gözde lens ile uyumamaya dikkat edin

Gözlerinde herhangi bir soru olan bireyler doktorlara giderek randevu alabiliyor ve de görme problemlerinin karşısında kendilerine yardımcı olacak şekilde gözlük