Evde macaron nasıl yapılır? İşte evde enfes macaron hazırlama tarifi
Son yıllarda popülerliği oldukça yüksek bir seviyeye ulaşan tatlılar arasında yer alan macaron, daha çok bir pastane ürünü olarak tanımlanır. Pastanelerden alınan ya da kafelerde sipariş edilerek tüketilen macaronların tarifi ise yakın zamana kadar pek bilinmiyordu. Bu nedenle de evlerde yapılamayan macaronları evlerinde hazırlamak ve pastanelerdeki hazır ürünler yerine kendi lezzetlerini hazırlamak isteyenler için ev içerisinde pratik macaron hazırlama tarifini araştırdık.
Evde macaron nasıl yapılır?
Ev içerisinde macaron hazırlamak ve genelde pastanelerden alınan bu ürün kendi bildiği lezzetler ile yeniden yorumlamak isteyenler için macaron hazırlama tarifinin çok basit ve pratik bir şekilde karşınıza çıkacağını belirtmek gerek. Çok uzun yıllar boyunca pastanelerden alınan ve evlerde yapılması zor gibi görünen macaronu hazırlamak için işte evde pratik macaron hazırlama tarifi ve macaron hazırlamanın püf noktaları:
VİDEO: Macaron Nasıl Yapılır? – Kurabiye Tarifi – Nefis Yemek Tarifleri
Malzemeler
- 125 gram pudra şekeri
- 125 gram badem unu
- 120 gram toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 2 yumurta akı
- 1 çimdik tuz
Ganaj için
- 100 gam krema
- 200 gram sütlü ve bitter çikolata (karışık)
Hazırlanışı
Evde macaron hazırlamak isteyenler için macaron hazırlamanın ilk adımı pudra şekeri ve badem ununu rondodan geçirmek. Bunun ardından toz şeker ve uyu küçük bir tencereye alarak yaklaşık olarak 5 dakika kadar kaynatın. Çok yüksek ateşte kaynatmamaya dikkat edin. Daha sonra tüm bu malzemeleri farklı kaplarda bekletirken bir yandan yumurta akının üzerine bir çimdik tuz ekleyin ve iyice köpürene ek karıştırın. Ardından şekerli suyunuzu yumurta akı üzerine çok yavaş şekilde dökmeye başlayın. Suyu dökerken bir yandan karışımı hızlıca çırpın. Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca çırpma işlemine devam edin, kesilecek kıvama gelene kadar sürdürün. Daha sonra pudra şekeri ve badem unu karışımını bu karışıma ilave edin ve spatula yardımı ile karıştırmaya başlayın.
Dilerseniz bu aşamada renklendirme işlemi yapmak için gıda istediğiniz renkte gıda boyasından birkaç damla çerisine ekleyebilir ve hamuru bu şekilde karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız kek hamuru kıvamındaki hamuru bir sıkma torbası içerisine alın. Daha sonra bir tepsinin tabanına yağlı pişirme kağıdı serin ve sıkma torbasından macaronları uygun boyutta sıkmaya başlayın. Aralarında biraz mesafe bırakmak daha doğru olacaktır. Bu işlemin ardından tepsiyi sert bir zemine 2-3 kere vurarak hamur parçalarının düzleşmesini sağlayın. Bu şekilde iken tepsiyi 1 saat kadar bekletin. Bekleme süresinin ardından tepsiyi önceden 140 dereceye ayarlanmış ve ısıtılmış bir fırının içerisine alın. Yaklaşık olarak 20 dakika pişmesi gerekiyor. yine de değişiklik gösterebilir, kontrol etmeyi unutmayın. Fırından çıkardığınız macaronları soğumaya bırakın ve ganajı hazırlamak için kremayı ısıtıp çikolatayı ilave edin. Daha sonra bu karışımı soğumaya bırakın. Son olarak bir macaronun üzerine ganaj sıkın ve üzerine başka bir macaronu yerleştirin. Afiyet olsun.