Gezi

Kadıköy cuma pazarına nasıl gidilir?

İstanbul’da alışverişin en keyifli yapılacağı ve uygun fiyata dünyaların alınacağı yerler semt pazarlarıdır. Bu pazarları İstanbul’un her semtinde bulmam mümkündür. İstanbul’da bulunan semt pazarlarından en popüleri ise kuşkusuz Kadıköy’de bulunan cuma pazarıdır. Kadıköy’de bulunan semt pazarı, İstanbul’un en eski pazarlarından bir tanesidir. Pek çok vintage ürün bulabileceğiniz pazarda aynı zamanda sıfır kıyafetler ile sebze ve meyveleri uygun fiyata alabilirsiniz. Her türlü ihtiyacınızı bu kalabalık ve geniş pazardan karşılayabilir, gezerken keyifle ürünlere bakabilirsiniz. Eğlenceli ortamı ve neşeli esnafı ile pek çok ürünü bulabileceğiniz Kadıköy cuma pazarına mutlaka gitmeli ve geniş bir vakit ayırıp gezmelisiniz. Oldukça merkezi bir konumda olan Kadıköy cuma pazarının yeri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. “Kadıköy cuma pazarı nerede?”, “Kadıköy cuma pazarına nasıl gidilir?” gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Kadıköy cuma pazarına nasıl gidilir?

Kadıköy cuma pazarı, kısa bir süre önce İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin hemen yanında Dumlupınar D100 karayolunun yanında yer alırken bugün aynı semtte başka bir bölgeye taşınmıştır. Kalabalığın ve insan trafiğinin bir hayli yoğun olduğu Kadıköy cuma pazarına ilgi hiç eksilmiyor. Kadıköy cuma pazarına, Kadıköy Meydanı’ndan Fikirtepe yönüne giden otobüs veya minibüsler ile ulaşabileceğiniz gibi Uzunçayır metrobüs durağında metrobüsten inip 10 dakikadan az bir sürede yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Kadıköy cuma pazarına ulaşmak için inmeniz gereken duraklar ise şunlar:

  • Otobüs: 130Ş, 15BK, 19E, 251, 252, 9K
  • Tren: Marmaray
  • Metro: M4, M5
  • Minibüs / Dolmuş: D61, D63A

Kadıköy’e metrobüsle nasıl gidilir?

Kadıköy semtine metrobüs ile ulaşım sağlamak için öncelikle herhangi bir metrobüs durağına gidip Söğütlüçeşme yazan metrobüslere binmeniz gerekiyor. Zincirlikuyu yazan metrobüslere binmemenizi şiddetle tavsiye ederiz zira Kadıköy’e kadar gidemeyip Zincirlikuyu’da aktarma yapmanız gerekecektir. Söğütlüçeşme metrobüs durağında indikten sonra isterseniz yürüyerek 10 dakikada, isterseniz de otobüsle 3-4 dakikada Kadıköy’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak pazara gitmek için Söğütlüçeşme değil, Uzunçayır’da inmeniz gerektiğini unutmayın.

Kadıköy pazarı salı günü mü cuma günü mü?

Kadıköy pazarı, salı ve cuma günleri kurulur. Salı günü giderseniz sebze ve meyvenin ağırlıkta olduğu semt pazarında doyasıya mutfak alışverişi yapabilir ve aynı zamanda alt kattaki çok sayıda kıyafet ve ev eşyası satan tezgahlardan alışveriş yapabilirsiniz. Cuma günü ise daha çok ikinci el ürünler ve kıyafetler bulabilirsiniz. Keyifli gezmeler.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Gezi

Tarihin 0 noktası isim değiştirdi. Karahantepe’nin keşfi ve insanlık tarihi için önemi nedir?

Mezopotamya bölgesi tarih açısından dünyanın en önemli bölgesidir. Tarihin çok eski devirlerinden beridir mücadelelere sahne olan Mezopotamya, insanlık tarihi için
Gezi

Mihrabat Mesire Yeri nerede, Mihrabat Mesire Yeri’ne nasıl gidilir?

Ülkemizin en metropol şehirlerinden biri olan İstanbul, pek bilinmeyen yönleri olan doğal güzellikleri le e ön palan çıkıyor. Şehrin ortasında