Sağlık

Yoğurt kabız yapar mı? Bu yöntemler ile kabızlıktan kurtulacaksınız

Yoğurt, sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden de uzmanlar, düzenli olarak her insanın sık sık yoğurt tüketmesi gerekiyor. Ancak insanların akıllarında yoğurt ile ilgili birçok soru var. Bu sorulardan biri de yoğurdun kabızlığa neden olup olmadığı. Öncelikle kabız olduğunuz anlamak için haftada kaç defa tuvalete çıktığınız önemli. Eğer haftada 3 seferden daha az dışkılama yapıyorsanız, sizde kabızlık var demektir. Normal şartlarda bir insanın her gün en az 1 kez dışkılama yapması gerekiyor. Bu yazımızda sizlere, yoğurdun kabız yapıp yapmadığından bahsedeceğiz.

Yoğurt kabız yapar mı?

Yoğurt yediğiniz an kabız olacaksınız diye bir kaide yok. Genellikle yoğurt, anlamsız kabılığa yol açıyor. genellikle “Acaba ne yedim de kabız oldum?” gibi durumlardaki kabızlıklar, daha çok yoğurt yüzünden yaşanmaktadır. Yoğurt bir süt ürünü olduğu için kabızlık yapması muhtemel bir yiyecektir. herkesin aklında ise yoğurdun içerisinde probiyotik bakterilerin olduğu. Probiyotik bakteriler, bağırsakların çalışmasını sağlar ve kabızlığı engeller. Ancak yoğurt içerisinde, laktoz da yer almaktadır. Laktoz, bir şeker türüdür ve sindirilmesi çok güçtür. Bu yüzden de yoğurt gibi fazla süt ürünü tükettiğinizde, kabız olma ihtimaliniz artar. Ancak bütün bunlara ek olarak süt ürünlerinin çok garip bir yanı var. İshal olduğunuz sırada da süt ürünü tüketmek, ishal seviyenizi arttıracaktır. Bu yüzden de sindirim sisteminin normal bir şekilde çalıştığı durumlarda süt ürünlerinin tüketilmesi öneriliyor.

Kabızlık nasıl geçer?

Kabızlık, oldukça sıkıntılı bir rahatsızlık olabilir. Çünkü sindirim sistemimizin yavaşlaması ile birlikte vücut fonksiyonlarımız da yavaşlıyor. Bu da yavaş yavaş kilo almamıza ve bağışıklık sisteminin çökmesine neden oluyor. Bu yüzden de kabızlık, dikkate alınması gerekilen bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok ciddi kabızlık durumlarında kesinlikle bir uzmandan yardım almalı ve gerekli tedavi yöntemlerini uygulamalısınız. Ancak kabızlığı ortadan kalıracak birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Bu doğal yöntemleri uygulayarak, kabızlık sorununu ortadan kolaylıkla kaldırabilirsiniz. Gelin hep birlikte kabılığa iyi gelecek yöntemleri inceleyelim.

Bol bol su içmek

İnsanların günlük içmesi gereken belli bir su miktarı var. Bu su miktarı ortalama olarak 2,5 ila 3 litre arasında değişmektedir. Ancak tabii ki de kişinin cinsiyetine, yaşına ve kilosuna göre bu su ihtiyacı artıp azalabilir. Su içmek, yaşamsal fonksiyonların devamı için gereklidir. Bu yüzden de kesinlikle su içmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor. yeteli miktarda su içmemek, birçok farklı sorunun baş göstermesine neden olabilir. Bunlardan biri de kabızlık. Kabızlık, bağırsakların yeterince verimli ve hızlı çalışmamasından kaynaklı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Su içmediğimiz zaman da bağırsaklarımızın çalışma verimliliği de haliyle düşüyor. Ancak günlük yeterli miktarlarda su içtiğimiz zaman, bağırsaklarımızın daha düzenli bir şekilde çalışabildiğinin farkında varacağız. Bunlara ek olarak kabızlık yaşadığınız durumlarda, kesinlikle bol miktarda su içmeniz gerekiyor. Bu uygulama hem vücuttaki ödemleri atacak hem de bağırsakların daha hızlı ve daha verimli çalışmasını sağlayarak, kabzılığın önüne geçmenizi sağlayacak.

Lifli gıdalar tüketmek

Lif, bağırsaklardaki bir bakteridir. Bu bakteriler, insan sağlığı için öncemli bakterilerdir. Bu yüzden de beslenme alışkanlıklarınızda kesinlikle lifli besinleri bulundurmalısınız. Ayrıca lifli besinler, bağırsakların daha hızlı ve daha verimli çalışmasını sağlayacaktır. Genellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler, lif açısından zengin besinlerdir. ıspanak, brokoli, karnabahar ve maydanoz gibi sebzeler, lif açısından zengin besinler olduğu için düzenli bir şekilde tüketildiği zaman kabızlık gibi bazı sorunları da ortadan kaldırmış oluyor.

Yürüyüş yapmak

Yürüyüş yapmak, insan sağlığı için oldukça elzem bir konudur. Çünkü yürüyüş sırasında daha fazla oksijen alıyoruz ve çok daha fazla kalori yakabiliyoruz. Bu da bizim metabolizmamızın daha hızlı bir şekilde çalışmasına neden oluyor. Bütün bunları düşündüğümüzde, kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırabilmek için düzenli olarak yürüyüşe çıkmalı ve güne bu şekilde başlamalıyız. Günlük yarım saat yürümek, bağırsak ve sindirim sisteminin tamamının çok daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak. Sindirim sisteminin daha hızlı ve daha verimli çalışması da kabızlığın önüne geçmemizde etkili olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı
Sağlık

Duyunca inanamayacaksınız. Süpürge tohumunun faydaları nelerdir?

Bilimsel adı calluna vulgaris olan süpürge otu, tohumu ile insanlara şifa dağıtmaktadır. Halk arasında ise funda bitkisi olarak bilinen süpürge