Güzellik

Saç uzatan maskeler nelerdir? Saçlarınız çok daha gür ve uzun olacak

Bakım rutinlerinin dışına çıkmak ve kullandığı bakım ürünleri ile elde edemediği sonuçları şekilde etmek isteyenler son zamanlarda doğal ürünlere yönelmeye devam ediyor. Doğal bakım ürünlerinin kullanılması ile kimyasal bakım ürünlerinin sağlayamadığı sağlıklı etkilere erişmek kolaylaşıyor. Bu anlamda en çok tercih edilen doğal bakım türü de saç bakımı oluyor. İnsanlar saçlarını uzatacak doğal bakım maskelerini araştırırken, bir yandan da bu maskelerin bir zararı olup olmadığını merak ediyor.

Saç uzatan maskeler nelerdir?

Saç uzatmak için kullanılan maskeler saç köklerini besleyerek saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Saçların çıktığı deri köklerinde minerallerin azalması ve yeteri kadar hava alamayan derinin sağlığını kaybetmesi gibi nedenler ile karı karşıya kaldığımız saç dökülmelerini ortadan kaldıran, saç bakımını tamamlayarak saçların daha hızlı beslenmesini ve bu şekilde saçların uzamasını sağlayan maskeler, çoğu zaman deri ve saç köklerini besleyen ürünlerden oluşmaktadır. Bu etkileri sağlayan kimyasal bileşenlerin ve doğal bileşenlerin birleştirilmesi ile ortaya çıkan saç bakım ürünlerini kullandığınız zaman saç ve cilt tipinize uygun olmayan bir bakım gerçekleştirme ihtimaliniz de bulunuyor. Bu nedenle saç bakımını tamamlamak için maske yapacak kişilerin bu maskeleri zararsız ve doğal saç bakım ürünleri olan malzemeler ile tamamlamaları daha sağlıklı oluyor.

Saç uzatan maskeler

Saç bakımında saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayan maskeleri tercih ettiğiniz zaman saç telleri ve kökleri daha sağlam, daha parlak ve daha sağlıklı şekilde uzuyor. Saç bakımında kullanılabilecek saç uzatan maskeler şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Sinemaki kürü ile doğal maske

Sinemaki otu ile hazırlanan doğal saç uzatan maske aynı zamanda saç köklerinin ve uçlarının kırılmalara karşı daha korumalı bir hale gelmesine de yardımcı olur. Kırılan saç yapısını onaran yapısı ile sinemaki otunun maske içerisinde kullanılması saçların daha hızlı ve bakımlı şekilde uzamasını sağlıyor. Bu maskeyi hazırlamak için ilk olarak 1 tutam sinemaki otunu 1 çay bardağı su içerisinde kaynatın. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra otu süzün ve suyunu bir kaba alın. Ardından bu suya 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampul ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç köklerinize masaj yaparak uygulayın ve yaklaşık olarak yarım saat kadar bekletin. Ardından saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayarak saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Havuç kürü ile saç uzatan maske

Havuç kürü saç maskesi hazırlarken pratik bir yöntem uygulamak isteyenler için en ideal saç maskesi olarak karşımıza çıkıyor. Saçların yapısını onaran, kırıkları gideren, saç köklerini besleyen ve saçların daha hızlı uzamasını sağlayan havucun içerdiği doğal minerallerin zeytinyağı ile karışımından oryaya çıkan bu maske saçlarınızın çok kısa sürede eskisinden bile sağlıklı görünmesini sağlayacak. Havuç ile saç uzatan maske hazırlamak için ilk olarak 2 adet havucu rendeleyin. Ardından rendelenen havucu 3 bardak su ile dolu bir tencereye alın ve 20 dakika boyunca haşlanarak demlenmesini sağlayın. Ardından rendelenen havucun suyunu süzün ve bu suya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. son olarak 1 yumurtayı da kırın ve suya ekleyin. Tamamen homojen hale gelene dek karıştırın. Ardından bu maskeyi ilk olarak saç köklerine uygulayın ve 5 dakika bekletin. Daha sonra ise tüm saçınıza masaj yağarak uygulayın ve bone ile örterek 1 buçuk saat kadar bekleyin. Havuç maskesini haftada 2 kez kullanabilirsiniz.

Patates ile saç maskesi

Patates saç köklerini besleyen çinko, demir, niasin, C vitamini ve B vitamini gibi vitamin ile mineraller bakımından zengindir. Aynı zamanda patates suyu içerdiği bileşenler sayesinde kan dolaşımı rahatlatarak saç köklerinin beslenmesine katkı sağlar. Patates ile saç maskesi hazırlamak için ilk olarak 5 adet patatesin kabuklarını soyun. Daha sonra küp küp olacak şekilde dilimleyin. Dilimlenen patatesleri blenderden geçirerek püre halini almasını sağlayın. Eğer patatesler katı bir kıvamda görünüyorsa biraz su ekleyebilirsiniz. Ardından elde ettiğiniz püreyi bir tülbentin içerisine alın ve suyunu çıkarın. Çıkan patates suyunun bir kısmını saç köklerinize masaj yaparak yedirin. Kalan suyu ise saçlarınızı tamamına yedirerek bir bone ile saçınızı örtün ve 25 dakika kadar bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayarak bakımı tamamlayın. Bu maskeyi hatada 2 kez kullanabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak