Sosyal Medya

WhatsApp Web giriş ve çıkış nasıl yapılır? Bilgisayara WhatsApp Web nasıl indirilir?

Whatsapp günlük hayatta insanların çok fazla zamanını alır. Bugün pek çok sosyal ilişkiler WhatsApp üzerinden yürütülür. Bunun yanı sıra arkadaş ya da iş grupları da WhatsApp’ta çok fazla kullanılır. Bu da kişilerin çok sık WhatsApp üzerinde aktif olması anlamına gelir.

WhatsApp çoğunlukla telefon üzerinden kullanılsa da zaman zaman web üzerinden kullanılması da gerekebilir. Bunun için WhatsApp kullanıcıların WhatsApp Web’e giriş yapması gerekir.

WhatsApp web girişi yapılabildiği aynı zamanda çıkışta kolayca yapılabilir. WhatsApp Web girişi bilgisayar ve telefon üzerinden QR kod yardımıyla yapılmalıdır. Bu şekilde yapılan giriş işlemi telefondan kolayca sonlandırılabilir

WhatsApp Web Neden Kullanılır?

Whatsapp web, WhatsApp kullanıcılarının bilgisayarın üzerinde çalışırken de aktif olmasına imkan tanır. Bilgisayar üzerinde işleri olanlar o anda telefonla ilgilenemeyebilirler. Whatsapp web sayesinde kullanıcılar bilgisayardan da WhatsApp mesajlarına cevap verebilirler. Bu sayede sürekli telefonla uğraşmak zorunda kalmazlar. Bu da yaptıkları işin o anda bölünmesinin önüne geçer.

WhatsApp Web Kimler Kullanabilir?

WhatsApp web, WhatsApp’ı olan ve bilgisayarı olan herkes WhatsApp web hizmetinden faydalanabilir. WhatsApp web hizmetinin kullanılabilmesi için kullanıcıların yapması gereken çok pratik işlemler vardır. WhatsApp web’i aktif hale getirmek isteyenlerin yapması gerekenler şunlardır;

  • Öncelikle bilgisayar üzerinden https://web.whatsapp.com/ sitesine ulaşım sağlanmalıdır.
  • Açılan sayfadan yapılan yönlendirmeler yardımıyla da telefondan whatsapp açılmalıdır.
  • Telefonun sağ üst kısmında yer alan üç nokta üzerine tıklanır.
  • Buradan bağlı cihazlar kısmına girilir.

Cihaz bağla seçeneğine tıklandıktan sonra telefonda çıkan QR bilgisayardan okutulur. Bu şekilde WhatsApp web aktif edilmiş olur ve kullanılmaya başlanabilir. WhatsApp web kullanmak kullanıcıların hayatını önemli anlamda kolaylaştırır ve bu hizmeti tercih eden çok fazla kişi vardır.

WhatsApp Web Ücretli Midir?

WhatsApp web kullanmak isteyenler yapacakları kısa işlemlerden sonra kullanmaya başlayabilirler. Bu hizmetin alınabilmesi için herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Whatsapp kullanıcısı olan herkes bu hizmeti ücretsiz olarak alabilir. Bu nedenle çok işlevsel bir hizmettir. Kullanıcıların pek çoğu yazışmalarını WhatsApp web üzerinden de yapabilir.

Whatsapp Web İnternet Bağlantısı Olmadan Kullanılabilir Mi?

Nasıl ki WhatsApp’ın kullanılabilmesi için internet bağlantısı gerekliyse, WhatsApp web içinde internet bağlantısı gereklidir. Whatsapp web internet olmadan kullanılamaz. İnternetin olduğu ev ya da farklı ortamlarda istenildiği kadar kullanılabilir. Whatsapp web kapatılmadığı sürece süresiz olarak kullanılabilir.

Bazı kullanıcılar WhatsApp web’i bilgisayar üzerinde unutabilirler. Bu da başkalarının WhatsApp hesabını görmesine neden olabilir. Bunun önüne geçebilmek telefon üzerinden kısa sürede çıkış yapılmalıdır.

Kullanıcılar ilk aşamadaki bağlantı gibi bir bağlantı sağlamadıkça WhatsApp web kullanılamaz. Bilgisayarı kullanmayı bırakanlar, mutlaka çıkış yapmalıdır. Bu durum güvenlik ihlaline neden olabilir. Bunun yaşanmaması için bilgisayar ya da telefondan kapatılması gerekir.

Whatsapp Web Çıkış Yapıldıktan Sonra Ne Olur?

Whatsapp web çıkışı yapıldıktan sonra WhatsApp üzerinden gelen mesajlar sadece telefondan görülebilir. Kullanıcılar kendileri seçmedikleri sürece bu hizmeti almaya devam edemezler.

Çıkış yapanların aynı işlemleri yaparak yeniden giriş yapması gerekir. Çok sık telefonla ilgilenemeyenle için WhatsApp web çok avantajlı bir hizmettir. Bu nedenle kullanımına çok sık rastlanabilir. Çıkış yapıldıktan sonra WhatsApp mesajları sadece telefon üzerinden gelir.

Whatsapp Web Açık Olduğu Anlaşılabilir Mi?

Whatsapp çok güvenli bir yazılım ile hizmet verir. Dolayısıyla kullanıcıların güvenliğine engel olabilecek herhangi bir konuya mahal vermez. Whatsapp kullanıcıları acele ettikleri için WhatsApp’larını bilgisayar üzerinde açık unutabilirler.

Açık unutulan mesajlarda bilgisayar başındaki kişi tarafından okunabilir. Bunun önüne geçebilmek için WhatsApp tarafından güvenlik önlemi oluşturulur. Kullanıcıların WhatsApp web hizmeti açık olduğunda telefonlarına bildirim gider. Bu bildirim sayesinde kullanıcılar WhatsApp’larının açık olduğunu anlayabilirler.

Kullanıcılar kapatmadığı sürece WhatsApp mesajları bilgisayara da gelmeye devam eder. Fark edildiğinde bunun mutlaka kapatılması gerekir.

WhatsApp Web Bilgisayarda Açılsa da Telefondan Kapatılabilir Mi?

Whatsapp web’in açılabilmesi için hem telefon hem de telefonun kullanılması gerekir. Bu ikisinden herhangi biri olmadığında bağlantı kurulamaz. Fakat çıkış işleminin yapılabilmesi için tek bir cihaz da yeterli olur. WhatsApp web’in açık olduğunu fark eden kullanıcılar bilgisayarda yer alan çıkış yap işleminden faydalanabilir.

Aynı şekilde telefona gelen bildirime tıklanarak da kapatma işlemi gerçekleştirilebilir. Kullanıcılar kendileri ayarlamadıkları sürece WhatsApp web kullanılmaya devam edilemez. Yeniden giriş yapmak ve bağlantı kurmak gerekir. Bu şekilde mesajlaşma yapılmaya devam edilebilir.

WhatsApp telefondan kullanılırken görüntülü konuşma vardır. Fakat WhatsApp web üzerinde bu hizmet yoktur. Bilgisayardan sadece yazışmalar yapılabilir. Kullanıcıların görüntülü görüşmelerini ertelemesi gerekir. Whatsapp web bu konuda hizmet sunmaz.

Dünyanın en sık kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, pek çok kişinin her gün düzenli olarak kullandığı bir uygulama olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Pek çok Whatsapp kullanıcısı, bilgisayara bu uygulamanın nasıl indirildiğine dair bir kafa karışıklığı yaşıyor ancak bu karışıklık kolaylıkla çözülebilir. İşte bile sıkça kullanılan ve bilgisayar üzerinden çok daha pratik olan Whatsapp’ı bilgisayarınıza nasıl indireceğinizi anlattık.

Bilgisayara WhatsApp Web nasıl indirilir?

WhatsApp’ı tarayıcıya gerek olmadan bilgisayarınızın masaüstünden son derece kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. WhatsApp Masaüstü’nü Microsoft Store, Apple App Store ya da WhatsApp web sitesinden indirip bilgisayara yüklemeniz mümkün. WhatsApp Masaüstü indirmek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

İndirme linki: https://www.whatsapp.com/download?lang=tr

WhatsApp Masaüstü’nü indirme

Whatsapp Masaüstünü indirmek için bilgisayar tarayıcısında WhatsApp İndirme sayfasını seçmelisiniz. Bu sayfada uygulamayı bilgisayara indirmek için .exe ya da .dmg dosyalarından bir tanesini indirin.
İndirme işlemi tamamlandıktan sonra .exe veya .dmg dosyasını açın ve yüklemeyi tamamlamayın.

WhatsApp’ın bilinmeyen özellikleri

En yaygın mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ın bilinen özelliklerinin yanı sıra çok sayıda bilinmeyen özelliği vardır. Whatsapp’ın bilinmeyen ancak etkili özellikleri, aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Whatsapp ile mesajlaşırken yalnızca tek bir yazı fontu kullanmak zorunda değilsiniz. Göndereceğiniz metne kalın, italik veya üst çizgi ekleyerek çok daha farklı şekillerde mesajlar atabilirsiniz. Mesaj yazarken yıldız işareti ile kalın (* kalın *), alt çizgiyle (_italics_) italik, tildlerle (~ üstü çizili ~) üstü çizili oluşturmanız mümkündür.
  • Whatsapp’ta kaybolan mesajlarınızı 7 gün süre ile tekrar görüntüleme şansınız bulunur. Whatsapp’ta kaybolan mesajlarınızı 7 gün süre ile tekrar görüntüleme için sohbetlerde kişiye dokunup “Kaybolan Mesajlar’ı” seçin. Daha sonra da açık butonunu aktif hale getirin.
  • Whatsapp’a dilerseniz çok kolay bir şekilde şifre koyabilirsiniz ve sizden başka herhangi birinin mesajlarınızı görüntüleyememesini dilerseniz engelleyebilirsiniz. Bu özellik ile birlikte telefonunuzun kilidi açık olsa bile Whatsapp’a giriş yapmak için daha öncesinden koyduğunuz şifreyi girmeniz gerekir. Bu özelliği kullanmak isterseniz, iPhone’da Ayarlar > Gizlilik’i ve ardından Ekran Kilidi’ni seçin. Face ID seçeneği ile yüz tanıma özelliğine sahip bir şifre oluşturmanız mümkündür.
  • Whatsapp’ta fotoğrafınızı dilediğiniz kişiden kolay bir şekilde gizleyebilme şansınız bulunur. Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Profil Fotoğrafı seçeneğine tıklayarak ve hangi kişilere fotoğrafınızı gizlemek istediğinizi seçerek bu özelliği kullanmanız mümkün. Rehberde kayıtlı olmayan kişilerin fotoğrafınızı görmesini engellemek isterseniz de “Kişilerim” seçeneğini seçebilir ve dilediğiniz kişilerden fotoğrafınızı gizleyebilirsiniz.
  • Whatsapp durumları pek çok kişinin severek kullandığı bir alan. Whatsapp durumunu görmek, iki kişinin de karşılıklı bir şekilde birbirlerinin telefonunda kayıtlı olması sonucunda gerçekleştirilebilen bir eylemdir. Bazı kişiler rehberde kayıtlı olan birinin de Whatsapp durumlarını izlediğinizi görmesini istemeyebilirler. Whatsapp içerisindeki ayarlar seçeneğine girerek okundu raporunuzu kapatabilirsiniz.
  • Whatsapp mesajlarınızın her zaman her yerde görünmesini istemiyor olmanız gayet normal. Whatsapp’ı her yerde açmak istemiyorsanız, bu durumun çok kolay bir yolu vardır. Bunun için ilk olarak telefonunuza gelen Whatsapp mesajlarının ön izlemesinin sürekli olarak görünmesini istemiyorsanız Ayarlar > Bildirimler > Önizlemeyi Göster tarafında kapalı olan yeri işaretleyin.
  • Whatsapp’ta bazı eski mesajları bulmak ve açmak son derece zordur. Bu tür mesajlara kolay erişebilmek için de mesajları yıldızlamalısınız. Bu işlem için mesaja basılı tutun ve “Yıldız” seçeneğine dokunun.

Komik WhatsApp grup isimleri

3 Bekar 1 Evli
404! Grup İsmi Bulunamadı
Aktifler
Amaçsızlar
Amele Yanığı
Apaçiler
At Hırkızları
At Kafalılar
At Kafası
Babam Zengin
Kamu Meydanı
Ülkenin gelecekteki gençleri
Hepimiz Bekarız
Hız tutkunları
Müthiş Çiçekler
Tıknaz maymunlar
Koyu taraftarlar
Başıbozuklar
Bela İçin Aç
Beş Hececiler
Bırakın Gelsin
Bıyıksız Ergenler
Bi’ Arkadaşa Bakıp Çıkacaktık
Biz Dört Kişiyiz Gardaş
Bordo Dereli
Burnumdaki Sivrisinek Isırığı
Canı Sıkılanlar Kulübü
Çakallarla Dans
ÇekyatWhatsapp
Çılgın Kaplumbağalar
Çılgın Tosbağalar
Daltonlar
Damsız Girilmez
Dedikodu Kazanı
Dedikodusuz Hava Sahası
Delizekalılar
Derin Deliler Partisi
Dişe Çatal Sokanlar
Efsane Baldo
Efsane Haylazlar
Efsane Tayfa
EL Tayfa
Emolojik Sohbetler
Evde Kalmışlar
Evleneceksen Gel
Falan Filan Aşklar Yalan
Gececi Tayfa
Gerçek Biskolata Erkekleri
Geri-dönüşüm Kutusu
Giriş Var Çıkış Yok
Gossip Boys
Gossip Girls
Goygoycular
Grup Gazoz Şişesi
Grup Matrak
Kabadayı Horozlar
Kadrolu Mutsuzlar

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Sosyal Medya Teknoloji

Türkiye’nin en çok takipçisi olan Instagram hesapları hangileri?

Türkiye’de en çok kullanılan hesaplarda biri Instagram’dır. Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak da mümkün hale gelmiştir. Çok sayıda takipçiye sahip