Yemek Tarifi

Kahvaltılığın en güzel hali. Börek tadında peynirli krep tarifini denediniz mi?

Kahvaltı da farklı lezzetler denemeyi sevenler için harika bir tarif ile geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz aynı zamanda lezzetiyle de büyüleyen börek tadında krep tarifi hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. İşte lezzetiyle büyüleyen börek tadında krep tarifi…

Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 150 gr beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

İlk olarak 150 gram peyniri bir çatal yardımıyla güzelce ezelim. Ezme işlemini tamamladıktan sonra farklı bir kabın içerisinde krep hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Krep hamuru için 2 su bardağından bir parmak eksik unu kabın içerisine alalım.

İçerisine 1 su bardağı suyu, 1 su bardağı sütü ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Ardından karışımın içerisine 2 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edelim. Hamurun içerisinde tüm maddeler karışıncaya dek karıştırdıktan sonra içerisine ezdiğimiz peyniri ve minik minik doğradığımız maydanozu ilave edelim.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra krep tavasını bir miktar yağlayalım ve içerisine hazırladığımız krep hamurundan ilave ederek iki yönünü de güzelce pişirmeye başlayalım. Pişirdiğimiz krepleri servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Video: Her Gün Olsa Yenecek Kahvaltılık 💯 Börek Tadında Peynirli Krep Tarifi 😋

Yukarıda yer alan tarif kahvaltılarınızın baş köşesi olacak. Mutlaka deneyin!

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.