Güzellik

Aydınlatıcı nedir, aydınlatıcı nasıl kullanılmalı, aydınlatıcının zararı var mı?

Kadınların artık yerleşik bir kültürü olarak görülen ve erkeklerin anlamakta zorluk ekmeye devam ettiği makyaj hakkında bilinmesi gereken temel ürünler ve bu ürünlerin kullanım şekilleri var. Daha çok makyaj malzemesi olarak karşımıza çıksalar da bazı ürünler bakım ürünü olarak da görülebiliyor. Bu noktada ise pek çok kişi aydınlatıcının ne olduğunu ve aydınlatıcının nasıl kullanıldığını merak ediyor. Sizler için aydınlatıcı nedir ve nasıl kullanılır sorularının cevaplarını araştırdık.

Aydınlatıcı nedir?

Daha çok highlighter olarak da bilinen aydınlatıcı ürünü, kadınların çokça kullandığı bir makyaj malzemesi olarak karşımıza çıkar. Cilde direkt olarak uygulanan bir makyaj malzemesi olan aydınlatıcı, cildin daha parlak görünmesini sağlayan ve bazı cilt lekeleri ya da cilt solgunluğu gibi kusur olarak görülen şeyleri kapatmak için kullanılan üründür. Aynı zamanda ekran karşısına çıkacak kişilerin cildinde de kullanılan aydınlatıcılar, doğru bir ışık altında cildin hem daha pürüzsüz hem de daha parlak görünmesini sağlamak amacı ile tercih edilen makyaj malzemeleridir.

Aydınlatıcı yüzün neresine sürülür?

Aydınlatıcı kullanmak isteyen bireyler aydınlatıcının yüzün hangi kısmında kullanılacağını merak ediyor. Öncelikle şunu belirtmek gerek ki, aydınlatıcı yüz hatlarının keskinleşmesi ve yüzün parlaklık kazanması için kullanılan bir makyaj malzemesi. Bu nedenle de yüzün garklı belirli kısımlarına aydınlatıcı uygulanabiliyor. Burun, göz altı ve yanaklarda kullanılan aydınlatıcıları farklı yüz kısımlarında kullanmak için nasıl kullanılacağını da bu bölgelere göre ayırmak gerekiyor. Aydınlatıcı göz altlarında, burunda, elmacık kemikleri çevresinde ve kaşların altına uygulanan bir makyaj ürünüdür.

Aydınlatıcı nasıl kullanılmalı?

Aydınlatıcının kullanılacağı bölgelerde genel olarak öncesinde ten rengine uygun bir bronzer kullanmak daha mantıklı olacaktır. Makyaj süngeri ile bronzer sürdükten sonra kullandığınız aydınlatıcı çeşidine göre yine sünger ya da fırça ile aydınlatıcıyı ince bir çizgi şeklinde uygulamanız gerekiyor. Bu konuda yelpaze gibi olan aydınlatıcı fırçaları edinmek yararınıza olacaktır. Aydınlatıcı sürerken taşırmamak ve yaymadan ince bir çizgi halinde kullanmak daha keskin yüz hatlarının olduğuna dair bir görünüm vermek için yeterlidir.

Aydınlatıcı çeşitleri nelerdir?

Aydınlatıcıların kendi içinde ayrıldığı bazı kısımlar var. likit aydınlatıcılar ve toz aydınlatıcılar farklı kullanım şekilleri ile kullanılır. Likit aydınlatıcılar daha çok bir krem ya da sıvı şeklinde karşımıza çıkarken, toz aydınlatıcılar pudra yapısında bulunur. Kullanımları da bu nedenle değişik şekillerde karşımıza çıkarlar.

Likit aydınlatıcı nasıl kullanılır?

Likit aydınlatıcılar ilk kez ortaya çıktığında inanılmaz bir kolaylık sağlamış oldular. Öncesinde piyasada yalnızca pudra formunda bulunan aydınlatıcıların sıvı halinde daha kolay kullanılması makyaj yapımını kolaylaştırıp hazırlanma sürecini kısaltıyor. Likit aydınlatıcı kullanmak için dilerseniz makyaj süngerine aydınlatıcı sıkabilir, eliniz ile yüzünüze dağıtabilir ya da far fırçasını kullanarak ince çizgiler oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda likit aydınlatıcıları fondöten ile karıştırarak daha aydınlık bir yüz görünümü de kazanabilirsiniz.

Toz aydınlatıcı nasıl kullanılır?

Toz aydınlatıcılar ilk çıkan aydınlatıcı çeşidi olması ile de biliniyorlar. Toz aydınlatıcı kullanmak için tek ihtiyacınız ise ince bir far fırçası ya da yelpaze şekline makyaj fırçaları. Bu ürünü yüzünüze fırça ile dağıtabilir ve dilediğiniz yüz hattı şeklini ortaya çıkarabilirsiniz. Toz aydınlatıcı ile göz pınarlarınızı ön plana çıkararak daha büyük ve dikkat çeken göz yapısı oluşturmak da mümkündür.

Aydınlatıcının zararı var mı?

Aydınlatıcılar kozmetik ürünleridir. Bu da demek oluyor ki yapılarında kimyasal içerikler barındırıyorlar. Bu nedenle ciltte uzun sür kalmaları cilt sağlığı açısından zararlı olacaktır. Ancak kalın bir yapısı olmayan ruj ya da fondöten kadar yapışık kalmayan aydınlatıcılar kesinlikle bu ürünlerden daha az zararlı olarak görülür. Cildin hava almasını engellemeyen aydınlatıcılar doğru miktarda kullanıldığında ve de makyaj ciltte 24 saatten uzun süre kalmadığında cildinizde herhangi bir soruna yol açmayacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak