Güzellik Yaşam

Ağda yanığı izi nasıl geçer? Ağda yanığı izini hızlıca geçiren yöntem

Vücudun bazı bölgelerine tüyleri almak ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak amaçları ile ağda yapılır. Ancak güzellik uzmanı değilseniz, bazen ağda yaparken sorunlar ile karşı karşıya kalmak gayet doğaldır. Ağdayı tam olarak ne zaman yapmanız ve ne kadar süre bekletmeniz gerektiğini bilmediğinizde daha çok karşılaşabileceğiniz bir sorun olan ağda yanığı geride bir iz bırakır. Bu izin uzun süre cildinizde kalması halinde pürüzsüz bir cilde sahip olmak isterken yaralar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ağda yanığı izi neden olur?

Ağda yaparken ısıttığınız ağdayı henüz yeteri kadar soğumadan cildinize uygulamanız halinde cildinizde bir ağda yanığı oluşacaktır. Cilt yapısının fiziksel olarak bozulması sonucunda ise bu bölgede bir iz çıkacaktır. Ağda yapılan bölgenin yanması ile kalan iz ağda yanığı izi olarak tanımlanır. Ağda yanığı izi yalnızca dış faktör nedeni ile meydana gelen bir durumdur ve kaçınmak için ağdayı çok sıcak iken ciltten uzak tutmanız gerekir.

Ağda yanığı izi geçer mi?

Ağda yanığı izini geçirmek zor olsa da, imkansız değildir. Ev içerisine uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ve doğal ilaçların yardımı ile ağda yanığı olan bölgede iz kalmamasını sağlayabilirsiniz. Ancak uzun süre bekledikten sonra müdahale etmeye kalkarsanız, bu durumda istediğiniz sonucu almanız mümkün olmayacaktır. Ağda yanığı izini geçirmek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz.

Ağda yanığı izi nasıl geçer?

Ağda yanığı izini geçirmek için bilinmesi gereken ilk önemli nokta, yanığa hızlı bir müdahale olması gerektiğidir. Bekledikçe yapısı bozulmuş ve yanmış olan deri yerleşeceği için, tedavi etmek mümkün olmayacak hale gelecektir. Bu nedenle ağda yanığı sonrasında iz kalmaması adına ve de ağda yanığı izlerini geçirebilmek adını hızlı davranmalısınız. Ağda yanığı izini geçirmek için kullanabileceğiniz yöntemler ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Soğuk kompres yapın

Ağda sonrası ciltte oluşan yanıkları geçirmek için ilk olarak soğuk kompres yapmanız gerekiyor. Eğer cildinizde ağda yanığı oluştuysa, hiç beklemeden bir havluyu soğuk su ile ıslatın ve yanık izi yolan bölgeyi bez ile sarın. Ardından cildinizde kalan ağdaları temizleyin. Temizleme işleminin ardından havlunun içerisine bir buz koyun ve 20 dakika kadar yanık olan bölgeye sürerek bastırmadan bekleyin. Bu şekilde soğuk kompres yapmış olacaksınız. Bu noktada buzu yanık ile direkt temas etmeyecek şekilde kullanmalısınız.

Ağrı kesici yanık kremleri

Yanık oluşması halinde oluşacak olan şişlik ve acı hislerini bastırarak daha hızlı iyileşmesini sağlamak adına yanık oluşan bölgeye reçetesiz olarak satılan ağrı kesici kremlerden alarak uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda eczanelere yine reçetesiz olarak satılan yanık kremlerinden alabilir ve bu şekilde ağrı kesici etki ile birlikte yanık oluşan bölgede hücresel yenilenme sağlayabilirsiniz.

Aloe vera jeli kullanın

Yanık oluşumları sonrasında cildinizde aloe vera jellerini kullanabilirsiniz. Aloe vera jeli kolajen seviyelerini arttıran ve cildi ölü hücrelerden temizleyen yapısı ile yanık oluşan bölgede meydana gelen fiziksel bozulmayı düzeltecektir. Bu şekilde yanık izi kamadan ağda yanığından kurtulabilirsiniz. Birkaç gün kullanım ile tamamen doğal olarak uygulayacağınız aloe vera jeli yanık izinden eser kalmamasını sağlayacaktır. Aloe vera jeli bulamadığınız zamanlarda bebek yağı da aynı işlevi görecektir.

Elma sirkesi ve limon karışımı hazırlayın

Ağda yanığını geçirmek için ev içerisinde kendinize bir tarif hazırlayabilir ve hücre yenilenmesini tetikleyen bu tarif ile yanık izlerinden kurtulabilirsiniz. Evde yanık karşıtı karışım hazırlamak için 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı suyu bir kap içerisine alın ve tamamen karışmasını sağlayın. Ardından bu karışımı ağda yanığı oluşan bölgeye sürerek 20 dakika bekleyin. Son olarak 20 dakika sonunda karışımı su ile temizleyip bölgeye bebek pudrası sürün.

Video: Ağda Kızarıklığı Diye Bir Şey Var! | Baştan Sona Benimle Hazırlanın

Tıbbi gazlı bez ile sarın

Ağda yanığı izini geçiren ve ağda yanığını tedavi eden bir başka yöntem se tıbbi gazlı bez kullanmaktır. Tıbbi gazlı bez özellikle çatlak ve kabarcıkların meydana geldiği yanıklarda kullanıldığı zaman yanık ve yanıktan sonra oluşabilen izleri geçirir. Bunun için yanığın olduğu bölgeye 2 kat tıbbi gazlı bezi sarın ve tıbbi bant ile sabitleyin. Gazlı bezi günde 2 kere değiştirmeyi unutmayın ve kirlenen ya da ıslanan bezleri anıdan yenileyin.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Mevlit kandilinin mahiyeti. İslam dininde mevlit gecesinin önemi nedir?

İslam dininde bazı gün ve geceler çok özel ve çok kıymetlidir. Bu gün ve gecelerden biriside Mevlit Kandilidir. Mevlit kandili
Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı