Yemek Tarifi

Favori kurabiyeniz olacak efsane lezzet. Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Güzel sohbetlere eşlik eden çayın yanına en çok yakışan lezzetlerden biri olan kurabiye, çeşitli versiyonları ile kalpleri fethetmeye devam ediyor. Klasik kurabiyelerden sıkıldıysanız ve hem tatlı isteğinizi bastıracak hem de yediğinizde sizi mutlu edecek bir kurabiye tarifi arıyorsanız, bu kurabiye tam da size göre. Lezzetiyle favori kurabiyeniz olacak, tadı damağınızda kalacak enfes kakaolu ıslak kurabiye tarifi için sizi şöyle alalım. İşte çayın yanına çok yakışacak nefis kakaolu çatlak kurabiye tarifi.

Kakaolu çatlak kurabiye tarifi için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Bulamak için

  • Pudra şekeri

Kakaolu çatlak kurabiyenin hazırlanışı

  • Kakaolu çatlak kurabiyeyi hazırlamak için ilk olarak uygun bir karıştırma kabına 1 su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 4 yemek kaşığı kakaoyu alın.
  • Kaba aldığınız tüm malzemeleri mikser ile güzelce çırpın.
  • Şeker eridikten sonra karışıma 1 adet yumurta da ilave edip mikser ile çırpmaya devam edin.
  • Yumurta şeker ile tamamen karıştığı zaman ikinci yumurtayı da ilave edin ve mikserle tekrar çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra 1 su bardağından 1 kaşık kadar fazla unu, 1 paket vanilyayı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu da karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeleri yeniden bir güzel karıştırın.
  • Hamur çok katı kıvamda olmamalı. Bu nedenle bir kaşık ya da bir spatula ile beraber hamuru karıştırma işlemini rahatça yapabilirsiniz.
  • Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerini streç film ile güzelce kapatın. Bu şekilde buzdolabında 1 – 1,5 saat boyunca hamuru dinlendirin.
  • Süre dolunca dinlendirdiğiniz hamurun üzerindeki streç filmi çıkarın. Ardından hamurdan 1 kaşık alın ve elinizde yuvarlayın.
  • Hamuru yuvarladıktan sonra bol bol pudra şekeri ile kaplayın.
  • Daha sonra hazırladığınız kurabiyeleri bir kurabiye tepsisine ya da pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  • Daha önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar kurabiyeleri pişmeye bırakın.
  • Sürenin sonunda güzelce kabarıp çatlayan kurabiyeleri fırından çıkarın.
  • Fırından çıkardığınız çatlak kurabiyeleri soğuması için bir süre bekletin.
  • Kurabiye soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Video: KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE 💥 Tüm Tarifleri Unutturacak Efsane Lezzet 💯

Nefis kakaolu çatlak kurabiye hazır! Herkese şimdiden afiyet olsun.

 

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.