Teknoloji

Dünyanın en iyi 5 role play oyunu hangileridir?

Gelişen teknoloji ile hayatlarımıza dahil olan oyunlar, çok büyük bir evrim geçerek bugün oldukları hallerine ulaştılar. Geçmişte yalnızca iki boyutlu olan bu oyunlar, artık neredeyse 3. boyutu bile delip geçecek kadar gelişmiş durumda. Bu da tabii ki oyunseverlerin oyunlardan aldıkları keyfin her geçen yıl daha da artmasına imkan sağlıyor. Oyunseverler dünyanın en iyi role play oyunlarını merak ederken, oyun şirketler tarafından geliştirilmiş en iyi 5 role play oyununu sizler için derledik.

Role play oyun nedir?

Dünya çapında önceleri kutu oyunları ve daha sonra dijital ortamda karşımıza çıkan role play yani rol yapma oyunu kültürü, canlandırdığınız karakterin hayatını yaşadığınız ve o hayata adapte olduğunuz oyun türlerine verilen isimdir. Rol yapma oyunlarında her  oyuncunun bir karakteri vardır ve bu karakterin hem hikayesi, hem yaşadıkları hem de oyun içerisinde yaşayacakları karakteri canlandıran oyuncunun seçimlerine bağlıdır. rol yapma oyunlarında aldığınız her karar oyunun ilerleyişin ve yaşayacağınız olayları etkilemektedir. Bu nedenle rol yapma oyunlarında karakterinizi tanımak ve geçmiş hikayesini tamamen bilmek önemli bir detaydır.

Rol yapma oyunlarında hikayenin önemi neden çoktur?

Rol yapma oyunları günümüzde  çok fazla çeşitlenmiş olsa da,  temele bakıldığında açık dünya bir rol yapma oyunu oynayacak ve bir karakterin hayatını yaşayacaklar için karakterin zayıflıkları, güçlü yönleri ve diğer karakterler ile arasındaki bağları bilmek alacağınız kararların değişmesini ve bu şekilde alternatif sonlardan birine daha yakın bir sonuç elde etmeyi sağlar.

En iyi role play oyunları hangileridir?

Dünya üzerinde geliştirilmiş pek çok role play oyunu vardır ancak bu oyunlardan bazıları gerek hikaye gerek oynanış bakımından oyuncuların en çok beğendiği dünyanın en iyi role play oyunları arasında yer almaya hak kazandı. İşte oyunseverlerin beğenisini en çok kazanmış dünyanın en iyi 5 role play oyunu:

The Witcher Wild Hunt

CD Projekt RED tarafından geliştirilen The Witcher serisinin Wild Hunt oyunu üçüncü şahıs bir nişancı türü rol yapma oyunudur. 2015 yılının Mayıs atyında piyasaya sürülen ve rol yapma oyunu sevenlerin merakla beklediği The Witcher Wild Hunt oyunu, bir canavar avcısının hikayesini anlatıyor. Geralt Of Rivia olarak oynadığınız bu oyunda, kendi hedeflerinizi kendiniz belirliyorsunuz. Bir köye musallat olan canavarı takip ediyor, canavarı ortadan kaldırdıktan sonra ise ödülünüzü alıyorsunuz. Ancak oyunun tek olayı da bu değil. Geralt Of Rivia karakterinin diğer karakterler ile bağlantısı ve yer yer silah arkadaşları ile iş birliklerinin de verildiği bu oyunda ana hikaye ise antik zamanlardan kalma bir canavara karşı erdiğiniz mücadele. Oyunun hikayesini izleyerek oyunu oynamaya karar verecekler için yalnızca Geralt’ın bir mutant ve yarı cadı olduğunu bildirmek gerek. The Witcher Wild Hunt oynayabilmeniz için en az 64 bit Windows 7 ve 6 GB RAM sahibi olmanız gerekiyor. Ayrıca oyunun disk alanı 40 GB.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Kasım 2010 yılında Bethesda Game Studios tarafından piyasaya sürülen bu oyun, hala saygınlığını korumaya ve en iyi rol yapma oyunları arasında yer almaya devam ediyor. Kara elflerin, elf imparatorluğunun ve ejderhalar gibi mitolojik varlıkların yer aldığı bir dünya olan The Eder Scrolls serisinin bu oyununa Skyrim parçalanmış bir durumda ve iç savaş le mücadele ediyor. Kurtarıcı ise siz olmak zorundasınız. yuoun içinde her ırkın kendi politikaları ve yararları bulunuyor. Yalnızca iyi ve kötü olmayan bu oyunda bazen yararlı bazen zararlı olan deadrik prensleri de oyunun karmakarışık olmasının en büyük parçası. Oyunu oynamak için en az 32 bit Windows 7 ve 4 GB RAM gerekiyor.

Devil May Cry

Eskidkçe güzelleşen bir oyu olan Devl May Cry, iblis ve insan dünyaları arasında bir geçidin açılması ile her şeyin kaos sürüklenmesini anlatıyor. Efsanevi İblis Kara Şövalyesi Sparda’nın iblis kral Mundus’u yenmesi ve iblis dünyası ile insan dünyası arasındaki geçidi kapatmasından sonra 2 bin yıl boyunca hükümdarlığı Sparda devraldı. Bu süreçte insan formu kazandı ve 2 oğlu oldu. Özel tılsımın her bir yarısına sahip olan 2 oğul babalarının ölümünden sonra iblislerin annelerini öldürmesi ile öksüz kaldı ve Dante ile Vergil için iblislere karşı atak başlamış oldu. Konusu ve oynanışı itibari ile çok ilgi çekici olan bu oyun 90’lar ve milenyum yılı çocuklarının en sevdiği oyunlar arasında hala yer almaya devam ediyor. 8 GB Ram ve Windows 7 64 bit gereksinimlerinin yanı sıra Devil May Cry aynı zamanda Direct-X 11 ile çalışıyor.

Bloodborne

Son 5 yılın en eşsiz atmosferine sahip gotik bir oyun olan Bloodborne akıllarda cevaptan çok soru işareti bırakacak bir oyun. Souz oyunu gibi karakter oluşturma kısmının da bulunduğu ve karanlık bir havası olan Bloodborne oyununda bir şeyleri anlamak için ise satır aralarına bakmanız gerekiyor. FromSoftware tarafından geliştirilen ve Sony Computer tarafından piyasaya sürülen oyunu oynamak için sisteminizin Windows 7 ve RAM özelliğinizin de 3 GB olması yeterli oluyor. Karşınıza çıkacak olan evren ise sizi sizden alacak.

World Of Warcraft

Bir çok kişi tarafından role play olarak görülmese de, World of Warcraft da bir role play oyunudur. Bunun nedeni ise oyunun bizlere belirli bir trol biçmesi ve bizlerden bu rolün eylemlerini yerine getirmemizi beklemesidir. Yalnızca tek kötü yönü hikayenin devam edebilmesi için paket mantığı ile işleniyor olması. 20. seviyeye kadar ücretsiz olan oyuna devam edebilmek için Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ek paketler de almanız gerekiyor. Ayrıca World of Warcraft bir çevrimiçi rol yapma oyunu olması ile de karşımıza çıkoyor. Sistem gereksinimleri arasında Windows 7 64 bit ve 4 GB Ram özellikleri en az olacak şekilde isteniyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

Instagram silinen mesajlar nasıl geri getirilir?

Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, fotoğraf ve video paylaşabileceğiniz bir platformdur. Geçtiğimiz yıllarda eklenmiş
Robot süpürge
Teknoloji

Xiaomi robot süpürge telefona nasıl bağlanır?

Akıllı telefonların insan hayatına girmesi ile teknolojik anlamda daha birçok ürün ortaya çıkmıştır. Bunlar içerisinde akıllı ev aletlerinin de yer