Güzellik

Alında oluşan çizgiler nasıl geçer?

Yaşlılık belirtilerinin ilk işaretlerinden biri olan alın çizgileri, yavaş yavaş yaşlanmaya başladığınızın göstergesidir. Ancak bu çizgiler, kişinin yaşam biçimi ve cilt yapısına göre her yaşta görülebilmektedir. Bu yüzden de insanlar, alında oluşmakta olan bu tür yaşlılık belirtilerini nasıl önleyebvilecekqerini sürekli olarak araştırmaktadır. Bu araştırmaların sonucunda çoğu insan botoks uygulaması yaptırtmaya karar veriyor. Ancak medikal yollara başvurmak istemeyen ve doğal yöntemleri merak eden okuyucularımız için harika yöntemleri bu yazımızda sizler için derledik.

Alında neden çizgi oluşur?

Alında çizgi ya da kırışıklık oluşması, artık cildin yavaş yavaş elastikiyetini kaybettiği ve kişinin yaşlanmaya başladığını göstermektedir. Bu belirtiler, genç yaşlarda da görülebilmektedir. Özellikle güneş altında çok fazla kalan insanların ciltleri, çok daha erken yaşlarda yaşlılık belirtileri gösteriyor. Fakat düzenli beslenme ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak, kişilerin ciltlerinin daha geç yaşlarda kırışmasını sağlayabilir. Ayrıca alında oluşan kırışıklıkları gidermenin bazı doğal yöntemler bulunuyor.

Alındaki kırışıklıklar nasıl geçer?

Alında oluşan kırışıklıklar ya da çizgilerin geçebilmesi için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde de pahalı botoks uygulamalarını yaptırtmanıza gerek kalmayacak. Gelin hep birlikte alnınıza meydana gelen kırışıklıklar ve çizgileri nasıl ortadan kaldırabileceğinizi inceleyelim.

Limon ve zeytinyağı maskesi

Limon ve zeytinyağı, ayrı ayrı oldukça sağlıklı yiyeceklerdir. Bu besinlerin içerlerinde yer alan sağlıklı maddeler, cilt sağlığı için oldukça önemli. Özellikle limon içerisinde yer alan yüksek orandaki C vitamini, cildimizin ihtiyaç uyacağı en önemli vitaminlerden biridir. C vitamini, cildin elastikiyet kazanmasını sağlamaktadır. Bu sayede ciltte görülebilecek kırışıklıklar ve sarkmalar önelenebilecek. Ek olarak ise cildin daha doygun ve canlı olmasını sağlayan C vitamini, cildin beslenmesi adına oldukça önemli bir vitamin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunlara ek olarak zeytinyağı içerisindeki besin maddeleri de cildin nem seviyesini dengelemektedir. Bu sayede de cildinizdeki sivilce gibi cilt sorunlarını engellemiş olacaksınız. Bu maskeyi hazırlamak ve uygulamak için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • Öncelikle uygun bir karıştırma kabı içerisine bir adet limonun suyunu sıkın.
  • Daha sonra bu limon suyunun içerisine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün.
  • Karıştırma kabındaki bu iki malzemeyi güzel bir şekilde karıştırın.
  • Karışımı hazırladıktan sonra ise alnınıza ve yüzünüzün diğer kısımlarına, masaj yaparak uygulayın.
  • Yaklaşık 30 dakika boyunca hazırladığınız bu malzemeyi suratınızda bekletin.
  • Sürenin sonunda ise yüzünüzü soğuk su ile güzelce durulayın.

Bu işlemleri doğru bir şekilde yaparsanız hem günlük cilt bakım rutininizi doğal bir şeklde tamamlamış olacak hem de yaşlılık belirtileri oluşumunu çok daha ileri yaşlara ertelemiş olacaksınız.

Havuç ve yumurta akı maskesi

2 adet havuç ve 1 adet yumurtanız varsa, cildinizde ve özellikle alın bölgesinde oluşan kırışıklıkları ortadan kaldırabilmeniz mümkün. Yumurta akı ve havuç içerisindeki mineraller, cildinizdeki yaşlılık belirtilerini ortadan kaldıracaktır. Bu iki malzeme ile kendinize yaşlılık karşıtı krem hazırlayabilmeniz mümkün. Şu adımları uygulayarak doğal yaşlılık karşıtı krem oluşturabilirisiniz:

  • Öncelikle katı meyve sıkacağı yardımı ile havucun suyunu güzelce çıkartın.
  • Daha sonra ise 1 adet yumurtanın sarısını ayırın ve akını kullanmak üzere bir karıştırma kabı içerisine dökün.
  • Havuç suyunu da yumurta akı ile güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımı ise alnınız ve yüzünüzün kırışıklık oluşmuş olan bölgelerine, masaj yaparak uygulayın.
  • Hazırlamış ve uygulamış olduğunuz bu maskeyi, yaklaşık 20 dakika boyunca yüzünüzde bekletin.
  • Sürenin sonunda ise yüzünüzü, soğuk su yardımı ile güzelce durulayın.

Hazırlamış olduğunuz bu havuç suyu ve yumurta akı maskesi sayesinde cildinideki kırışıklıkları 1 hafta içerisinde azaltabilecek ve cildinizin daha doygun renk tonlarına sahip olmasını sağlayabileceksiniz. Ek olarak sadece havuç suyu yardımı ile makyaj temizleme suyu elde edebilirsiniz. Havuç suyunun besleyici özelliği, cildinizin nem dengesini sağlayacaktır. Bu sayede de cildinizdeki sivilce ve siyah nokta gibi sorunları ortadan kaldırabilirisiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Misel suyunun faydaları. Evde misel suyu nasıl yapılır?

Cilt temizliği günümüzde üzerinde çok fazla durulan bir konudur. Cilt temizliği ve güzelliği için yüzyıllardır süre gelen yöntemler bulunmaktadır. Gelişen
Güzellik

İki adımda benlere veda edin. Benlerden kurtulmanın yolları nelerdir?

Benle birçok insan için kâbus olabilmektedir. Vücudumuzun herhangi bir yerine kendiliğinden oluşan benler, en çok yüz bölgesinde kendini göstermektedir. Bazı