Teknoloji

Telefonda gizli numara kapatma işlemi nasıl yapılır?

Daha çok gençlik zamanlarında arkadaşlara şaka yapmak ya da geçmiş dönemlerde tanıdığı insanları aramak isteyenlerin tercih edebileceği bir ey olan gizli numara ile çağrı yapma özelliği, basit bir şaka ya da bir özlem duygusunun getirisinden çok, bazen insanların özel hayatına müdahale ya da tehdit gibi ciddi suçları barındıran tehlikeli bir durum olarak da karşımıza çıkabilir. Bu nedenle telefonlarda gizli numaradan gelen çağrıları kapatmak en sağlıklısı olacaktır. Telefonda gizli numara kapatma özelliğini nasıl aktif hale getirebileceğinizi sizler için araştırdık.

Gizli numaradan gelen arama nedir?

Gizli numaradan gelen arama pek çoğumuzun karşısına çıkmıştır. Belirli kodların aranacak kişinin telefon numarasının önüne yazılması ile arayan kimliği belirsiz olarak değişir ve karşınızdaki kişiyi gizli numaradan aramış olursunuz. Böylelikle karşınızdaki kişi sizinle konuşurken telefon numaranızı göremez ve sizin kim olduğunuzu bilmez. Ancak bu durum tehlike arz den bir durumdur. Gizli numaralardan gelen aramalar bazen basit bir şaka olabileceği gibi karşınızdaki kişinin kim olduğunu bilmediğiniz bu konuşmalarda ciddi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Telefonda gizli numara kapatma işlemi nasıl yapılır?

Telefonda gelen gizli aramayı kapatma özelliğini etkinleştirmek isteyenlerin uygulanması gereken bazı adımlar var. Bu adımların uygulanması ile gizli numaradan sizi aramak isteyenlerin aramalarının geri dönmesini sağlayabilirsiniz. bu şekilde kişisel verilerinizi, konuşma kayıtlarında karşı tarafın gerçekliğini ve kendi güvenliğinizi koruma altına alabilir ve oluşabilecek sorunlardan korunmuş olabilirsiniz. Telefonda gizli aramayı kapatma özelliğin aktifleştirmek için uygulamanız gereken adımlar kullandığınız hattın bağlı olduğu GSM operatörüne göre değişim gösteriyor. Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom hatlarına gizli aramayı kapatma özelliğiniz aktif etmek için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

Turkcell telefonu gizli aramaya kapatma

Telefon numaranız Turkcell hattına sahip ise telefonlarınızda gizli arama kapatma özelliğini etkinleştirmek için telefonunuzun arama kısmına girmeniz ve *253# tuşlarını yazarak ara butonuna basmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra telefonunuzu ekranında bir bilgilendirme mesajı çıkacak ve telefonunuzun gelen gizli aramalara kapandığını söyleyecek. Bu numaraları tekrar tuşlayıp ara butonuna bastığınızda se telefonunuz gizli aramaya tekrar açılacaktır. Ayrıca Turkcell diğer operatörlerden farklı olarak gizli numaradan arayan kişiye bir sesli mesaj dinletiyor ve normal aramalarla bu kişiye ulaşılabildiğini anlatıyor.

Vodafone telefonu gizli aramaya kapatma

Vodafone hattı kullanan bireyler telefonlarında gelen gizli aramaları kapatmak için basit bir SMS göndermeleri halinde bu özelliği aktif hale getirebiliyorlar. Vodafone hattınızda gelen gizli aramaları kapatmak için telefonunuzun mesajlar kısmını açın ve yeni mesaj oluşturun. Metin kısmına GIZLI AC yazarak 7046’ya mesaj atabilirsiniz. Bu mesajı attığınız zaman telefonunuz gizli aramalara kapanacaktır. Aynı mesajı tekrar yazmanız ve yine 7046’ya göndermeniz halinde ise telefonunuz gelen gizli aramalara tekrar açılacaktır. Bu işlemi yaptığınız takdirde sizi arayan gizli numaralar ulaşamayacaktır.

Türk Telekom telefonu gizli aramaya kapatma

Türk Telekom hattı kullanan bireyler de diğer GSM operatörlerinde olduğu gibi kolaylıkla telefonlarını gelen gizli aramalara kapatabilirler. Türk Telekom hattınızı gelen gizli aramalara kapatmak için uygulayacağınız işlem ise oldukça basit Türk Telekom telefonu gizli aramaya kapatma özelliğini aktif hale getirmek için telefonunuzun arama kısmını açın ve klavyede bulunan *253# tuşlarına tıklayarak ara butonuna basın. bu aramayı yaptıktan sonra tıpkı Turkcell hatlarda olduğu gibi bir SMS il telefonunuzun gizli aramalara kapandığını göreceksiniz. Ancak Türk Telekom Turkcell gibi arayan gizli numaraya bir mesaj bırakmıyor, gizli numaradan yapılan aramlar direkt olarak düşüyor. Ayrıca Türk Telekom kullanıcıları bu işlemi tekrarlayarak telefonlarını tekrar gelen gizli aramalara açabilirler.

Telefonu gelen gizli aramaya kapattıktan sonra gizli arama yapılabilir mi?

Telefonlarda uygulayacağınız bu adımlar ile gelen gizli aramaları saf dışı bırakmış olursunuz. Bu karşı tarafın sizi gizli numaradan araması olanağını ortadan kaldırmaz, yalnızca arada bağlantı koparılarak çağrının size gelmesi engellenir. Aynı zamanda bu özellik yalnızca gelen aramalar içindir. Yani telefonlarınız gelen gizli aramalara kapalı iken, gizli numaradan arama özelliğini giden aramalara kullanmanız mümkündür, bu durum değişmez.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

Instagram silinen mesajlar nasıl geri getirilir?

Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, fotoğraf ve video paylaşabileceğiniz bir platformdur. Geçtiğimiz yıllarda eklenmiş
Robot süpürge
Teknoloji

Xiaomi robot süpürge telefona nasıl bağlanır?

Akıllı telefonların insan hayatına girmesi ile teknolojik anlamda daha birçok ürün ortaya çıkmıştır. Bunlar içerisinde akıllı ev aletlerinin de yer