Yaşam

Biyolojik takvim ile cinsiyet hesaplama nasıl yapılır?

Bebek sahibi olmak, bir çift için en büyük mutluluk kaynaklarından biridir. Çok heyecan verici bir süreç olan hamilelikte en garip olan şey bebeğin cinsiyetidir. Bir insan biyolojik takviminin cinsiyetini hesaplamanın birçok yolu vardır. Ancak bebeklerin cinsiyetini tahmin etmek için kullanılan biyolojik takvimler günümüzde çok popüler. Bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmek için Biyolojik Takvim Cinsiyet Hesaplayıcı‘yı kullanabilirsiniz. Biyolojik takvimin bir bebeğin cinsiyetini doğru tahmin edip etmediğine dair bilimsel bir araştırma yok.

Biyolojik takvim cinsiyet bulma tekniği, annenin yaşını ve gebe kalma ayını Çin ay günlerine dönüştürmek ve bu verileri bir cinsiyet belirleme çizelgesinde bulmaktır. Bu şekilde, bebeğinizin bu programda kız mı erkek mi olacağını bileceksiniz. Çinli astrologlar, takvimin cinsiyeti tahmin etmede oldukça iyi bir iş çıkardığını söylüyor. Ancak Çin ay takvimindeki cinsiyet tahmininin bilimsel bir temeli olmadığını unutmayın, bu eski bir inançtır.

Cinsiyet Belirleme Nasıl Yapılır?

Cinsiyet belirlemeden önce bebeğinizin cinsiyetinin ne zaman belirleneceğini bilmeniz gerekir. Cinsiyet, yumurta ve sperm hücrelerinin döllemek için bir araya gelmesiyle genetik olarak belirlenir. Erkek ve kadın cinsel organları aynı yapılır ve aynı görünür, bu nedenle ancak 7. haftadan itibaren ayırt edilebilirler. 9. Hamilelik. 10. hafta ve 10. haftada hormonlar ve reseptörler, cinsel organların görünümünde ve şeklinde bir fark yaratır. Kadın ve erkek cinsiyet tayini böyle başlar.

Ancak cinsel organları henüz ultrasonla tespit edilebilecek boyuta ulaşmamıştır, bu nedenle bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için 12. veya 13. haftayı, 16. veya daha sonrasını beklemeniz gerekir. Açık bir ayrım.

Bebeğin anne karnındaki konumu da cinsiyetin belirlenmesi için önemlidir. Ultrasonografi ile cinsiyet belirlemenin yanı sıra bazı durumlarda amniyosentez (rahim içindeki amniyotik sıvının alınması), koryon villus toplama, perkütan göbek kordonu ponksiyonu gibi çeşitli yöntemler kullanılarak bebeğin cinsiyeti anne karnında belirlenebilmektedir.

Bu yöntemler bebeğin kromozomlarının yapısının incelenmesine dayanır. Ancak fetüsün hasta olduğundan şüphelenilmiyorsa bu yöntemlerden hiçbiri kullanılamaz. Kromozomal anormallik gibi bir hamilelik anormalliğinden şüpheleniyorsanız, test sırasında cinsiyet kararları vermek için bu testleri kullanabilirsiniz.

Buna ek olarak, oldukça tartışmalı konulara zemin hazırlayan etik olarak tartışılan testler olan cinsiyet belirleme testlerinin kullanım oranı da yüksektir. Bu tartışmaların en büyük nedeni, ebeveynlerin istemedikleri cinsiyetteki bebekleri aldırmak için kürtaja başvurmalarıdır. Cinsiyet belirleme testleri yüzde 80’e yakın doğrulukta ve sonuç olarak cinsiyeti öğrendikten sonra kürtaj yaptırma kararı daha sık görülüyor.

Cinsiyet Belirleme Yasal mıdır?

Ultrason bebeğin cinsiyetini gösterdiğinde, doktor ebeveynlere bebeğin cinsiyetinin yasal olduğunu ve sorun olmadığını söyler. Cinsiyet belirleme isteği çok eski bir olgudur ve hamileliğin ilk haftalarında cinsiyet belirleme için hala birçok eski yöntem kullanılmaktadır. Halkın bir bebeğin cinsiyetini bilmenin birçok batıl yolu vardır ve hala daha sık kullanıldığı bilinmektedir. Cinsiyet belirleme yöntemleri arasında en popüler olanları biyolojik takvim ve Çin takvimidir.

Bir bebeğin cinsiyetini belirlemek için biyolojik bir takvim kullanıldığı inancına göre, bir kız veya erkek çocuk doğduğunda erkek ve kızların farklı dönemleri vardır ve cinsel ilişki bu takvime göre gerçekleşir. Biyolojik takvim, ebeveynlerin doğum tarihine göre cinsiyeti belirlemek için kullanılır ve tarihte hesaplanır.

Ay yöntemini kullanarak hamile kalmak için, bir kadının hamile olduğu ay ve yaşa göre cinsiyeti tahmin eden bir çizelge vardır. Bu tabloya göre seksi deneyimleyin. Bir bebeğin cinsiyetini belirleme yöntemi, ancak doktorunuz size doğru zamanın geldiğini söylediğinde yasaldır. Aynı zamanda ne biyolojik takvimin ne de Çin takviminin bilimsel bir temeli yoktur. Cinsiyet belirlemeyi açıklamak için bilimsel veriler kullanılsaydı, bebeğin kız ya da erkek olma olasılığı %50-50 idi ve tabiat kanunları gereği bu belli bir zamana kadar bilinemeyecekti.

İzleyin: BEBEĞİMİN CİNSİYETİNİ ÖNCEDEN BELİRLEYEBİLİR MİYİM?  CİNSİYET BELİRLEME YÖNTEMLERİ?

Cinsiyet Belirleme Tıbben Mümkün müdür?

Fetüsün cinsiyeti sperm hücreleri tarafından belirlenir, dolayısıyla belirleyici faktör babadır. Cinsiyet tüp bebekte belirlenebilir ancak cinsel yolla bulaşan genetik hastalıklar gibi tıbbi nedenler gerektirir. Ülkemizde geleneksel yöntemler dışında cinsiyet belirleme prosedürü bulunmamaktadır. Dünyada yapılan bu araştırmalara rağmen, bebeğin cinsiyetinin anne-baba tarafından belirlenmesi ile kısa bir süre içerisinde dünyada cinsiyet eşitsizliğinin ortaya çıkacağına inanılmaktadır. Bu durumda tıbben böyle bir durum mümkün olamamaktadır.

Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Öğrenilir?

Ultrason, fetüsün cinsiyetini öğrenmenin en etkili yoludur. Bebeğin cinsiyeti, özellikle 3D ultrason kullanılarak daha erken bilinebilir. Normal bir ultrason bebeğin cinsiyetini 16 haftada, üç boyutlu ultrason bebeğin cinsiyetini 11-14 haftada öğrenebilir. Bebeğin cinsiyeti bu haftalarda 3D ultrason kullanılarak %90 doğrulukla belirlendi.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

İp atlamanın boy uzamasındaki etkileri nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek için kişilerin dengeli ve düzenli beslenmesi son derece önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmek kişinin hayatı
Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde