Yemek Tarifi

Yumuşacık tahinli poğaçanın lezzetini tattınız mı? İddia ediyoruz daha iyisini yemediniz

Kahvaltıda ya da çayın yanında lezzetli bir poğaça hazırlamak isteyenler için harika bir tarif sizlerle. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz yumuşacık tahinli poğaçayı mutlaka deneyin. Tahinin leziz mi leziz lezzetiyle yumuşak hamurunun buluşmasından doğan bu lezzete bayılacaksınız. İşte lezzetiyle akıllarda iz bırakan muhteşem lezzet…

Malzemeler;

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
    6 su bardağı un

İçi için;

  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağı (eritilecek)

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı;

İlk olarak poğaça hamurunu hazırlayarak tarife başlıyoruz. Uygun bir kabın içerisinde 2 su bardağı sütü, 2 tane yumurtanın akını, yarım su bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek şeker eriyene dek bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 6 su bardağı unun yaklaşık yarısını ve 1 paket instant mayayı ilave edelim. Kuru malzemeleri de ilave ettikten sonra bir spatula yardımıyla hamurumuzu karıştırmaya başlayalım. Tam manasıyla karışan hamurumuzun içerisine un ilavesinde azar azar bulunalım ve elimizle yoğurma süreci içerisine girelim. Akabinde hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve 5 -6 dakika arasında güzelce yoğurmaya devam edelim. Hamurumuzun istediğimiz kıvama geldikten sonra yoğurma kabının içerisine tekrar alalım ve üzerini streçledikten sonra yaklaşık olarak 1 saat kadar mayalanmasını sağlayalım. Hamur mayalanırken biz de o esnada tahinli sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Tahinli sos için uygun bir kabın içerisine 50 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı tahin ve yarım çay bardağı toz şekeri alalım. Malzemeler güzelce karışıncaya dek iyice çırpalım.

1 saat mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alalım, elimizle rulo formunu verdiğimiz hamurumuzu ilk olarak ortadan ikiye ardından da her bir parçayı 5’e bölelim. Parçalara ayırdığımız hamurlarımızı beze formuna getirelim. Beze formuna getirdiğimiz hamurlarımızı çok büyük olmayacak şekilde güzelce açalım. Açtığımız hamurumuzu bir tabağın içerisine alalım ve üzerine hazırladığımız tahinli sostan güzelce sürelim. İkinci hamuru da aynı şekilde açtıktan sonra tahinli sos sürdüğümüz hamurumuzun üzerine koyalım ve ardından hamurun üzerine tekrar bir tahinli sos ilavesinde bulunalım.

Toplamda 5 hamuru aralarına tahinli sos sürerek bu forma getirelim. 5. katın üzerine tahinli sos sürmeden üzerini streçleyelim ve buzdolabına kaldıralım. Kalan 5 hamura da aynı işlemi uygulayalım ardından buzdolabına kaldıralım. İlk olarak buzdolabına koyduğumuz hamurları alalım 1 cm genişliğinde hamurumuzu açmaya başlayalım. Akabinde hamurumuzu ilk olarak ikiye sonrasında da 5 eşit parçaya bölelim. Kestiğimiz hamurları rulo formuna getirerek saralım ve fırın tepsinin içerisine yerleştirelim. Buzdolabında olan hamurlara da aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, poğaçaların üzerlerine susam serpelim. 10 ile 15 dakika kadar kabarmalarını bekledikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika pişmeye bırakalım.

Video: BÜTÜN TEPSİ ANINDA BİTTİ 😮💯 Yumuşacık Tahinli Poğaça Tarifi

Afiyet olsun…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.