Biyografi

Trendyol’un sahibi kim?

Ülkemizde teknolojiden market alışverişine kadar pek çok alışveriş türünün yapılabilmesi imkanı sağlayan uygulama platformu Trendyol hakkında merak edilen çok fazla şey var. son yıllarda ülkemizde çok popüler hale gelmiş olan ve hemen hemen herkesin kullandığı bir uygulana olan Trendyol içerisinde market alışverişi, teknoloji alışverişi, kıyafet alışverişi ve hatta hazır yemek alabileceğiniz alanlar var. Trendyol bu kadar kapsamlı iken kurucusu ve sahibi de merak edilmeye devam ediyor.

Trendyol’un sahibi kimdir?

Ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılan uygulama olan Trendyol’un sahibi en çok merak edilenler arasında yer almaya devam ediyor. Trendyol’un sahibi ilk olarak kurucusu Demet Mutlu idi. Ancak daha sonra Trendyol dünyanın en bilindik firmaları arasında yer alan ve kıtalar arasında alışveriş imkanı sunan Alibaba Group isimli Çin firmasına satıldı. Alibaba Group’un satın almaaıs sonrasında Trendyol Demet Mutlu tarafından yönetilmeyi bırakmış oldu. Güncel olarak Trendyol uygulamasının sahibi Alibaba Group olarak biliniyor.

Trendyol’un kurucusu kimdir?

Trendyol firmasının kurucusunun adı Demet Mutlu’dur. Türk bir iş kadını olan Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol daha sonra Trendyol Express, Trendyol Hızlı Market, Trendyol Yemek, Trendyol Cüzdan ve Dolap gibi yan uygulamalar ile güçlendirildi. Geçtiğimiz dönemlerde ise Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol Alibaba Group’a satıldı.

Trendyol ne zaman kuruldu?

Kurucusu kadar kuruluş tarihi de merak edilen Trendyol, 2010 yılı içerisinde Demet Mutlu tarafından bir e-ticaret şirketi olarak kuruldu. Günümüzde ise e-ticaretin her türlü ihtiyacı karşılaması kapsamında kendini genişleterek iş hayatına devam ediyor.

Demet Mutlu kimdir?

Trendyol firmasının kurucusu olarak bilinen Türk iş kadını Demet Mutlu, yalnızca Trendyol’u kurması ile bilinen bir kişi değildir. Aynı zamanda dünyaca ünlü oyun geliştirici firma olan Peak Games’in yatırımcıları arasında yer almaktadır. Peak Games firmasının hem kurucuları arasında yer alan hem de yatırımcısı olan Demet Mutlu, 2010 yılında Harvard Üniversitesi’ni yarıda bırakarak Trendyol firmasını kurmuştur. Günümüze kadar pek çok başarıya imza atmış olan Demet Mutlu, aynız amanda New York Üniversitesi mezunudur. Demet Mutlu 22 Ağustos 1981 tarihinde dünyaya gelmiştir.

Demet Mutlu başarıları

Demet Mutu pek ok başarıya imza atmış Türk iş kadınıdır Demet Mutlu’nun üniversite yıllarından beri yaptığı bazı icraatlar ile bugün olduğu kişi olması sonrasında 2011 yılında başlayan bir hızlı yükseliş kazanması hem dünya hem de Türk medyasında yankı uyandırmaya hala devam ediyor. Demet Mutlu’nun başarıları şu şekilde:

  • Demet Mutlu, Fortune Dergisi tarafından yapılan bir ankette 2011 yılında Dünyanın En Başarılı 10 Kadın Girişimcisi arasında yer aldı. Aynı yıl Dünya Ekonomi formu tarafından Global Shaper seçildi. Türkiye’de Global Shapers kurucusu oldu ve 2012 yılında Davos Zirvesi’ne katıldı.
  • 201 yılında Trendyol dünyanın en seçkin özel ağı olarak tanımlandı ve Demet Mutlu Dünya Ekonomi Formu tarafından listelenen Genç Küresel Liderler listesine aday gösterilerek seçilen tek Türk lider oldu.
  • Demet Mutlu 2016 yılında The Hundert ve Forbes dergileri tarafından Avrupalı girişimci kadınlara örnek isim olarak gösterildi.
  • 2017 yılında dünyaca ünlü lifestyle platformu Refinery29’un İlham Veren Kadınlar projesinin Türkiye temsilcisi oldu.
  • 2019 yılında Ekonomist Dergisi tarafından Yılın İş İnsanları Ödülleri’nde Yılın Kadın Girişimcisi seçildi.
  • 2021 yılında Demet Mutlu’nun kurucusu olduğu Trendyol, Türkiye’de Decacorn unvanı alan ilk teknoloji şirketi oldu.

Demet Mutlu şimdi ne yapıyor?

Demet Mutlu güncel olarak hala Trendyol firmasının CEO’su olarak görev almaya devam ediyor. Aynı zamanda bireysel olarak girişimlerini sürdüren Demet Mutlu’nu en bilindik girişimlerinden biri ise mobil oyun geliştirme firması olan Peak Games. Ayrıca Demet Mutlu, Trendyol İcre Kurulu Başkanı olarak da aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Biyografi

Deniz Gezmiş kimdir? Deniz Gezmiş nereli ve neden idam edildi?

Deniz Gezmiş, Türkiye’de belki de en çok araştırılan isimlerden. 6 Mayıs 1972 yılında, arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile
Biyografi

Yonca Evcimik kaç yaşında, Yonca Evcimik kimdir?

Döneminin en popüler isimlerinden bir tanesi olan Yonca Evcimik, son dönemlerde arama motorlarında sıklıkla aratılan başlıklar arasında yer alırken, Yonca