Güzellik

Sülfatsız şampuanların saça etkileri nelerdir?

Günümüzde pek çok kadın ve erkek, kozmetik ürünlerine büyük rağbet gösteriyor ve bununla beraber kendine doğru yatırımlar yapıyor. Doğal içerikli kozmetik içerikli ürünler ile hem dilediği görünmek isteyen hem de bunu yaparken sağlığını kimyasallar ile riske atmak istemeyen kişiler her istediklerini tek bir kümede toplayabiliyor. Bu doğal içerikli ancak bakımı aksatmayan ürünlerden bir tanesi de çıktığından bu yana büyük ilgi gören sülfatsız şampuanlar, boyalı veya yıpranmış saçların kendine gelmesindeki en büyük anahtar görevi görüyor. Peki sülfatsız şampuan nedir? Sülfatsız şampuanın saça etkileri nelerdir? İşte sülfatsız şampuan ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Sülfatsız şampuanların saça etkileri nelerdir?

  • Sülfatsız şampuanlar, kimyasal içerikte olmayan ve organik içeriğe sahip olan şampuanlardır. Bu nedenle saçların hasar görmesini engeller ve saçların sağlığını korurlar.
  • Boyalı ve yıpranmış saçlar için koruyucu etkide olan sülfatsız şampuanlar, saçlarda yaşanan ya da yaşanması mümkün olan renk kayıplarını önler.
  • Saçlara uygulandığında fazla köpürmese bile saçları derinden temizlediği bilinen bir gerçek.
  • Saçların kolay durulanmasını sağlayan bu şampuanlar, saçların yumuşacık ve parlak bir görünüm kazanmasına neden olur.
  • Kuru, mat ve cansız saçların muhakkak kullanması gereken sülfatsız şampaunlar, bu problemlere büyük katkı sağlar.
  • Yumuşak ve faydalı bir içeriğe sahip olan sülfatsız şampuanlar, saçlarda yaşanan kopma, yıpranma ve sertleşme dertlerini ortadan kaldırır.

We Are Paradoxx Moisture Şampuan

We Are Paradoxx Moisture şampuan, 98 oranında doğal içeriğe sahiptir. Kuru, kırılgan ve cansız saçların nemlenmesini sağlayan bu şampuanın içeriğinde ise Argan yağı, B, C ve E vitaminleri bulunuyor. Argan yağı, saçın elastikiyetini artıran bir forma sahip. Ayrıca, bu markanın hiçbir ürünü için hayvanlar üzerinde test yapılmıyor. Bu da önemli bir artı.

Herbal Essences Sülfatsız Aloe ve Avokado Şampuan

Herbal Essences Sülfatsız Aloe ve Avokado şampuan, saf aloe ve avokado yağı içerirken, saç derisini nazik bir şekilde temizleyip aynı zamanda nemlendiriyor. Kuru, kaşıntılı saç derisi ve kuru saçlar için olan özel formülü ve pH dengesi ile saç derisini yatışıran bu şampuan harika bir tercih. Sülfatsız ürün serisindeki hiçbir ürün de hayvanlar üzerinde test ediliyor ve bu durum PETA tarafından onaylı.

Aveda Blonde Revival Mor Şampuan

Sarı saçlar için geliştiren bir serinin vazgeçilmez üyesi olan bu şampuan, saçın rengini canlandırır ve saça herhangi bir zararı dokunmadan derinlemesine temizliyor. Mor pigmentler, turuncu ve kötü görünen sarı tonları nötrleyip ve yeni boyanmış gibi bir sarı saç görünümü kazandırıyor. Dilediğiniz görünüm için saçınızda bu şampuanı 3 dakika bekletmeniz önerilir.

Bumble & Bumble Invisible Oil Şampuan

Orta ve kalın saç telleri için hazırlanan bu şampuan, içerdiği 6 hafif yağ kompleksi sayesinde kabarmaya müsait ve kırılan saçlara anında etki ediyor. Bu özelliği ile yumuşak ve ipeksi bir görünüm vaat eden şampuanda Hindistan cevizi , argan, Avustralya fındığı, tatlı badem, aspir tohumu ve üzüm çekirdeği yağı yer alıyor. Ayrıca bu şampuan sayesinde saçlar çok daha kolay şekil alıyor.

Kiehl’s Damage Repairing & Rehydrating Şampuan

Moringa yağı, hyaluronik asit ve seramidler içeren bu şampuan, saçı ısıya karşı koruyan müthiş bir buluş. Saçları fön, maşa, düzleştirici gibi ısıya maruz bırakan işlemlere karşı saç tellerini ciddi oranda koruyor. Kimyasal işleme ve ısıya sık bir şekilde maruz kalan saçlar için bu şampuan bire bir.

Authentic Beauty Concept Hydrate Cleanser

Mango ve yatıştırıcı ve arındırıcı bir besin olan fesleğen özlerinin birleşiminden doğan bu şampuan, kuru ve kıvırcık saçları nemlendirerek yatışmasını sağlıyor ve saça olması gereken formu veriyor. Pamuksu ve beyaz çiçek kokan bu şampuanda vazgeçmez zor.

OGX Kukui Oil Şampuan

Rüzgarlı ve yağışlı havalarda elektriklenen saçlar için hazırlanmış olan bu şampuanın içinde Havai Kukui yağı yer alıyor. Havaili kadınların güneş ve rüzgarda kuruyan ve buna bağlı olarak elektriklenen saçlarını nemlendirmek amacıyla kullandığı Kukui yağı; A, C ve E vitaminlerini içermesi nedeniyle yıpranan saç tellerini büyük ölçüde güçlendiriyor. Kepek ve kaşıntıya karşı da son derece etkili olan bu şampuan, saçların kabarmasını önlüyor ve daha canlı bir görünüm kazandırıyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak
Güzellik

Korelilere benzemenin yolları nelerdir?

Koreli kadınların güzellikleri hemen hemen her toplum tarafından onaylanan durumlar arasında yer alırken, Koreli kadınların güzellik sırlarını haberimizin bu bölümünde