Teknoloji

Telefonunuzu şarj edeceğiz diye bataryasını öldürmeyin. Telefon şarj ederken nelere dikkat etmeliyiz?

Gün geçtikçe akıllı telefon teknolojisi de ilerlemeye devam ediyor. Ancak halen devam etmekte olan çok büyük bir sorun var. Bu sorun ise akıllı telefonların bataryaları. Akıllı telefon bataryaları, geçtiğimiz yıllara oranla çok daha iyi bir konumda. Ancak halen tam istenilen şekilde bir akıllı telefon bataryası mevcut değil. Bu yüzden de akıllı telefonların bataryaları, maksimum 1,5 gün kadar dayanıyor. Bu süreyi kısaltmamak için de akıllı telefonlarımızı şarj ederken dikkatli olmalı ve doğru bir şekilde şarj etmemiz gerekiyor. Bu yazımızda sizlere, akıllı telefonlarımızı şarj ederken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattık.

Akıllı telefonlar nasıl şarj edilmeli?

Yeni nesil akıllı telefonları şarj ederken dikkat etmemiz gereken dikkat etmemiz gereken bazı durumlar var. Bu durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü akıllı telefonlarımızı şarj ederken yanlış hamleler yaptığımız zamanlarda akıllı telefonların pilleri şarj ederken yanlış yapacağınız bazı hamleler, akıllı telefonlarımızın pillerinin performanslarının çok kısa sürede kısalmasına neden olacaktır. Bu yüzden de akıllı telefonları doğru bir şekilde şarj etmek gerekiyor. Gelin hep brilikte akıllı telefonları şarj ederken nelere dikkat etmemiz gerektiğini inceleyelim.

Doğru zamanları takip edin

Genellikle insanlar, akıllı telefonlarını şarj ederken sürekli olarak pillerin tamamen boşalmasını ya da çok düşük seviyelere gelmesini bekliyor. Daha sorna ise bu şekilde akıllı telefonlarını şarj ediyor. Eski nesi cep telefonları için bu durum geçerli olsa bile yeni nesil akıllı telefonların pillerinin çok daha farklı teknolojiler içermektedir. Bu yüzden de bu şekilde bir şarj döngüsü yaratmak, yeni nesil akıllı telefonların pillerinin çok kısa süreler içerisinde performans düşmesine neden olur.

Akıllı telefonları şarj ederken asla telefon bataryasının bitme noktasına gelmesine izin vermeyin. Çünkü yeni nesil akıllı telefonların pilleri her bir şarj döngüsünde ömürleri kısalıyor. Bir şarj döngüsü ise pilin yüzde 0’dan yüzde 100 seviyesine gelmesi ile tamamlanıyor. Bu yüzden de akıllı telefonlarımızın pillerinin çok düşük seviyelerde şarja takılması, pek de sağlıklı bir hamle olmayacaktır. Akıllı telefonları şarj ederken pil seviyesinin daha çok yüzde 35 ile yüzde 85 arasında kalması, akıllı telefonlarınızın pillerinin çok daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Yanlış şarj elleri kullanmayın

Bildiğiniz gibi piyasada birçok orijinal olmayan ürün bulunuyor. Bu ürünler, fiyat olarak size makul gelebilir. Ancak telefonunuz için çok da iyi olmayabilir. Çünkü orijinal olmayan şarj aletlerinin elektrik değerleri, akıllı telefonlarınızın pillerine zarar verebilmektedir. bu da size ileride çok daha büyük masraflar çıkartabilmektedir. Bu durumlara dikkat etmeli ve en azından bir kere para verip orijinal şarj aletleri satın almalısınız. Yanlış elektrik değerlerine sahip olan şarj cihazları, akıllı telefon pillerine daha az elektrik verecektir. Bu da telefonunuzun pilleri için iyi olmayabilir. Bir diğer yandan çok fazla elektrik verebilir. Bu da pillerin ısınmasına neden olabilir. Isınan akıllı telefon pillerinin de ömürleri çabucak kısalacaktır.

Telefon şarjdayken daha fazla ısınmamalı

Akıllı telefon pillerimiz, şarj olurken belli bir seviyeye kadar ısınacaktır. Ancak daha fazla ısınması, akıllı telefonunuzun pillerinin ömürlerinin kısalmasına neden olacaktır. bu yüzden de akıllı telefonlarınızı şarj ederken kullanmak, teknik olarak mantıklı bir eylem değildir. Çünkü akıllı telefonlarımızı kullandığımız esnada, telefonlar belli bir seviyeye kadar ısınıyor. Bu ısılar makul seviyelerde olabilir. Ancak hem şarj olurken bataryanın ısınması hem telefonu kullanırken işlemcinin ısınması, bataryanın normalden çok daha fazla ısınmasına neden olacak. Bu yüzden de akıllı telefon bataryaları gereğinen fazla ısınacağı için bataryaların ömürleri kısalacak. Bunun yerine akıllı telefonları şarjdayken kullanmamak gerekmektedir. Bu sayede batarya sağlığını koruyabilirsiniz. Ek olarak akıllı telefonlarınızı çok sıcak veya çok soğuk ortamlardan uzak tutmanız gerekiyor. Akıllı telefonların çok soğuk ortamlarda bulunması da akıllı telefon bataryalarına zarar verebilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

Instagram silinen mesajlar nasıl geri getirilir?

Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, fotoğraf ve video paylaşabileceğiniz bir platformdur. Geçtiğimiz yıllarda eklenmiş
Robot süpürge
Teknoloji

Xiaomi robot süpürge telefona nasıl bağlanır?

Akıllı telefonların insan hayatına girmesi ile teknolojik anlamda daha birçok ürün ortaya çıkmıştır. Bunlar içerisinde akıllı ev aletlerinin de yer