Yaşam

İnsandan çok koyunun yaşadığı ülke hangisi?

Dünya üzerinde bazı ülkeler gerek kültür, gerek konum olarak diğer ülkelerden ayrılan bazı spesifik özelliklere sahiptir. Ülkemiz ve diğer Avrupa ülkeleri her ne kadar yerleşik konumları ve yapıları nedeni ile normal bir ülke konumunda bulunsa da, dünya üzerinde garip özellikleri ile dikkat çeken bazı ülkeler var. Bu ülkelerden bir tanesi ise şaşırtıcı bir özelliğe sahip. Tüm dünya tarafından popülerlik kazanmaya başlayan bu ülkede insan sayısından fazla koyun var.

İnsandan çok koyunun yaşadığı ülke

Ülkeler insanların bir araya gelmesi ile oluşturulan ve belirli bir toplumun bir arada yaşadığı toprak parçalarıdır. Bu tanım ile bakıldığı zaman, bir ülkede en çok yaşayan canlının da insan olması beklenir. Ancak bir ülke var ki, bu ülkede insan sayısından çok koyun sayısı olduğu keşfedildi. Faroe Adaları olarak bilinen ve tam 18 adadan oluşan bu ülke, insandan çok koyuna ev sahipliği yapıyor. Faroe Adaları için normal, bizler için ise şaşırtıcı bir durum olan bu nüfus dağılımında, toplamda 54 bin insan bulunuyorken, 80 bin adet koyun var. Zaten adaların birleşmesi ile oluşmuş olan bu ülkenin ismi de koyunlarından geliyor. Ülkenin hem simgesi olan hem de soğuğa dayanıklı bir tür koyunları ülkenin her yerinde görebilirsiniz. Hatta tahmin edebileceğiniz üzere, insanlardan daha sık görürsünüz.

Faroe Adaları nerededir?

Faroe koyunlarının anavatan olan Faroe Adaları, Atlas Okyanusu açıklarında yerleşmiş halde bulunan bir adalar ülkesi. Konum olarak İzlanda ve Norveç arasında bulunan bu ülke, birbirine  tünelleri ile bağlanmış olan 18 adadan oluşuyor. Adalar ülkesi olarak da adlandırabileceğimiz Faroe Adaları, yılın büyük bölümünde rüzgar alan bir ülke.

Faroe Adaları hakkında bilinmeyenler

Faroe Adaları olarak bilinen ülke, İzlanda ve Norveç arasında Atlas Okyanusu’nda yer alan bir adalar ülkesidir. Adalar bütününe oluşan Faroe Adaları, her bir ada altında yer alan tüneller ile birbirine bağlı olan bir ülkedir. Danimarka Krallığı’na bağlı bir özerk devlettir. Toplam yüzölçümü 1400 kilometre kare olan Faroe Adaları, ismini koyun toprağı olarak bilinen bir kelimeden almaktadır. Çoğu zaman iklimi sert geçen Faroe Adaları’nda yaşayan insanların da temel geçim kaynağı bu koyunlardır. Faroe Adaları yerel yönetim ile yönetilir ve yürütme yetkisine sahiptir.

Faroe Adaları iklimi

Faroe Adaları yıl boyuna rüzgarlı ve yılın 210 günü yağış alan bir hava iklimine sahiptir. Tundra tipi iklim toprağı olan adaların özellikle dağ kısımlarında tundra iklim bulunmaktadır. Ülkenin kıyı kesimleri ise daha çok kuru ve sıcak bir iklime sahiptir. Sürekli rüzgar alan ülkede kasırga ve kasırga şiddetinde rüzgarlar se genellikle nadir şekilde görülür. Bunun yanı sıra 1996 yılında Hope Kasırgası isimli kasırga adaları şuana kadar en çok etkileyen hava olayı olarak bilinmektedir. Adalar ülkesinin içerisindeki farklı adalarda farklı mikro iklimler görüldüğü de olmaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Ekonomi Yaşam

Uzman doktor maaşı ne kadar? 2022 güncel uzman doktor maaşları

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi uzman doktorların ne kadar maaş aldığıyla alakalıdır. Arama motorlarında sıklıkla aratılan
Yaşam

Sabır taşı nasıl kullanılır?

İçerisinde antrokınon bulunan ve sabır taşı olarak adlandırılan bu taş, genellikle annelerin meme uçlarına sürmüş olduğu bir taş türüdür. Ağızda