Yaşam

Bakar bakmaz ne görüyorsunuz? Bu test kişiliğinizi ortaya çıkarıyor

Bazı fotoğraflar, bakıldığı zaman ilk seferde anlaşılamayacak kadar karmaşıktır. İnsan beyninin farklı noktalarına dokunan ve farklı duyguları ortaya çıkaran alt metinleri olan bu fotoğraf ve resimler, zihinde çağrışım illüzyonu oluşturur ve buna bağlı olarak resimlerde farklı şeylere dikkat ederiz. Resimlerde ilk gördüğünüz detay göre kişilik özellikleriniz birbirinden ayrılır. Bu yazımızda sizler için ilk bakışta gördüklerinize göre kişilik özelliklerinizi ortaya çıkaran resimleri derledik.

Bakar bakmaz ne görüyorsunuz?

İnsan beyni karmaşık bir yapıya sahiptir. Beynimiz bazen gördüklerimizi direkt olarak beynimize kaydeder ve bir resimde olan anlamların birden fazla olmasını umursamadan ilk anlamı le bağdaştırır. Bunun nedeni iki boyutlu resimlerin bazı katmanlarının beynimiz tarafından ilk algılanan olmaması ve bu nedenle her zaman arka planda bırakılmaları. Beynimiz ne kadar aktif çalışırsa, arka panda yer alan nesneleri o kadar derine inerek algılayabiliriz. Ancak çoğu zaman beyinlerimiz yorgunluk ya da uzun süreli dinlenme gibi nedenler ile bu alt metinleri ve arka planda yer alan resimleri görmemeyi tercihe der. Bunun yerine psikolojik ve fiziksel olarak daha yatkın olan görseli kodlayarak resmi bu şekilde hafızamızda kaydederiz. Beynimiz bu şekilde bizlere kişilik özelliklerimizi açığa çıkarma şansı da verir. Çünkü bizler bu resimler arasından bize en yakın olanı seçeriz. İşte baktığınız zaman kişiliğinizi açığa çıkaracak o resimler:

Ördek mi tavşan mı?

Bu resme ilk baktığınızda bir ördek ya da bir tavşan görebilirsiniz. Resimde ilk olarak ördek gören bireylerin daha ciddi bir karakteri ve kurallara uyan yapısı n plana çıkıyor demektir. Araştırmalar bu resimde ilk olarak ördek görenlerin problem çözme yeteneklerinin daha gelişkin olduğunu açıklıyor. İlk bakışta tavşan görenler ise daha özgür ruhlu ve kendisine karışılmasını sevmeyen bireyler. Sizler ise ördek görenlere kıyasla daha risk insanlarısınız. Bir problemi çözerken ördek gören insanlar denenmiş yolara başvururken, tavşan gören insanlar daha riskli yollar denemeyi seviyor. İlk bakışta hem ördek gem de tavşan görenler ise oldukça kısıtlı bir kesim ve beyinlerinin her iki tarafını da kullanabilen insanlar.

Maymun mu kaplan mı?

Bu resimde bir kaplan ve bir maymun bulunuyor. İlk olarak eğer maymunu gördüyseniz, diğer insanlara vakit ayırmak yerin kendinize vakit ayırmayı seviyorsunuz. Özgür bir yapınız var ve kimsenin sizi etki altında bırakmasına izin vermiyorsunuz. Bu ise bazen yalnız kalmanıza yol açabilen tehlikeli bir özelliğiniz. Eğer resimde ilk olarak kaplan gördüyseniz, siz risk almayı ve yenlikleri seve bir kişisiniz demektir. Genellikle hayatınızı uçlarda yaşıyor ve diğer insanlar ile aranızı her zaman belirli bir çizgide tutarak bu çizgiye her geçen gün yeni insanlar ekliyorsunuz demektir.

Yaşlı kadın mı genç kadın mı?

Bu resimde bir genç kadın var ve yüzü diğer tarafa dönük Bir de yaşlı kadın var ve bıkmış bir surat ifadesi ila bakmakta. Eğer bu resimde genç akdını gördüyseniz, enerjiniz her zaman iyimser ve güzelliklere odaklanmış birisiniz demektir. Sizin de ruhunuz hala genç ve öyle kalmasını istiyorunuz. Eğer resimde yaşlı kadını gördüyseniz, bir miktar bıkmışlık ve yorgunluk sizin de ruhunuza işlemiş demektir. Siz de yorulmuşsunuz ve artık her an her şey için savaşacak kadar güçlü hissetmiyor olabilirsiniz. Ama unutmayın, hayat her an bir mücadele demektir. Yaşlılık bir yere gitmiyor, ruhunuzu genç tutmaya bakın.

Balina mı sörf yapan adam mı?

Bu resimde bir balina ve bir sörf yapana adam var. İlk bakışta balina görenler daha kibar ve sakin birer kişiliğe sahipler. Hayatı olduğu gibi kalmasını isteyenler genellikle ilk bakışta balinayı görüyor, denizin balina ile olan bağlantısını burada çözümlüyorlar. Sakin kişiliklerinin yanı sıra koşturma çabaları olmayan ve dinginliğe erişmiş kişiler olduklarını söylemek de mümkün. Resimde ilk olarak sörf yapan adamı görenler ise henüz hayatın yeni başladığını düşünenler. Onların enerjisi her zaman yüksek ve heyecanlarını asla kaybetmiyorlar. Yıllar da geçse hep heyecanlı kalacakları kesin iken bir yandan da hayatın koşturmacasında çoktan yerlerini almışlar gibi duruyor.

Timsah mı Anka kuşu mu?

Bu resimde ise iki yana ayrılmış ve ağızlarını birbirlerine karşı açmış iki timsah ile tam ortalarında yer alan bir Anka kuşu bulunuyor. Eğer resme ilk baktığınızda timsahları görüyorsanız, içte içe bazı korkularınız var ve üstesinden gelemiyorsunuz demektir. Dibe attığınız ve sizi korkutan her ne ise, emin olun ki düşündüğünüz kadar korkutucu olmayacağını tıpkı resmin ortasında Anka kuşunu fark ettiğiniz gibi edebilirsiniz. Ayrıca bir miktar da boşvermiş bir insan gibi duruyor olabilirsiniz, bunları çözmek size iyi gelecektir. Anka kuşumu grenler ise daha hayalci ve iyimser kişiler. Hayatın her zaman iyiliklerden oluşmasını uman yapıları ve ve bu onları bazen hayal dünyalarına sürüklüyor. Tıpkı bu fotoğraf gibi, hayatı da bir dengesi olduğunu unutmayın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

Mevlit kandilinin mahiyeti. İslam dininde mevlit gecesinin önemi nedir?

İslam dininde bazı gün ve geceler çok özel ve çok kıymetlidir. Bu gün ve gecelerden biriside Mevlit Kandilidir. Mevlit kandili
Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı