Yemek Tarifi

Daha evvel sarımsaklı ekmek denemiş miydiniz? Lezzetiyle büyüleyen bu tarifi mutlaka deneyin

Akşam çorbanın yanında misafirlerinize farklı bir ekmek ikram etmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Oldukça kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz sarımsaklı ekmek tarifi hazırladığınız anda bitirecek ve lezzetiyle mest olacaksınız. İşte sarımsaklı ekmek tarifinin tüm detayları…

Malzemeler;

  • 1 adet baget ekmeği
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam maydanoz

Sarımsağı fırınlarken üzerlerine;

  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı;

İlk olarak 1 baş sarımsağın uç kısmını güzelce keselim. Sarımsağın uç bölümünü güzelce kestikten sonra alüminyum folyo içerisine koyalım. Alüminyum folyo içerisine koyduğumuz sarımsağın üzerine bir miktar kadar zeytinyağı ilave edelim. Zeytinyağın ardından bir miktar tuz serpme işlemini de tamamlayalım bu sayede tuz ile sarımsağı lezzetlendirmiş olacaksınız. Alüminyum folyoyu kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişme süresini tamamlayalım. 30 dakikalık sürenin sonunda sarımsağı fırın içerisinden çıkaralım. Oda sıcaklığına gelen sarımsağı sıkarak uygun bir tabağın içerisine alalım. Bu esnada pişen sarımsak kabuklarından güzel bir şekilde ayrılacaktır.

Tabağın içerisinde bulunan sarımsakların üzerine ilk olarak 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim. İki malzemede birbirine karışıncaya dek güzelce karıştıralım. Akabinde içerisine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini, yarım su bardağı beyaz peyniri, 1 tatlı kaşığı kekiği, 1 çay kaşığı pul biberi ve 1 tutam kıyılmış maydanozu ilave edelim. Malzemeler birbirine karışıncaya dek iyice karıştıralım. Öte yandan 1 adet baget ekmeğini dört parçaya bölelim.

İçerisinde yağlı kağıt olan fırının içerisine ekmeklerimizi yerleştirelim. Hazırladığımız baget ekmekleri fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Yerleştirme işlemini tamamladıktan sonra üzerine sarımsaklı iç harcımızdan sürelim. Ekmeklerimizi önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya dek 15 ile 20 dakika boyunca pişirelim.

Video: HİÇ DÜŞÜNMEDEN DENEYİN 😍 Fırından Çıktığı Gibi Biten 👌🏻 Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Yukarıda yer alan adımları sırasıyla işlemeniz durumunda lezzetli sarımsaklı ekmeğiniz hazır hale gelecektir. Çorbalarınızın yahut ana yemeklerinizin yanında misafirlerinize farklı lezzetler sunmak isterseniz bu ekmeği mutlaka denemeyi ihmal etmeyin.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.