Yaşam

Pimapen temizliği en etkili şekilde nasıl yapılmalıdır?

Kış aylarında içerideki sıcaklık ve dışarıdaki soğuk yüzünden nem oluşur ve bu nem birikip soğuk yüzeyli olan eşyalarda siyah lekelenmelerle birlikte küfe de sebebiyet verir. Pimapenler de bu durumdan nasibini en çok alan yüzeylerden bir tanesidir. Soğuk hava, içeride pişen yemeklerin buharı, pek çok etken, güneş ve yağmurun da etkisi ile pimapenler evde en çok kir tutan yerlerden biri olarak karşımıza çıkar. Pimapenler için rutin bir temizlik yapılmaz ise var olan lekeler yüzeye iyice yerleşir ve sertleşerek yüzeyde çıkması çok zor lekeler meydana gelir. Peki, pimapen temizliği en etkili şekilde nasıl yapılmalıdır? İşte, rutin haline getirmeniz ve en az 2 haftada bir yapmanız gereken pimapen temizliği ile ilgili detaylı bilgilendirme yazımız.

Video: Pimapen Temizliği! | Sararmış Ve Kararmış Pimapen Kalmasın! | En Kolay Temizlik!

Pimapen en etkili şekilde nasıl temizlenir?

Doğru temizlik ürünlerini kullanın

Pimapen temizliğinde en önemli nokta, temizlik malzemesinin kaliteli olmasıdır çünkü pimapenin yapıldığı malzeme son derede hassastır. Buna bağlı olarak, pimapen temizliği de oldukça zahmetli ve incelikli bir iştir. Arap sabunu, içerdiği potasyum hidroksit, içme suyu ve çeşitli yağlar nedeniyle bu temizlik malzemesi, pimapen temizliğinde en en etkili temizlik ürünü olarak öne çıkar. Hiçbir şekilde pimapenin yüzeyine zarar vermediğinden gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Sildikten sonra durulayın

Pimapeni temizlediğiniz esnada kullandığınız bezi biraz Arap sabunu ile köpürtüp daha sonra hafifçe ve dairesel hareketler ile temizleyin. Bu işlemin ardından da ıslak bir bez ile fazla bastırmadan pimapeni durulayın.

Boraks kullanın

Arap sabununun çok etkili olduğunu söyledik ancak Arap sabununa bir alternatif olarak boraks kullanmanız da önerilir. Su, oksijen, sodyum ve bor içeren boraks, doğal bir temizlik ürünüdür. Bu ürün aynı zamanda küf ve bakterilerin üremesine engel olur ve bu nedenle de pimapen temizliği için son derece etkilidir. Bunun için 1 yemek kaşığı Boraks’a 1 litre su ilave edin ve karışıma temiz bir bezi batırıp iyice sıkın. Ardından pimapenleri dairesel hareketler kullanarak güzelce temizleyin.

Beyaz bez kullanın

Beyaz pimapenlerin ne kadar hassas malzemeye sahip olduklarını anlatmıştık. Beyaz pimapenlerin rengine ve dokusuna zarar vermeden temizlemenin en etkili yollarından bir tanesi, temizlik esnasında beyaz renkte bir bez kullanmaktır. Renkli olan bezler, çamaşır deterjanının da etkisi ile beyaz renkteki pimapene renk verip kalıcı hasara neden olabilmektedir. Dolayısıyla, pimapeni temizlerken onca emeğiniz heba olmasın diye mutlaka beyaz ve yumuşak yapıdaki bir bezi kullanmanız çok önemlidir.

Çamaşır sodası

Çamaşır sodası kullanmak da pimapen temizliği için oldukça etkili bir seçenektir. Bunun için bir kaba ılık su ve çamaşır sodası ekleyin. Bu iki malzeme ile hazırladığınız karışımı, beyaz pimapen temizliği için doğal ve etkili bir çözüm olarak düzenli olarak kullanabilirsiniz. Çamaşır sodası, sodyum ve karbonat içermesi nedeniyle bir tuz olup kimyasallara hiç gerek duymadan köpüren formu ile pek çok temizlik alanında sıklıkla kullanılır. Çamaşır sodasını bu nedenle pimapen temizliğinde etkin bir çözüm olarak kullanabilirsiniz. Çamaşır sodasının olumlu etkisini artırmak isterseniz, içine biraz beyaz sabun rendeleyebilirsiniz. Bu işlem hem daha hoş bir koku verecek hem de işinizi kolaylaştıracaktır. Hadi, daha fazla beklemeden su ve çamaşır sodası karışımına bezi batırın ve pimapenleri ovarak mis gibi yapın.

Bulaşık deterjanı 

Pimapen temizliğindeki son alternatif yol ise, bulaşıkları yıkamak amacıyla kullanılan bulaşık deterjanı kullanmaktır. Köpüren bulaşık deterjanını, ılık suda köpürtün ve temizlik bezini karışıma batırın. Daha sonra bezi alıp pimapenleri ova ova güzelce temizleyin. Pimapenin üzerinde eğer köpük kalırsa, kalan köpüğü nemli olan başka bir bez ile alabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Ekonomi Yaşam

Uzman doktor maaşı ne kadar? 2022 güncel uzman doktor maaşları

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi uzman doktorların ne kadar maaş aldığıyla alakalıdır. Arama motorlarında sıklıkla aratılan
Yaşam

Sabır taşı nasıl kullanılır?

İçerisinde antrokınon bulunan ve sabır taşı olarak adlandırılan bu taş, genellikle annelerin meme uçlarına sürmüş olduğu bir taş türüdür. Ağızda