Teknoloji

Bilgisayar ekranı en doğru nasıl temizlenmelidir?

Hemen hemen her evde en azından bir adet bilgisayar bulunuyor. Bilgisayarlar, televizyonlar ve laptop ekranları da evdeki diğer her türlü eşya gibi zaman içerisinde kirleniyor. Bu yüzden de belirli aralıklar ile bu ekranları temizlemeli ve bakımlarını yapmalıyız. Evde bulunan bazı ekranları silerken ve temizlerken hatalar yapabiliyoruz. Bu hataları yapmamak adına ve bilgisayar ekranları gibi bazı yerlerin temizliğini doğru bir şekilde sağlamanın bazı yöntemleri var. Bu yazımızda sizlere, bilgisayar ekranlarının nasıl kolay bir şekilde temizlenebileceğini anlattık.

Bilgisayar ekranı nasıl temizlenir?

Bilgisayar ve televizyon ekranlarını temizlerken dikkatli olmalı ve doğru malzemeleri kullanmalıyız. Aksi takdirde hassal olan bu ekranları çizebilir ve görüntü olarak hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluruz. Bilgisayar ya da televizyon ekranlarını temizlerken kesinlikle mikrofiber bez kullanmanız gerekiyor. Çünkü bu tür bezler, bilgisayar ve televizyon ekranlarının çizilmemesini sağlayacaktır. Bilgisayar ve televizyon gibi elektronik aletlerin ekranlarını temizleyebilmek için özel olarak üretilmiş bazı temizlik spreyleri bulunuyor. Bu tür spreyler yardımı ile bilgisayar ekranlarınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Üstelik bu tür spreyler ile brilikte, bilgisayar ekranlarına zarar vermeyecek bir tür temizlik bezi de veriliyor. Bu şekilde bilgisayar ve televizyon ekranlarınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Gelin hep birlikte bilgisayar ve televizyon gibi elektronik aletlerinizin ekranlarını nasıl temizleyebileceğinizi inceleyelim.

Beyaz sirke ve su

Beyaz sirke, temizlik konusunda hemen hemen her türlü yerde işe yarayan bir malzemedir. İçerisindeki besin maddeleri, kullanılan yüzeyleri hem dezenfekte ediyor hem de en iyi şekilde temizliyor. Bu yüzden de beyaz sirke ile bilgisayar gibi ekranları temizleyebilmeniz mümkün. Ancak bu malzeme ile temizlik işlemine başlamadan önce, beyaz sirkeyi su ile seyreltmenizi öneriyoruz. Çünkü beyaz sirke içerisinde yer alan asidik maddeler, bu tür bölgelere zarar verebilir. Bu zarardan ise beyaz sirkeyi su ile seyrelterek kurtulabiliriz. Genellikle kullandığınız orandaki beyaz sirke kadar su kullanmanız gerekmektedir. Daha sonra ise elinizdeki mikrofiber bezi de bu beyaz sirke ve su karışımı ile nemlendirin. Daha sonra ise mikrofiber bez yardımı ile bilgisayar ya da televizyon ekranınızı nazik bir şekilde temizleyin. En sonunda ise kuru bir mikrofiber bez yardımı ile de temizlemiş olduğunu bölgeyi güzel bir şekilde kurutun.

Bilgisayar ekranı temizlerken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Bilgisayar ekranlarını temizlerken birçok farklı detaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde bilgisayar ekranlarınıza zarar vermezsiniz. Bilgisayar ekranı temizlerken her zaman için doğal temizlik ürünlerini kullanmak y ada ekran temizliği için özel olarak üretilmiş temizlik spreyleri kullanmak çok daha güvenli olacaktır. Ancak kolonya gibi alkollü maddelerin kullanılması, bu tür ekranların renginde bir açılmaya neden olabilir. Bu da ekranınızın zarar görmesine ve izleyeceğiniz görüntülerin bozulmasına neden olabilir. Bu yüzden daha güvenli olan yöntemleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda ileride büyük sıkıntılar yaşamamak için cihazı satın aldığınız esnada size önerilmiş olan temizlik malzemelerini de satın almanızı öneriyoruz. bu temizlik malzemeleri, satın alacağınız cihazlara uygun olduğu için herhangi bir sorun yaşamayacaksınızdır.

Bilgisayar gibi elektronik aletleri temizlerken kesinlikle cihazların kapalı olması ve elektrik bağlantılarının kesilmesi gerekiyor. Aksi takdirde istenmeyen kısa devreler yaşanabilir ve elinizdeki cihazların telef olmasına neden olabilirsiniz. Bilgisayar gibi elektronik aletler, sıvı temasına karşı oldukça hassas olabiliyor. Özellikle ana kartlarına bir sıvı teması olması, bütün sistemin çökmesine ve bilgisayarın kullanım dışı kalmasına neden olabilmektedir. Bu tür durumlar da size çok büyük masraflar ya da yeni bir cihaz satın alma gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmanız neden olabilir. Eğer bu tür durumların yaşanmasını istemiyorsanız, elektronik cihazlarınızın ekranlarını temizlediğiniz esnada kesinlikle cihazları kapatlamlı ve elektrik bağlantılarını tamamen kesmelisiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Teknoloji

PayFix nedir? Artık finansal işlemlerinizi tek bir yerde toplayabileceksiniz

Ödemlerinizin hemen hemen hepsini tek bir yerden yapabilmenizi sağlayan PayFix, dijital bir cüzdan platformudur. Kurumsal ve bireysel bir şekilde kayıt