Evde öksürük şurubu nasıl yapılır? Öksürük ve balgam sökücü karışım
Öksürük denilince akla ilk gelen şeylerden birisi genellikle can sıkıntısı ve hastalıklardır. Hemen hemen her insanın muzdarip olduğu bir olaydır. Özellikle kış aylarında çok fazla meydana gelen öksürüklerin peç çok sebebi ve belirtisi bulunmaktadır. Beraberinde gelen burun akıntısı, baş dönmesi ve hapşırma eklenince hiç çekilmez bir duruma gelmektedir. Genellikle soğuk algınlığının sonucunda meydana gelen öksürükler bazen çok hafif seyrederken bazen de çok şiddetli olabilmektedir. Vücut direncinin kırılması ve beraberinde gelen hastalıklarla beraber öksürük çok ciddi manada insanı rahatsız eden bir durumdur. Özellikle öksürükten dolayı boğaz ağrımaları ve buna benzer pek çok rahatsızlık zamanla insan sağlığını çok ciddi oranda etkilemektedir.
Öksürük yüzlerce yıldır hatta binlerce yıldır var olan ve pek çok insanın muzdarip olduğu bir durumdur. Öksürük beraberinde pek çok hastalığı da getirdiğinden insanlar binlerce yıldır bunun ilacını ve şifasını arayıp durmuşlardır. Günümüzde bilgi birikiminin artması, teknolojik gelişmeler ve buna bağlı olarak tıpta ilerlemeler sayesinde öksürüğün pek çok ilacı üretilmiş ve insanlara sunulmuştur. Ancak piyasadaki pek çok ilaç ve ya şuruplar hem çok pahalı olduklarından hem de her bünyeye uymadığından dolayı net bir sonuç vermeyebilmektedir. Onun yerine insanların çoğu kendi bildiği doğal yolları denemekte ve bunlar sayesinde öksürükten kurtulmayı amaçlamaktadır.
Öksürükten hiçbir ilaç satın almadan kurtulmakta elbette mümkündür. Bunun da yolu kendi ilacınızı kendiniz yapmaktan geçmektedir. Kendi öksürük şurubunuzu kendiniz ev ortamında rahatlıkla yapabilir ve kullanabilirsiniz. İçerisinde birden çok kimyasal madde içeren öksürük şurupları zamanla vücutta kalıcı hasarlara bile yol açabilmektedir. Onun için daha doğal, ekonomik ve pratik olan yolları denemek en doğrusu olacaktır. Peki, ev ortamında öksürüğü ve balgamı söküp atacak şurup nasıl yapılır? Hangi malzemeler gerekmektedir? işte detaylar…
Evde öksürük şurubu nasıl yapılır?
Gerekli olan malzemeler;
- 4 adet karanfil
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı kadar toz zencefil
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sıkılmış limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kadar toz tarçın
- 1,5 bardak su
- 3 diş sarımsak
Yapılış;
Öncelikle suyu kaynatmak için temiz bir kap alınır. Su ilave edilir ve su ocağa konulup kaynatılmaya başlanır. Suyu kaynamaya bıraktıktan sonra soğan ve sarımsakları ilk önce soyup güzelce yıkadıktan sonra küçük olacak şekilde doğurmaya başlıyoruz.
Su kaynadıktan sonra suyu cam bir kasenin içine alın ve doğranan soğan ve sarımsakları ilave edin. İçerisinde soğan ve sarımsak olan bu suyu soğuyana kadar bekleyin. Ardından da bir süzgeç yardımıyla suyu süzün ve temiz bir kavanoza ilave edin.
Suyu kavanoza ilave ettikten sonra üzerine 1 adet sıkılmış limon suyu ilave edin. Limonu ilave ettikten sonra ardından balı, zencefili ve karanfili de ilave edin. Ardından kavanozun kapağını iyice kapatıp çalkalayın. Eklediğiniz tüm malzemeler iyice birbirine karışıncaya kadar çalkalamaya devam edin. Malzemeler birbiriyle iyice karışınca şurup hazır hale gelmektedir.
Hazırladığınız bu şurubu sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere tok karna tüketebilirsiniz. Bu karışımı buzdolabınızda muhafaza edebilirisiniz. Ancak içerindeki malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa mutlaka doktor kontrolünde bu şurubu kullanın.