Çiçek ve Bitkiler

Mor kadife çiçeğin bakımı nasıl yapılmalıdır?

Çiçekler, güzel görünümleri ve hoş kokuları ile birlikte çok sevilen bitkilerdir. Pek çok özel günde de sıklıkla hediye edilen çiçekler, aynı zamanda insana büyük moral verir. Güzel görünümü ve hpş kokusu olan çiçeklerden bir diğeri de mor kadife çiçeğidir. Mor kadife çiçeği, bahçe ve terasların en güzel süslerinden bir tanesi olarak öne çıkan son derece güzel görünümlü bir bitkidir. Mor kadife çiçeğinin gövde kısmı, kadife gibi görünen mor tüyler ile çevrilidir. Mor kadife çiçeğinin bütün dallarında farklı renkte çiçekler açar ve çiçek bu nedenle geniş çapta bir ilgi görür ve herkesin dikkatini çeker. Mor kadife çiçeği, eğer yerini severse hızla büyür ve bulunduğu ortama çok yakışır. Buna bağlı olarak, mor kadife çiçeğinin doğru ortamda ve doğru bakım ile birlikte büyütülmesi gerekir. Peki, mor kadife çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır? Sizler için mor kadife çiçeği hakkındaki tüm bilgileri derledik.

Mor kadife çiçeği nedir?

Mor kadife çiçeği, bilimsel adı ile Gynura aurantiaca, Asteraceae papatya ailesine mensup bir süs bitkisidir. Yaprakları ve gövdesi koyu yeşil renklere sahiptir. Çiçeğin çevresi ise yumuşak ve mor, kadifemsi tüyler ile kaplıdır. Güneydoğu Asya’da yetişen bu güzel çiçek, aynı zamanda mevsimlik bir bitkidir. Yerlerini severlerse, boyları bir metreye kadar ulaşır. Her bir kadife çiçeği, kendi çiçek sapı ile birlikte 1 ile 5 çiçek başı üretebilme potansiyeline sahiptir. Bu çiçekler son derece güçlü ve aynı zamanda hoş bir kokuya sahiptir. Renkleri zaman zaman sarı, turuncu veya kırmızı olabilmektedir.

Mor kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Mor kadife çiçeği, bulunduğu ortam ve yapılan sulama göz önüne alındığında daha güzel büyür. Mor kadife çiçeğinin sulaması, alt tarafından yapılmalıdır. Toprağı ise ne aşırı sulu ne de aşırı kuru bırakılmalıdır. Mor kadife çiçeği, daha çok güneşli ortamlardan hoşlanır ve bu nedenle güneş alan teraslar ve bahçeler bu çiçeği yetiştirmek için en uygun olan yerlerdir. Mor kadife çiçeğini yetiştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise çiçeği karanlıkta bırakmamaktır. Çiçek bol bol güneş almalıdır ve güneş ışığı aldığı ortamda mor kadife çiçeğinin yaprakları da mor rengini alır. Karanlıkta bırakıldığı zaman ise çiçeğin yaprakları yeşile döner.

Mor kadife çiçeği bakımının püf noktaları nelerdir?

Mor kadife çiçeği, bol güneş ışığı sever dedik ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Bu çiçek öğle güneşinden uzak tutulmalıdır. Mor kadife çiçeği için bulunduğu ortamdaki doğu ve batı pencereleri son derece iyidir. Çiçeğin yetiştiği alandaki oda sıcaklığının 15 derece altında olmaması da dikkat edilmesi gereken bir başka husustur.Mor kadife çiçeğinin yetişmekte olduğu ortamın nemli olması, büyümesi açısından faydalı olabilen bir durumdur. Bunu sağlamak için de çiçeğin hemen yanına içi su dolu bir kase koymak akıllıca olacaktır.

Mor kadife çiçeği sulanırken sulamayı kesinlikle alt kısımdan yapmak oldukça önemlidir.Mor kadife çiçeğinin sulanma aşamasında yapraklarına su değmemesine azami gayret gösterilmelidir. Nisan ayından eylül ayına kadar mor kadife çiçeğinin sulama suyuna 4 haftada bir gübre sıvısı eklemek çiçeğin gelişimine büyük fayda sağlar.

Mor kadife çiçeği nasıl çoğaltılır?

Mor kadife çiçeği, tohum ve sürgün yolları kullanılarak çoğaltılabilen bir çiçektir. Buna bağlı olarak mor kadife çiçeğinin tohumları, organik bir toprağa ekilmelidir. Çiçeğin çimlenme zamanında aşırı sulama yapmamaya özen gösterilmelidir. Çimlenme süresi yaklaşık 4 – 5 hafta kadardır. Ardından çiçek saksıya ekilebilir

Diğer bir yol ise, mor kadife çiçeğinin yapraklarından 7 ile 10 cm uzunlukları arasında sürgün kesmektir. Hafif nemli organik ve kumlu bir toprağa sürgünler yerleştirilmelidir. Önemli bir noktadan bahsetmek gerekirse, sürgünün alt yapraklarını koparmayı kesinlikle ihmal etmemektir. Daha sonra saksının üzerine şeffaf bir poşet geçirip, en az 20 °C’lik bir yerde çimlendirilmelidir. Sürgünler köklendikten sonra bir ayın ardından yeni saksıya dikilebilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Çiçek ve Bitkiler

Acem düğün çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Çiçekler, yediden yetmişe herkesin çok sevdiği canlılardır. Güzel görünümleriyle çeşit çeşit çiçekler aynı zamanda mis gibi kokuları ile hayran olmamanın
Çiçek ve Bitkiler

Prenses çamı bakımı nasıl yapılır, prenses çamı kaç günde bir sulanır?

Şehrin ortasında kendi bahçesini oluşturmak ve doğa ile her an bir arada kalmak isteyenler çokça merak ettiği konular arasında hangi